Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Επιτέλους να σταματήσει ο διαπλεκόμενος ξεπεσμός ιδιοτελών συμφερόντων, η κυνική προπαγάνδα αργρυρόνητων μισθοφόρων της δημοσιοκαφρίλας και η αήθης και χωρίς κανόνες ενημέρωση του ελληνικού λαού: Εισαγγελική_έρευνα για την κάλυψη από τα κανάλια του δημοψηφίσματος

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος για τον τρόπο που κάλυψαν τα τηλεοπτικά κανάλια τις τελευταίες ημέρες το θέμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης θα βρεθεί το εάν και κατά πόσο από τον τρόπο που προέβαλαν το θέμα παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία και εάν υπήρξε απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Πιο συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εάν από τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδα, έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμένου ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Θα ελεγχθεί επίσης και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται. ...


Στην εισαγγελία υπάρχει φάκελος με έγραφες καταγγελίες που αφορούν κυρίως όσα διαδραματίστηκαν μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και στο ΕΣΡ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εισαγγελία θα περιμένει αν δει πως θα διαχειριστεί το ΕΣΡ τις επόμενες ημέρες το θέμα της κάλυψης των γεγονότων της επίμαχης περιόδου, πριν επεκτείνει την έρευνα.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης. Η εισαγγελική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μετά τη δημόσια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για "παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ το θέμα του δημοψηφίσματος", αλλά και με αφορμή καταγγελία ιδιώτη που απεστάλη με φαξ η οποία έκανε λόγο για συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.