Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Εντολή - Τελεσίγραφο προς ΣΥΡΙΖΑ, από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) για "κόψιμο" του Θεόδωρου Καρυπίδη




Είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψεις μία γενικευμένη άποψη για τα "πρέπει" και τα "διότι" που έχουν χρόνια εμφυτευθεί στο μυαλό του έλληνα πολίτη. 
Υπάρχει ένας κώδικας καθωσπρεπισμού που είναι δύσκολο να ανατραπεί. 
Η πολιτική έχει κομματιαστεί σε αρχηγικά κόμματα με την περιβόητη λαϊκή κυριαρχία να είναι ένα γράμμα κενό. 
Ο εγκλωβισμός σε πολιτικά μαντριά με κομματάρχες και κομματόσκυλα  να είναι το κυρίαρχο στη δημόσια πολιτική ζωή, για τις όποιες απόψεις να συνάδουν ή ακόμη και να επιβάλλονται για την πολιτική, της καθεστηκυίας τάξης.
Οι ρόλοι αλλάζουν και τα φαινόμενα μάλλον απατούν. 
Τα κόμματα και οι ιδεολογίες έχουν ευτελισθεί και αυτό που ίσως κυριαρχεί είναι οι χορηγοί και οι δημοσκοπήσεις.
Δείτε το video που ακολουθεί και ίσως σας λυθούν πολλές απορίες και ερωτηματικά για το που οδηγείται η πολιτική των πολιτικών και ποιος εκφράζει τι και ποιος φοβάται τις αλήθειες: 



Μετά την παραπάνω συνέντευξη άρχισαν τα όργανα:
"Η ιστορία του καμουφλαρισμένου Χρυσαυγίτη σε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία δεν σταματά εδώ: ο Θεόδωρος Καρυπίδης ως παρουσιαστής του καναλιού FLASH κάλεσε στην εκπομπή του τον εκπρόσωπο και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη! Ενώ όπως θα δείτε αναλυτικά στη συνέχεια, αφού τον καλησπέρισε τον «ευχαριστεί ΘΕΡΜΑ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του»!"

Μετά το αποκαλυπτικό video διαβάστε προσεκτικά και την ανάρτηση του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Καρυπίδη:


Αυτή η ανάρτηση ήταν που ενόχλησε, αυτά που ειπώθηκαν στο video ή κάτι άλλο ;

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ενοχλήσεις και οι παρεμβάσεις ήρθαν από έξω και για αυτό οδήγησαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι, να ζητήσουν έκτακτη σύγκληση του οργάνου για να επανεξετάσει τις υποψηφιότητες του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, υπό το πρίσμα νέων δεδομένων που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καθώς και των αντιδράσεων των τοπικών οργανώσεων.

Όπως μας πληροφορεί το γνωστό "Πρώτο Θέμα" το οποίο μας δίνει μία άλλη διάσταση που φαίνεται καθαρά η εξωτερική παρέμβαση του AJC:
Τίτλος: "Δεν πάει ο Τσίπρας στην Κοζάνη να τον στηρίξει, αλλά ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας"
Ανεξέλεγκτες διατάσεις λαμβάνει η επιλογή του κ. Θεόδωρου Καρυπίδη για την θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι κατά καιρούς δημοσιευμένες θέσεις του προκαλούν ισχυρούς κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του κόμματος και έντονη δυσφορία σε ορισμένα στελέχη του.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ανήρτησε στο Twitter σχόλιο που αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως αντίθετος με κάθε μορφή ρατσισμού, άρα και με τον αντισημιτισμό. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται όλοι».

Η αφορμή για το σχόλιο του κορυφαίου στελέχους και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να είναι τοποθέτηση του κ. Καρυπίδη που συνδυάζει την ΝΕΡΙΤ, τους Εβραίους και τις «ανθελληνικές» τους -όπως αναφέρει- εορτές και τον πρωθυπουργό ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοδωρίδη- επιχειρεί να κάψει την Ελλάδα κατ εντολή των Εβραίων!

Την ίδια ώρα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνουν πως αναβάλλεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι στην Κοζάνη επρόκειτο να μεταβεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να στηρίξει τον κ. Καρυπίδη.

Νεώτερες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι στην Κοζάνη θα μεταβεί ο κ. Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, έπειτα από έντονες αντιδράσεις στο ενδεχόμενο να πάει εκεί ο κ. Τσίπρας.

Η πρωτοφανής ανάρτηση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, η οποία εν πολλοίς θυμίζει τις τοποθετήσεις του κ. Ιφικράτη Αμυρά έχει ως εξής:

«Η σημασία των λέξεων ..και των ονομάτων !!!

