Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Οι δανειστές μας ζητούν να σκοτώσουμε την κοινωνία" (VIDEO)

Αναμφίβολα είτε διαφωνεί κανείς είτε όχι με τις γενικότερες πολιτικές εκτιμήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι απόψεις της καθώς και η εν γένει συμπεριφορά της σαν πρόεδρος της βουλής δεν περνούν απαρατήρητες.

Στο βίντεο που παραθέτουμε και στο οποίο παρακολουθούμε την συνέντευξη που έδωσε στην Ελλη Στάη, πέρα από την γνωστή ευγλωττία της την αμεσότητα που έχει να απαντάει χωρίς περιστροφές σε κάθε ερώτηση φαίνεται η πολιτική της κατάρτιση, ενώ είναι εμφανής και η διαφοροποίησή της από απόψεις άλλων κυβερνητικών στελεχών άσχετα αν η ίδια προσπαθεί με δικηγορίστικες εκφράσεις να την υποβαθμίσει.
Αυτό το διαπιστώνει κανείς εύκολα παρακολουθώντας την θέση που διατύπωσε για την διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στο προαύλιο του κοινοβουλίου –φτάνοντας στο σημείο να στιγματίζει τους αστυνομικούς που προχώρησαν σε προσαγωγές τους ενώ οι διαδηλωτές «δεν είχαν διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα» όπως είπε- μέχρι την σκοπιμότητα της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας μας σε μνημονική καθεστώς. (Μίλησε ξεκάθαρα για πιθανή απόδοση ποινικών ευθυνών που μπορεί να καταλήξουν σε ειδικά δικαστήρια σε αντίθεση με άλλα στελέχη που κάνουν λόγο για απόδοση αποκλειστικά πολιτικών ευθυνών).

Από κει και πέρα μίλησε για όλα. Για την αντιπαράθεση της με τον Σαμαρά, την στάση της με την Χ.Α. τα επερχόμενα δημοσιονομικά μέτρα, τον ρόλο ΜΜΕ και δημοσιογράφων, την στάση που θα πρέπει να έχει η χώρα μας με τους δανειστές του ελληνικού κράτους, εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολλά προβληματικά σημεία στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. ...

Ομολογουμένως «διαβασμένη» η Στάη με καίριες ερωτήσεις, άνετη, χαλαρή η Κωνσταντοπούλου με πειστικές απαντήσεις και χωρίς υπεκφυγές.


Το ναυάγιο της «ΕΛΛΗΣ»
Παρακολουθώντας την εκπομπή της Έλλης Στάη στο κανάλι του ΑΛΦΑ δεχόσουν μια δοκιμασία εκνευρισμού, και γέλιου.
Η γνωστή δημοσιογράφος «οπλισμένη» με υλικό που προφανώς άλλοι της είχαν ετοιμάσει απεύθυνε τις προκατ ερωτήσεις της στην καλεσμένη της Πρόεδρο της Βουλής κυρία Κωνσταντοπούλου.
Έχοντας την αυτοπεποίθηση της αναγνωρισιμότητας που έχει αποκτήσει από την πολύχρονη περιοδεία της στα κανάλια, και το ύφος του «εγώ τα ξέρω όλα», ρωτούσε αυτό που ήθελε, απαντούσε η Πρόεδρος της Βουλής, και πριν τελειώσει την απάντηση της, την διέκοπτε για να δώσει εκείνη (η Στάη) την απάντηση που ήθελε.
Περίμενε ότι θα στρίμωχνε τη Κωνσταντοπούλου στο καναβάτσο, αλλά μάλλον έγινε το αντίθετο.
Ένα κωμικοτραγικό θέαμα μιας δημοσιογράφου που εμφανώς βρισκόταν έξω από τα νερά της, ίσως γιατί δεν είχε δουλέψει η ίδια το θέμα.
Ίσως ακόμα και να την μπουρδούκλωναν τα όσα πιθανώς της ψιθύριζαν στο αφτί της οι υποβολείς, ή τα μηνύματα που ερχόταν στο κινητό της που ήταν διαρκώς «αναμμένο» και διαρκώς το λοξοκοίταζε.
Εν πάσει περιπτώσει ο καθένας δουλεύει όπως νομίζει καλύτερα.
Όμως εκείνο που είχε τη μεγαλύτερη πλάκα ήταν όταν η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη προσπάθεια που θα κάνει η Κυβέρνηση για να εισπράξει φόρους από όσους σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος έχουν τη φοροδοτική ικανότητα και απαλλάσσονται για κάποιους γνωστούς λόγους, καθώς και από τα ΜΜΕ που δεν αποδίδουν τους φόρους που τους αναλογούν από τα έσοδα των διαφημίσεων και την εκμετάλλευση των συχνοτήτων επί σειρά ετών.
Τότε η κυρία παρουσιάστρια έχασε χρώμα και λαλιά και άρχισε να ψελλίζει ότι «δεν είναι το θέμα μας αυτό», προσπαθώντας να αλλάξει κουβέντα το συντομότερο δυνατόν.
Καμιά φορά αξίζει να βλέπει κανείς τηλεόραση για να βλέπει κάποιες αποκαθηλώσεις «διασημοτήτων» και την μικρότητα που τους διακατέχει.
 Εισαγωγή από Olympiada

