Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ιδού γιατί έχει δίκαιο η Χ.Α. Είναι θέμα δημοκρατίας και όχι της όποιας ακραίας ιδεολογίας - Τι δεν κατάλαβες;



Εκτεθειμένη έμεινε η συγκυβέρνηση του μνημονίου μετά την καταιγιστική τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος από βήματος βουλής κατακεραύνωσε τη ΝΔ και τον μνημονιακό πρωθυπουργό Σαμαρά.

Αρχικά ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατήγγειλε την υποκρισία του πολιτικού κόσμου που δεν αντέδρασε απέναντι στην ξεκάθαρη διαγραφή της λαϊκής κυριαρχίας με την άρνηση της συμμετοχής των εγκλείστων βουλευτών στην ολομέλεια αλλά και την κατάλυση του Πολιτεύματος που απορρέει από την μη δυνατότητα συμμετοχής τους στη ψηφοφορία, γεγονός που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της καθώς αυτή θα κριθεί επί των παρόντων βουλευτών.


Σημείωση: Το άρθρο 84 του Συντάγματος:

'Αρθρο 84: (Εμπιστοσύνη της Βουλής - αρχή της δεδηλωμένης)

1. H Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής. Mέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Bουλής και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε. H Bουλή, αν έχουν διακοπεί οι εργασίες της κατά το σχηματισμό της Kυβέρνησης, καλείται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες να αποφανθεί για την πρόταση εμπιστοσύνης.
2. H Bουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Bουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας.
H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
3. Kατ' εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
4. H συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
5. H ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση.
6. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
7. Kατά την ψηφοφορία για τις πιο πάνω προτάσεις ψηφίζουν οι Yπουργοί και Yφυπουργοί που είναι μέλη της Bουλής.
... και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής προσδιορίζουν τη διαδικασία υποβολής πρότασης εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, της συζήτησης αυτής και της ψήφισής της.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση.

Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αξιοσημείωτη Διευκρίνηση: Αυτό σημαίνει ότι οι απόντες βουλευτές της Χ.Α. κατεβάσουν κατά 7 την απόλυτη πλειοψηφία  των  151 (151- 7 = 144) ή ακόμη και στα 2/5 που σημαίνει 300 X 2/5 = 120

Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού, η Κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη.
Η συζήτηση αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της.

'Αρθρo 141:Πρόταση εμπιστoσύνης
1. H Kυβέρνηση oφείλει μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την oρκωμoσία τoυ Πρωθυπoυργoύ να εμφανιστεί στη Boυλή και να ζητήσει ψήφo εμπιστoσύνης μετά τη συζήτηση των πρoγραμματικών της δηλώσεων. Aν έχoυν διακoπεί oι εργασίες της Boυλής, εφαρμόζεται τo άρθρo 84 παρ. 1 τoυ Συντάγματoς.
2. O Πρόεδρoς της Boυλής, ύστερα από συνεννόηση με την Kυβέρνηση, oρίζει την ημέρα πoυ θα αρχίσει η συζήτηση για τις πρoγραμματικές δηλώσεις και την παρoχή ψήφoυ εμπιστoσύνης.
3. H ανάγνωση των πρoγραμματικών δηλώσεων της Kυβέρνησης και η πρόταση εμπιστoσύνης εγγράφo-νται σε ειδική ημερήσια διάταξη. H συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα 96 παρ. 2 και 97, πoυ έχoυν ανάλoγη εφαρμoγή, και δεν μπoρεί να παραταθεί περισσότερo από τρεις ημέρες από την έναρξή της. H εγγραφή oμιλητών γίνεται μετά την ανάγνωση των πρoγραμματικών δηλώσεων και έως τo τέλoς της oμιλίας τoυ τρίτoυ εγγεγραμμένoυ αγoρητή. H ψηφoφoρία για την πρόταση εμπιστoσύνης διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επί των πρoγραμματικών δηλώσεων και τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αναβληθεί η ψηφoφoρία για σαράντα oχτώ ώρες.
4. H Kυβέρνηση μπoρεί και oπoτεδήπoτε άλλoτε να ζητήσει ψήφo εμπιστoσύνης της Boυλής με γραπτή ή πρoφoρική δήλωση τoυ Πρωθυπoυργoύ στη Boυλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστoσύνης εγγράφεται επίσης σε ειδική ημερήσια διάταξη. H συζήτηση αρχίζει μετά δύo ημέρες από την υπoβoλή της και τερματίζεται με ψηφoφoρία σύμφωνα με την πρoηγoύμενη παράγραφo.
5. H ψηφoφoρία για τις πρoτάσεις εμπιστoσύνης των πρoηγoύμενων παραγράφων είναι πάντoτε oνoμαστική. Kατ’ αυτήν ψηφίζoυν και oι Yπoυργoί και Yφυ-πoυργoί, αν είναι μέλη της Boυλής.
6. H Kυβέρνηση απoλαύει της εμπιστoσύνης της Boυλής αν oι πρoτάσεις των πρoηγoύμενων παραγράφων εγκριθoύν από την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων Boυλευτών, η oπoία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

Η ψηφοφορία για την σημερινή πρόταση εμπιστοσύνης είναι πάντοτε ονομαστική και κατά τη διάρκεια αυτής ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής, εκτός των απόντων φυλακισμένων βουλευτών.

