Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Kozanimedia: Στηρίζει Καρυπίδη η Περιφερειακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας-9-3 υπέρ του στη «γνωμοδοτική» ψηφοφορία-Αύριο η οριστική απόφαση στην Αθήνα!

Τι ζητά το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Σχετικά:  Εντολή - Τελεσίγραφο προς ΣΥΡΙΖΑ, από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) για "κόψιμο" του Θεόδωρου Καρυπίδη
 [Η περίπτωση Καρυπίδη - Πόσο πιο σαφές; Πόσο πιο επείγον; Δεν είναι ντροπή το λάθος... Θέλω να πιστεύω ή θέλω να νομίζω;]
Με ψήφους 9 υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη και 3 κατά, ολοκληρώθηκε η «γνωμοδοτική» ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην αποψινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, η οριστική απόφαση για τη στήριξη ή όχι της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη θα ληφθεί αύριο, στην Αθήνα.

Δήλωση Καρυπίδη με άρωμα "ανεξαρτητοποίησης":


Γραπτή δήλωση με άρωμα «ανεξαρτητοποίησης» εξέδωσε ο Θεόδωρος Καρυπίδης. «Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε τη δήλωσή του:

Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας.

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες δεν είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν.

Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον αντισημιτισμό και στον φασισμό αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή ανθρωποφαγία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν.

Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και είναι σε θέση να μας πλήξουν.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους.

Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι.

Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους εθνικιστικού-ρατσιστικούεκφοβισμού, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Θόδωρος Καρυπίδης

Τι ζητά το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο από τον ΣΥΡΙΖΑ (παραπάνω σχετικό)

Να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς έχει κάνει αντισημιτικές δηλώσεις στο παρελθόν.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Συνεδρίου, Ronald S. Lauder: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, επειδή οι αντισημιτικές του θεωρίες συνομωσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο. Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων».

ΒΙΝΤΕΟ-Καρυπίδης: Εγώ θα δώσω τον αγώνα μου
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ θα δώσω τον αγώνα μου», ανέφερε ο κ. Καρυπίδης ενώ ερωτηθείς αν θα συνεχίσει και χωρίς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Θα το εκτιμήσω».



Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:



Τελευταία νέα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

για την υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας τον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατυπώσει προσβλητικές για τους Εβραίους και την Εβραϊκή θρησκεία απόψεις.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι εκφραστές τέτοιου είδους απόψεων, που ενθαρρύνουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό, να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας. Οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε τις αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανεξιθρησκείας στην Ελλάδα του 2014, απέναντι στους νοσταλγούς του σκοταδισμού και των αντισημιτικών στερεοτύπων.

Ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ακολουθεί απαρέγκλιτα την πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2014
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 Αξίζει επίσης ένα έυγε στην κυβέρνηση Σαμαρα για την άμεση και συνεπή ανταπόκριση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (E.J.C.) κ. Μοσέ Κάντορ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία διέκοψε την κρατική χρηματοδότηση προς το νέο-ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Κάντορ δήλωσε ότι «Η Δημοκρατία δεν πρέπει να βοηθά μέσω χρηματοδότησης την καταστροφή της». «Η Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα όμοια της πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη, αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία και η διακοπή χρηματοδότησής τους είναι δημοκρατική αναγκαιότητα. Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο υποδέχεται με ικανοποίηση αυτή την απόφαση».
«Οι φόροι που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να σπαταλούνται ώστε να προωθείται η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Οι Αρχές έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν ότι το μίσος και η μισαλλοδοξία δεν επιχορηγούνται από το δημόσιο ταμείο» πρόσθεσε ο κ. Κάντορ.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε αργά την Τρίτη, η οποία υπερψηφίστηκε από 235 βουλευτές από το σύνολο των 300, παγώνει τη χρηματοδότηση για τα κόμματα των οποίων η ηγεσία έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση.
«Ελπίζω ότι αυτό το παράδειγμα θα ακολουθηθεί και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως συμβαίνει με το κόμμα Jobbik στην Ουγγαρία και το κόμμα Svodoba στην Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Κάντορ. «Αυτή η ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι μέρος ενός γενναίου αγώνα ενάντια στην άνοδο του νέο-ναζισμού στη Ευρώπη και αυτή η δυναμική πρέπει να διατηρηθεί στην Ελλάδα και αλλού. Χρειάζονται και οι Δημοκρατίες προστασία από την κακοποίηση».

Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο,
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013
Τέλος και μία ευχάριστη είδηση, την οποία μάλλον θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση Τσίπρα:
Εβραϊκές σπουδές από το 2014-15 στο ΑΠΘ
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επώνυμης έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο ΑΠΘ. Η έδρα αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
Στόχος είναι να αποτελέσει μέρος τόσο του προπτυχιακού, όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, ώστε να αναπτυχθεί παράλληλα μια δυναμική για σχετική ερευνητική δραστηριότητα, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, τον αντιπρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Σεφιχά, και το Γενικό Διευθυντή, Σαμουήλ Ιωσαφάτ.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης συνεργάζονται από καιρό για να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, την επαναλειτουργία της έδρας Εβραϊκών Σπουδών, που είχε διακοπεί από τη δικτατορία του Μεταξά. Σκοπός είναι η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ιστορίας και του εβραϊκού πολιτισμού.
Η ίδρυση έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ιδρύεται σε μια πόλη, η ιστορία της οποίας συνδέεται άμεσα με τον εβραϊκό πολιτισμό, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης αποτελούνταν –προ του Ολοκαυτώματος- κατά 20% από Εβραίους.  protothema.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.