Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο χαμός στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Βενιζέλου-Μητσοτάκη για την ασυλία του Άδωνι (Βίντεο)

Καυγάς Μητσοτάκη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής ότι είχε εγγράψει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να έχει ανακοινώσει το όνομα και χωρίς να έχει ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

"Ή ψεύδεστε ή δε θυμάστε καλά" φώναζε από τα έδρανα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία του απάντησε:

"Με ενημερώσατε ότι με αναζητείτε διότι δεν είχε ανακοινωθεί όνομα Προέδρου της Δημοκρατίας. Σας δήλωσα ότι δε γνωρίζω ποιο όνομα θα ανακοινωθεί ούτε έχω ενημερωθεί και μου εκφράσατε την άποψή σας ότι εαν μεν ανακοινωθεί το όνομα του κ. Αβραμόπουλου, δεν έχετε πρόβλημα, αλλά αν ανακοινωθεί άλλο όνομα θα έχετε πρόβλημα".

Δείτε το βίντεο:


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την ακύρωση της ψηφοφορίας για να έλθουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη βουλή, όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια για άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία.

Ο λόγος ήταν, όπως ανέφερε η ίδια, πως απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δώσει άδεια και να παραβρεθούν στη βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε.

Η πρόεδρος της βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές σε αυτές τις διαδικασίες και ότι θα υποβάλει εκ νέου αίτημα.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημειώνοντας ότι «Το Προεδρείο της Βουλής δεν αποφασίζει, αλλά μόνο εισηγείται. Ανοίγετε ένα κακό προηγούμενο».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Ανοίγουμε κερκόπορτα με αυτή την ιστορία. Θα πρέπει σε κάθε ψηφοφορία να τους καλούμε και εφόσον δεν υπάρχει άδεια θα πρέπει να αναβάλουμε τις διαδικασίες».

Μάλιστα, οι αντιδράσεις των βουλευτών είναι εντονότατες, ακόμη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης οι βουλευτές μαζεύτηκαν σε πηγαδάκια στους διαδρόμους της βουλής.

Την ίδια ώρα Κωνσταντοπούλου, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Φίλης είχαν μίνι σύσκεψη στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

Βγαίνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Βουλή δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απαντά «Αν διαφωνείς κάνε tweet».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου κοντραρίστηκαν και για τη διαδικασία της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως όταν έβγαλε την ημερήσια διάταξη για την εκλογή, δεν υπήρχε όνομα όπως ορίζει ο κανονισμός. «Είναι παράτυπο, να ζητήσετε συγνώμη», της είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου του απάντησε: «Να σας θυμίσω ότι με πήρατε τηλέφωνο και σας είπα ότι δεν ξέρω το όνομα του προέδρου και μου είπατε ότι αν είναι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχετε πρόβλημα, αλλά αν είναι άλλος, θα έχετε πρόβλημα».

Ακόμα, ιδιαίτερα επικριτικός ήταν, όμως, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση της Ζωής Κωνταντοπούλου «κραυγαλέα αντιθεσμική».

«Θέλετε να υπαγορεύσετε την πολιτική σας βούληση στον εισαγγελέα. Παραβιάζετε τη διάκριση των εξουσιών, εκβιάζετε τη δικαιοσύνη, είστε εκλεγμένη και με τη δική μας ψήφο. Να ανακαλέσετε αυτά που είπα και να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θελετε να επηρεάσετε τη δικαστική κρίση ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής» σημείωσε σε έντονο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ένα ακόμη επεισόδιο, αυτή τη φορά μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προστέθηκε στην ένταση που επικράτησε στη Βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο της Βουλής, ταυτόχρονα με τον αδελφό της και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όμως η πρόεδρος της Βουλής προτίμησε να δώσει το λόγο στον Χαράλαμπο Αθανασίου, πυροδοτώντας την έκρηξη της Μπακογιάννη: «Είναι θλιβερή και δύσκολη η σημερινή ημέρα για την ελληνική Βουλή» είπε και επετέθη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που κάνετε είναι φθηνό τέχνασμα, επειδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είναι αδελφός μου. Δεν θέλω να βλέπω το προεδρείο της Βουλής, να καταντάει σε έναν τέτοιο ρόλο» είπε σε υψηλούς τόνους.