Εδώ έχει δίκαιο η Χ.Α. και είναι θέμα δημοκρατίας και όχι της όποιας ιδεολογίας, διότι οι απόντες βουλευτές αντιπροσωπεύουν τα αντίστοιχα 7/300 των ψηφοφόρων και αυτό εκθέτει αυτούς που έχουν πάρει την απόφαση της ΜΗ συμμετοχής τους στην αποψινή συνεδρίαση.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου έχει ήδη αρχίσει η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών καταθέτει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια ανέγνωσε το μήνυμα του παράνομα προφυλακισμένου Γ.Γ. του Κόμματος.
Έλληνες και Ελληνίδες, περήφανε ελληνικέ λαέ,
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση διανύει το τελευταίο, μακάβριο στάδιο της ζωής της. Αφού κατέστρεψε τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια και τα αιματηρά του μέτρα, τώρα ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Στον πανικό της να διατηρηθεί στην εξουσία έφτασε μέχρι του σημείου να καταλύσει το ίδιο το πολίτευμα, να διαγράψει τη λαϊκή κυριαρχία και να εξευτελίσει το Σύνταγμα, συνθέτοντας έτσι μια βουλή που λειτουργεί ξεκάθαρα παράνομα και αντισυνταγματικά. Οι πρωτεργάτες αυτής της εκτροπής είναι οι ίδιοι που με φυλάκισαν με μοναδικό κριτήριο ενοχής την εκλογική άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου, άνοδο που ξέφυγε πέρα από τα όρια των στημένων προβλέψεων των δημοσκόπων, οι οποίοι έντρομοι ενημέρωναν τα υπόγεια του Μαξίμου για το μεγάλο «στατιστικό λάθος» που λέγεται Χρυσή Αυγή.
Γι᾽ αυτό το λόγο βρισκόμαστε στη φυλακή. Γι᾽ αυτό το λόγο έστησαν τηλεδίκες, επιστράτευσαν ένα σωρό άθλια ψέματα για να μας συκοφαντήσουν κι αφού μας φίμωσαν από κάθε δημόσιο βήμα, τώρα μας στερούν και τα πολιτικά μας δικαιώματα με τρόπο που θα ζήλευε και η σταλινική πρώην Σοβιετική Ένωση. Όμως η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, γιατί η φωνή της Αλήθειας δεν μπορεί να φιμωθεί!
Έλληνες και Ελληνίδες, έχω την τιμή να εκπροσωπώ το λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε αυτή τη θέση με έκλεισαν στη φυλακή. Αν ο Σαμαράς γνώριζε πως ένας εξ ημών των εγκλείστων ήταν πρόθυμος να του δώσει έστω και μισό ψηφαλάκι, τότε θα μας καλωσόριζε σε αυτή την αίθουσα με κόκκινο χαλί. Τώρα απλά επιστρατεύει κάθε παράνομο μέσο για να μας κρατήσει εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών, νοθεύοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Αν και η προδοτική συγκυβέρνηση του μνημονίου με κρατά παράνομα στη φυλακή για πάνω από ένα χρόνο, δεσμεύομαι να ακολουθήσω τη συνείδηση μου και να πράξω το πατριωτικό μου καθήκον, δηλώνοντας ότι δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί αυτή, πέρα από την μεταχείριση της Χρυσής Αυγής, με τον ίδιο άθλιο τρόπο μεταχειρίζεται τον ελληνικό λαό.
Καμία ψήφος εμπιστοσύνης στους υπαίτιους της εθνικής συμφοράς, καμία συνενοχή στα εγκλήματα των σκευωρών.
Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή
Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Πολιτικός κρατούμενος φυλακών Κορυδαλλού
Τέλος, αφού ξεμπρόστιασε το «εγκληματικό» (σύμφωνα με τα σημερινά κριτήρια της ΝΔ) παρελθόν του κυβερνητικού εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο οποίος επανέλαβε τα γνωστά ψέματα για το τέλος των μνημονίων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, του υπενθύμισε πως τόσο η Μέρκελ, όσο ο Ντράγκι και η Λαγκάρντ μιλάνε ξεκάθαρα για την διαιώνιση των αιματηρών μέτρων και τη σύναψη νέων μνημονιακών μέτρων.

Με το «τσεκουράτο ακροδεξιό κέρας» αντί Σαμαρά στην ψήφο εμπιστοσύνης
Σχετικό: Στη βουλή και τα δυο «παιδιά» του Παπαδόπουλου

Έκλεισε καλώντας την αλλαζονική συγκυβέρνηση να κηρύξει εθνικές εκλογές και επανέλαβε πως ουδέποτε θα δώσει η Χρυσή Αυγή τη νομιμοποίηση σε μια κυβέρνηση που εκχωρεί εθνική κυριαρχία και που σκοτώνει τον ελληνικό για να θησαυρίζουν οι τράπεζες κι άλλες μεγάλες επιχειρηματικές κλίκες.

Μετά τα παραπάνω τι δεν κατάλαβες;

Δείτε (VIDEO) γιατί αντικαταστάθηκε με τον τσεκουράτο Βορίδη ο Σαμαράς

Ότι απόψε μπορεί να έχουν ψήφο εμπιστοσύνης και μετά από 144 ή 145 βουλευτές;

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Σχετικά:  Πολλοί διερωτώνται γιατί έβαλε ο κ. Σαμαράς τον «νάρκισσο» κτλ, κ. Βορίδη ως αντ’ αυτού. Η απάντηση είναι απλή. Και υποβαθμίζοντας έτσι και την εναπομείνασα ΝΔ σε επίπεδο Βορίδη
  
Εσύ δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.