Καλεσμένη της εκπομπής «Ίντριγκα» και της Έλλης Στάη το βράδυ της Τετάρτης 1 Απριλίου ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Ζώη Κωνσταντοπούλου μίλησε για όλα στην Έλλη Στάη: για τον ρόλο του Προέδρου της Βουλής αλλά και την τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργείται μεταξύ εκείνης και κάποιων βουλευτών στο Κοινοβούλιο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αυθορμητισμό απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της Έλλης Στάη που είχαν επίσης να κάνουν με τον γάμο, την μητρότητα αλλά και την εμφάνισή της.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μια πολιτικός με έντονο χαρακτήρα έδωσε το τηλεοπτικό της στίγμα σε μια συνέντευξη που έδειξε και την λιγότερο ξύλινη, λόγω πολιτικής θέσης, εικόνα της.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή από τη πηγή WEB TV ALPHA:
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τετ-α-τετ με την Έλλη Στάη, στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη μετά την εκλογή της ως Προέδρου της Βουλής.
Μιλά για τη συμφωνία με τους εταίρους, τις κόντρες στη Βουλή, τις εξεταστικές επιτροπές, τις παρελάσεις αλλά και τις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επίσης μίλησε για ρόλο του Προέδρου της Βουλής, αναφέρθηκε στη διαμάχη της με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ συζήτησε με την Έλλη Στάη για το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στην ίδια και αρκετούς Έλληνες βουλευτές, λόγω της συμπεριφοράς της.
Στη συνέχεια, ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή, τις καταγγελίες που δέχτηκε η ίδια, αλλά και στην πορεία των διαπραγματεύεσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Από το παρόν ιστολόγιο εμείς έχουμε εκφραστεί για την περίπτωση της Χ.Α. Μπορεί να είναι ένα θέμα ταμπού και πολλοί έχουν μία συγκεκριμένη άποψη, χωρίς τεκμηριωμένα βέβαια επιχειρήματα, αλλά θεωρώντας ένα νόμιμο κόμμα ως "μόρφωμα", "ναζιστικό" και τόσα άλλα, δεν αφορούν το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης αλλά την ίδια τη δικαιοσύνη και τους νόμους της δημοκρατίας για τα ποινικά ή άλλα εγκλήματα.
Είναι παράδοξο ή μάλλον έχει την εξήγησή του: Ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα όπως ήταν η Χ.Α. από την δεκαετία του 80΄κανέναν ή σχεδόν κανένα δεν ενοχλούσε όταν έκαμε κάποιες πράξεις που σήμερα φαντάζουν ως ποινικά αδικήματα. Με συγκεκριμένη πολιτική άποψη, για τους οικονομικούς μετανάστες (λαθρομετανάστες όπως ισχυρίζονται όλα τα δεξιά κόμματα) τα οικονομικά τα πατριωτικά (ή εθνικιστικά αν θέλετε) οι προπηλακισμοί στις λαϊκές αγορές και αλλού δεν ενοχλούσαν έως την είσοδό τους στο κοινοβούλιο και μετά (και λίγο πρίν από) την υπόθεση Μπαλτάκου (της ΜΗ ενσωμάτωσης με την Ν.Δ.) άρχισε μία άθλια πολεμική με ωμές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης και με το αιτιολογικό ότι είναι εγκληματική συμμορία και θέλει να καταλύσει την δημοκρατία και την έννομη τάξη.


Φαιδρότητες!!! Παρά το εξηγήσιμο για πολλούς στους αυθόρμητους κατήγορους
(βλέπε: Βορίδη, Σωτηρέλη κλπ) εμείς σε αυτό το παραλήρημα δεν μείναμε αμέτοχοι αλλά υπερασπιστήκαμε τη δημοκρατική λειτουργία της πολιτικής. (Βλέπε σχετικά)
Σε αυτή την ανώμαλη πολιτικά κατάσταση και προς τιμή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της ανοχής και της δημοκρατίας από τον εύκολο της ενοχής και της  διαπλοκής στα αντιδημοκρατικά μονοπάτια των αποκλεισμών σε πολιτικούς αντιπάλους.
Αυτό που δεν κατάλαβε η λεγόμενη αριστερά (αν υπάρχει ακόμη αυτός ο όρος) ήταν εάν δεν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛΛ την εξουσία και πέρναγε η γραμμή Μπαλτάκου - Σαμαρά σήμερα στη θέση της Χ.Α. θα ήταν πιθανόν η αριστερά ή όσοι θα χρήζονταν, όπως και στο πρόσφατο παερλθόν,  "μιάσματα", "ξενοκίνητοι" κλπ. 

Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα 'ελεγε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, 
Στον ιστοχώρο "Γνωμολογικόν" υπάρχουν πολλές ρήσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων μεταξύ αυτών και ο Καναδός οικονομολόγος, John Kenneth Galbraith, που είπε το περίφημο: "Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία" Αυτό είναι που τελικά υπερασπιζονται όλοι εμείς που ευτυχώς μεταξύ μας συγκαταλέγεται και η νέα πρόεδρος της βουλής.
Για πρώτη φορά ένοιωσα ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που διέπεται από δημοκρατικές αρχές και δυστυχώς παραμένει μόνη και ίσως και απομονωμένη από το αριστερό συναφή των δήθεν δημοκρατών πολιτικών.
Η σημερινή υποτιθέμενη Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι αλά καρτ δημοκρατία που δυστυχώς είναι κι αυτή μία ακόμη ελληνική επινόηση. Αλλά ας μην επεκταθώ περαιτέρω. 

Ο Αντώνιος Μανιτάκης, αναφέρει σχετικά: "Η λέξη δημοκρατία αποτελείται από τα συνθετικά ‘δήμος’ (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και ‘κράτος’ (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία). Η λέξη ‘κράτος’ είναι μία απροσδόκητα σκληρή λέξη. Στις λέξεις ‘μοναρχία’ και ‘ολιγαρχία’ το δεύτερο συνθετικό ‘άρχω’ σημαίνει ‘κυβερνώ, οδηγώ, κυριαρχώ’. Είναι πιθανό ο όρος ‘δημοκρατία’ να επινοήθηκε από τους δυσφημιστές της που απέρριπταν την πιθανότητα μίας, ούτως ειπείν, ‘δημαρχίας’. Οποιοσδήποτε κι αν ήταν η αρχική απόχρωση, ο όρος υιοθετήθηκε από τους Αθηναίους δημοκρατικούς. Ο όρος, πάντως, ουσιαστικά δηλώνει ‘το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της συνέλευσης των εχόντων πολιτικά δικαιώματα’. "

Αλλά ας δούμε και την άλλη πλευρά:
.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Χ.Α: Αισχρά ψεύδη της Στάη για τη Χρυσή Αυγή: Συνεχίζεται η λασπολογία κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών - ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία πρωτοφανή ασχήμια προέβη η γνωστή για τους εναγκαλισμούς με το σύστημα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, Έλλη Στάη, στην συνέντευξή της με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χθες το βράδυ.
Στην προσπάθειά της να μεμφθεί την πρόεδρο της Βουλής για τις παρατηρήσεις της προς τον αρχισκευωρό Σαμαρά, η γνωστή δημοσιογράφος άρχισε να λέει ότι και άλλοι έχουν διατυπώσει τέτοιου είδους απόψεις εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Προφανώς την ώρα που η Στάη διατύπωνε τον συλλογισμό της, ο οποίος ήταν εν μέρει λογικός, προφανώς της είπαν από το κοντρόλ ότι αυτά που λέει αθωώνουν την Χρυσή Αυγή.
Έτσι στην προσπάθειά της να ανασκευάσει τον συλλογισμό, χωρίς να τον αναιρέσει, προσπάθησε να διαχωρίσει την Χρυσή Αυγή από τον τομέα της «σκληρής ρητορικής» και να τον «αναβαθμίσει» σε σκληρή πρακτική. Έτσι είπε ότι στην Χρυσή Αυγή «δεν μιλούν απλώς για λαθρομετανάστες, αλλά δολοφονούν λαθρομετανάστες».
Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν τεκμαίρεται ούτε καν αν κάποιος υιοθετήσει το σύνολο της τερατώδους ψευδολογίας που ονομάζεται «δικογραφία». Δεν τεκμαίρεται, βεβαίως, διότι η μόνη δολοφονία μετανάστη που υπάρχει στην δικογραφία είναι αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν, για την οποία όμως ακόμα και ο εντεταλμένος του Σαμαρά, Ντογιάκος, είχε αποφανθεί ότι: "Δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο οποιαδήποτε σχέση των κατηγορουμένων με το συγκεκριμένο κόμμα...".
Ανάλογη ήταν και η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, αλλά και του Δικαστηρίου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, αφού αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δράστες ουδεμία σχέση έχουν με τη Χρυσή Αυγή.
Παρά το γεγονός ότι η σκευωρία έχει καταρρεύσει με πάταγο ενώπιον ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, συγκεκριμένα συμφέροντα συνεχίζουν την λασπολόγηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, με φανερό δόλο την υφαρπαγή ψήφων προς τέρψιν των σαμαροβενιζέλων και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων της εν Ελλάδι κλεπτοκρατίας. Μάλιστα, εν όψει της υπογραφής του νέου μνημονίου, οι ταγοί της δυστυχίας του Ελληνικού Λαού, ετοιμάζουν τον αποπροσανατολισμό του Ελληνικού Λαού, βάση μίας νέας εκστρατείας συκοφάντησης της Χρυσής Αυγής.
Ας γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή δεν λυγίζει, όπως δεν λύγισε στους τόσους μήνες της πολιτικής δίωξης και της τρομοκρατίας ενός ολόκληρου συστήματος και του ποινικού παρακράτους του. Οι μεθοδεύσεις τους και τα ψέμματά τους δεν πείθουν τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος έχει αντιληφθεί και τα ψεύδη τους και τους λόγους που τα εκστομίζουν. (xryshaygh)