Ένταση στη βουλή με την πρόταση της Κωνσταντοπούλου
Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, του ΠΑΣΟΚ και του πρώην προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη προκάλεσε η εισήγηση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί η συζήτηση και η λήψη απόφασης για την αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε:

«Προέκυψε ότι μολονότι έχει διαβιβαστεί πρόσκληση στους βουλευτές που είναι κρατούμενοι προσωρινώς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, η Εισαγγελική Αρχή δεν έδωσε άδεια, χωρίς κάποια ειδική αιτιολογία, η οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα πρακτική της εισαγγελικής αρχής σε ολόκληρη την περίοδο αυτή, δεν ήταν η αντιμετώπιση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων ήσσονος σημασίας, και με δεδομένο ότι ανάλογη ήταν η διαδικασία στον τελευταίο μήνα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, αφού συζητήσαμε το θέμα στο προεδρείο της Βουλής, με τη συμμετοχή όλων των αντιπροέδρων, αποφασίσαμε ότι αποτελεί αυτό το γεγονός λόγο για μία σύντομη αναβολή της συζήτησης, για αύριο στις 6:30, προκειμένου η σύνθεση του κοινοβουλίου να είναι πλήρης και όλοι οι βουλευτές να μπορούν να ασκήσουν το καθήκον τους στην ονομαστική ψηφοφορία. Αυτή είναι η εισήγηση του προεδρείου στην Ολομέλεια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο παρακάλεσε το Σώμα να αποφασίσει να συνεχιστεί η διαδικασία.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε τη μη αναβολή της διαδικασίας, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το Σώμα έχει πάρει απόφαση ότι μπορεί να λειτουργήσει με τους παριστάμενους βουλευτές. Δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε 300».

Δείτε το βίντεο:



Βενιζέλος στην Κωνσταντοπούλου: Η άποψη που διατυπώσατε είναι κραυγαλέα αντιθεσμική
«Να ανακαλέσετε αυτά που είπατε και να αρθείτε στο ύψος της έδρας σας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η άποψη που διατυπώσατε είναι κραυγαλέα αντιθεσμική, αντίθετη στο Σύνταγμα και παραβιάζει κατά τρόπο βάναυσο την αρχή της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Επιχειρήσατε να υπαγορεύσετε κατά τρόπο αθέμιτο θεσμικά την πολιτική σας βούληση στον αρμόδιο εισαγγελέα. Εσείς παραβιάσατε κατά τρόπο ασύστολο την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Δείτε το βίντεο:


Αντιπαράθεση Κωνταντοπούλου - Μπακογιάννη στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ
Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ολομέλειας για την άρση της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κυρία πρόεδρε είναι η δεύτερη φορά σήμερα το βράδυ που προσπαθείτε να κάνετε με πολύ φθηνό τέχνασμα παιχνίδια επειδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είναι αδερφός μου. Θα σας παρακαλέσω να μην το ξανακάνετε, είναι φθηνό, και όταν κάποιος κρύβεται πίσω από την θέση του Προέδρου, τον οποίον μάλιστα εγώ τον ψήφισα, δεν θέλω να βλέπω το κοινοβούλιο να καταντάει σε αυτό το επίπεδο».

Άμεση ήταν η απάντηση της Πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έδωσε διευκρινίσεις για την διαδικασία.

Δείτε το βίντεο


Βενιζέλος στην Κωνσταντοπούλου: Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα - ΒΙΝΤΕΟ
«Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και την κάλεσε να μην είναι «ειρωνική, απρεπής και αλαζονική».

«Να συνειδητοποιήσετε ότι ασκείτε τα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής και να αποκτήσετε την αυτοσυγκράτηση που απαιτεί ο ρόλος αυτός. Η ψηφοφορία όπως τη θέτετε παραβιάζει κραυγαλέα το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Διότι θέτετε υπό ψηφοφορία την παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Παραβιάζετε και τον κανονισμό και το Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική τάξη. Σας αποδοκίμασε το κόμμα σας, σας αποδοκίμασαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και επιμένετε αταλάντευτη και επίμονη. Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Δείτε το βίντεο


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.