Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Καταγγελία Ρωμανιά: ''Για τα σκουπίδια'', οι μελέτες που βασίστηκαν οι μειώσεις στις συντάξεις, υπό καθοδήγηση της τρόικας (Video) - Π. Σκουρλέτης: Εσκεμμένα τα λάθη

 
«Για τα σκουπίδια» οι μελέτες που έγιναν οι μειώσεις στις συντάξεις και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς. Χαρακτήρισε τις αναλογικές αυτές μελέτες «αντιεπιστημονικές» και «αβάσιμες» ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστούν και θα διορθωθούν (Video). Επιπλέον όπως διαπίστωσε οι απαράδεκτες αυτές μελέτες έγιναν υπό καθοδήγηση της τρόικας. «Απορώ πως τις δέχθηκαν οι δικοί μας» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας. Ο Γ. Ρωμανιάς διευκρίνισε ότι οι μελέτες αυτές «δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη –σαν να μην υπάρχει- την περιουσία και τις αποδόσεις της περιουσίας».
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega:
«Έμεινα κατάπληκτος –και κυριολεκτώ γιατί ξέρετε ότι έχω κάνει αναλογιστικές μελέτες- όταν διαπίστωσα ότι στις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών αυτών, στις οποίες επαναλαμβάνω στηρίχτηκαν οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και όλα τα δυσμενή μέτρα, δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων, του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος.»
Τέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις συντάξεις χηρείας που στο δημόσιο χρήζουν όπως είπε επανεξέτασης. Είναι προβλήματα που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα θα κληθούν οι χήρες που παίρνουν σύνταξη δύο συντάξεις μία από το δημόσιο και μία από κάποιον άλλο φορέα, να επιλέξουν. Θα πρέπει δηλαδή να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις ώστε να επιλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις θα λαμβάνουν. Ο Γ. Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι όλες οι αδικίες και τα «απίθανα» που συμβαίνουν θα καταργηθούν με ειδικό νόμο και θα διορθωθούν.

Ρεσιτάλ στρεψοδικίας από τον Κ. Καραγκούνη (Video)

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Καραγκούνης νομίζει ότι ασκεί αντιπολίτευση επιδιδόμενος σε συνεχείς στρεβλώσεις στις δηλώσεις άλλων. Ξεκίνησε από το Δίστομο με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπ. Δικαιοσύνης και συνέχισε διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του Γενικού Γραμματέα ενώπιον του. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εντυπώσεις του τύπου «όλοι ίδιοι είμαστε». Ο Γενικός Γραμματέας ξεκαθάρισε σε απόλυτο τόνο ότι «ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί από τα ταμεία για το χρέος, από αυτή την κυβέρνηση».




Π. Σκουρλέτης: Εσκεμμένα τα λάθη στις αναλογιστικές μελέτες 
Εσκεμμένα λάθη ώστε να δικαιολογείται η μείωση των συντάξεων βλέπει στις αναλογιστικές μελέτες των ασφαλιστικών ταμείων ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε ορθές τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν ήταν νοθευμένες και πρόσθεσε ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτές οι αποδόσεις της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό την επέκταση του θεσμού σε όλη τη χώρα μετά τη λήξη του πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε στους δήμους 13 περιφερειών.

Ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ πρόσθεσε ότι ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τους δήμους για την εφαρμογή του μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλος για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τις απόψεις του κ. Ρωμανιά στο θέμα των αναλογιστικών μελετών υπερασπίστηκε, μιλώντας χθες στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρησιμοποίησαν τις μελέτες αυτές «ως άλλοθι», «με στόχο να δικαιολογούν τις σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων, τις οποίες συμφωνούσαν με την τρόικα», ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της απόδοσης και ποινικών ευθυνών.

«Ό,τι χρειαστεί από ελέγχους θα το κάνουμε. Και αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον εισαγγελέα, θα σταλούν», τόνισε.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.