Τελειώνοντας για την χτεσινή συνέντευξη της Έλλης Στάη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή "Ίντριγκα" του Alpha ξεκαθαρίζω τα εξης: 
H άποψη μου είναι ξεκάθαρη και χιλιοειπωμένη, ότι είναι θέμα δημοκρατίας στην ανοχή και τον σεβασμό της άλλης άποψης, όταν φυσικά είναι μέσα στους δίκαιους νόμους.
Ο κανόνας της πλειοψηφίας ισχύει μόνο αν παίρνεις υπόψη σου τα ατομικά δικαιώματα. "Γιατί δεν μπορείς να βάλεις πέντε λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν τι θα φάνε για δείπνο" όπως έλεγε και ο Larry Flynt. Βέβαι εδώ στη περίπτωση μας οι λύκοι μπορεί να είναι η μειοψηφία αλλά παραμένουν αρνιά σε μαινόμενα αγριόσκυλα.

Το θέμα λοιπόν εδώ  είναι η παρουσίαση της Στάη μία τηλεοπτικά τουλάχιστον ανεπαρκή παρουσία που έχασκε μπροστά σε μία καταιγιστική Κωνσταντοπούλου που όχι μόνον απαντούσε σε όλα αλλά και στις εμβόλιμες παραπειστικές διακοπές επανέφερε σε αδιέξοδα την Στάη με ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Πολλοί φίλοι στο Ίντερνετ μου απάντησαν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε σκόνη τη Στάη με την τελευταία να τη διακόπτει συνεχώς με κουτοπόνηρες ερωτήσεις.  Η γνωστή για την ακαμψία των απόψεών της  και την ενοχλητική εμμονή και επιθετικότητα του λόγου της Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντούσε με απόλυτη ειλικρίνεια και σιγουριά λες και ήταν προετοιμασμένη, από καιρό, για κάθε ερώτηση που θα μπορούσε να την παγιδεύσει μία άτονη, άνευρη και καθόλου πειστική Έλλη Στάη που τελικά δεν τα κατάφερε και για αυτό και τα μικρά ποσοστά τηλεθέασης. Δυστυχώς οι τηλεθεατές θέλουν αίμα στην αρένα μιας και ο άρτος είναι λιγοστός και είχαν μάλλον προεξοφλήσει το αποτέλεσμα και γύρισαν άλλο κανάλι.

Για μένα κατέπεσε ένας ακόμη δημοσιογραφικός μύθος. Μία γόνος πολιτικού με ένα πολύ βαρύ πολιτικό και δημοσιογραφικό βιογραφικό  εμπλουτισμένο με τέσσερις γάμους συζύγων της δημόσιας ζωής
Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη (από τον οποίο κράτησε και το επίθετο της), ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε το γιο της Μάρκο. Για πολλά χρόνια σύντροφος της υπήρξε ο Διονύσης Λιβανός (ανιψιός του δεξιού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου που όμως υποστήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου και διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού το διάστημα 1993-1995). Στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία και τραπεζίτη Στέλιο Παναγόπουλο, που διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (1982-1989) και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1994-1999). Από τον Ιούνιο του 2008 είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Έχουν χωρίσει το 2013 μετά από αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε η γνωστή δημοσιογράφος.
Από την άλλη μεριά  η Ζωή Κωνσταντοπούλου (γεν. στην Αθήνα στις 8 Δεκεμβρίου 1976) είναι η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Α΄ Αθηνών, εκλεγμένη με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.