Η Νέα Τηλεόραση της Ελλάδας, θα λέγεται ΝΕΡΙΤ (Nerit) που είναι Εβραϊκό όνομα για κορίτσια, και σημαίνει στα Εβραικά “κερί” http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Nerit
Το Nerit προέρχεται από το Eβραϊκό Νera http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Nera και δίνεται σε κορίτσια που γεννήθηκαν κατά τη Χάνουκα… (“κερί” της Ανθελληνικής γιορτής Χάνουκα δηλαδή… τι γιορτάζουν οι Εβραίοι στην Ανθελληνική γιορτή Χάνουκα, διαβάστε εδώ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_4686.html την νίκη τους κατά του Μ. Αλεξάνδρου!!! )

Το όνομα Nerit είναι συγγενές με το Βerit (πώς λέμε Μπενέ Μπερίτ….) . Φημολογείται ότι δ/ντης μπορεί να είναι ο Παπαχελάς, το αστέρι της Bilderberg. Ο πλέον κατάλληλος…

Ο Σαμαράς ,ανάβει ένα- ένα τα κεριά (Νεριτ) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων, και βάζει φωτιά στην Ελλάδα… μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, (τι ειρωνεία: μέσα στην πατρίδα του Μεγαλέξαντρου) οργανώνει νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων…Καλό μεσημέρι !»».
Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ - Έντονο παρασκήνιο πίσω από την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στην Κοζάνη
«Αποτροπιασμό» εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), με σημερινή ανακοίνωσή της, για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του Θεόδωρου Καρυπίδη, υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα της ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελληνοεβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι ο κ. Καρυπίδης ισχυρίζεται πως το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί (Ner) και ότι «τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα».

Επίσης, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και ότι ο Καρυπίδης έγραψε: «Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε:
Τι έγραψε ο Κασιδιάρης για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη

«Να τουφεκιστεί, να ανασκολοπιστεί και στο τέλος να καεί προς παραδειγματισμό» ζητά ο εκπρόσωπος της ΧΑ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Καρυπίδη

Την αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε η αρνητική συζήτηση που άνοιξε για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος προ τεσσάρων μηνών τον είχε φιλοξενήσει σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε την περίοδο εκείνη.

«Ο κος. Καρυπίδης, που τόλμησε να μου δώσει βήμα, πρέπει άμεσα να τουφεκιστεί, να ανασκολοπιστεί και στο τέλος να καεί προς παραδειγματισμό» ζήτησε με ειρωνικό τρόπο ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής μέσω Twitter.


AJC: Greek Syriza Party Candidate’s Anti-Semitic
February 5, 2014 -- New York -- AJC is appalled by the anti-Semitic statements of a Syriza Party candidate for upcoming elections in Greece. Theodoros Karypidis, who is running for Governor of Western Macedonia, claims that Greece’s new public broadcasting channel, NERIT, has Jewish roots and that Prime Minister Antonis Samaras’s recent visit to the Thessaloniki Synagogue was an act threatening Greece.

“Vile, outrageous expressions of anti-Semitism in Greece are coming not only from Golden Dawn on the far right but also, as Theodoros Karypidis's Facebook post illustrates, from the far left,” said AJC Executive Director David Harris. “Prime Minister Samaras and his government laudably reject these dangerous attacks and recognize the right of the Greek Jews, like all Greek citizens, to live in peace and dignity.” Greece today has a Jewish population numbering approximately 5,000 in a country of 11 million, having lost the overwhelming majority of its members during the Nazi occupation of the country and deportation to the death camps.

NERIT (New Hellenic Radio and Television) was established last summer after the Samaras government shut down the Hellenic Broadcasting Authority. Karypidis claims that the new station’s acronym is linked to the Hebrew word for candle -- Ner -- and that candles lit during the Jewish festival of Hanukkah celebrate Jewish victory over ancient Greece.

“Samaras is lighting the candles (Nerit) in the seven branched candelabra of the Jews and lighting Greece on fire after his visit to the Thessaloniki Synagogue... He is organizing a new Hanukkah against the Greeks,” wrote Karypidis.

“Whipping up hatred of Jews, for all kinds of alleged conspiracies, is an all-too-familiar and long-time tactic of political extremists with nothing constructive to offer about real-life issues facing their country,” said Harris. “It also reveals once again that, for all their purported differences, far right and left politicians can have more in common than they might otherwise admit -- the capacity for blind hatred, bigotry and demagoguery.”

The left-wing Syriza is the main opposition party, coming in second nationally after Prime Minister Samaras’s New Democracy Party, while the Golden Dawn ranks third in the polls. So far, his party’s leaders have not reacted to Karypidis’s Facebook post. Meanwhile, the prime minister’s spokesman called the statements "unacceptable, racist and anti-Semitic."
Date: 2/5/2014 12:00:00 AM - See more at: http://www.ajc.org/site/apps/nlnet/content3.aspx?c=7oJILSPwFfJSG&b=8478375&ct=13642095&notoc=1#sthash.b4Eb1KHU.dpuf



Τα συμπεράσματα δικά σας...

Συντακτική Επιτροπή

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.