Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Έλεος πια !!! Γιατί διαμαρτύρονται για μεταθέσεις στον Έβρο, όταν υπήρξε γιος βουλευτή που υπηρέτησε "Ακρίτας" 2951 χιλιόμετρα μακρυά από Αθήνα;


Διαβάζουμε τελευταία και φρίττουμε με συμπεριφορές αρκετών γόνων επωνύμων που μετατίθενται στον Έβρο (875 χιλιόμετρα από Αθήνα, την στιγμή που υπήρξε προηγούμενο με γιο βουλευτή να απομακρύνεται από Αθήνα. και μάλιστα 2951 χιλιόμετρα μακρυά;

Βλέπε σχετικό: Εκφράζουμε την κατανόησή μας στον "Σμηνίτη Ακρίτα" Σίμο Κεδίκογλου!!!
(και φώτο με χιλιομετρικές αποστάσεις στο τέλος)

Δυστυχώς το υπέρτατο χρέος προς τη Πατρίδα το βλέπουν αρκετοί βολεμένοι συνέλληνες ως τιμωρία και όχι ως καθήκον υπεράσπισης της χώρας. Είναι τα λεγόμενα βύσματα και οι μπαμπάδες που έχουν άμεση πρόσβαση στην εξουσία να "τακτοποιούν" τους κανακάρηδες σε πόστα γύρω - μέσα - και τις περισσότερες φορές έξω από το πεντάγωνο και μάλιστα αρκετοί από δαύτους από τις βιλάρες τους στα βόρεια και νότια προάστια των Αθηνών με όχληση από τηλεφώνου για παρουσία!!!

Αυτό ήρθε ο Πάνος Καμμένος ως νέος ΥπΕθΑ να το αλλάξει με υποχρεωτική υπηρέτηση όλων των στρατευσίμων στον Έβρο. ...

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το "Δίκτυο Σπάρτακος":
"...Την εποχή που παραμεθόριος χαρακτηρίστηκε ο Σκαραμαγκάς για το Πολεμικό Ναυτικό και η Ελευσίνα-Βοιωτία, για να δικαιολογηθούν τα off-άγραφες άδειες των βυσμάτων ναυτών και σμηνιτών. Ή όταν αργότερα, το βόλεμα έγινε πιο επιστημονικό, με το χαρακτηρισμό της σωματικής ικανότητας σε Ι3-Ι4, ώστε να δικαιολογείται η χαριστική κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.
Φυσικά κανείς ποτέ δεν λογοδότησε, δεν τιμωρήθηκε. Ούτε και τώρα κανείς αστός πολιτικός ή στρατιωτικός δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις…"
Η είδηση κάνει από το πρωί τον “κύκλο” της στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν έχει ακόμη και ψήγμα αλήθειας είναι πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα μ΄ αυτή μεγαλοεπιχειρηματίας απαίτησε από τον Πάνο Καμμένο με απαράδεκτο τρόπο να μην μετατεθεί ο υιός του στα σύνορα από την Αθήνα όπου παρατύπως είχε τοποθετηθεί. Κι όταν ο ΥΕΘΑ του εξήγησε ότι δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις ,εκείνος του απάντησε ότι θα το “τακτοποιήσει όταν ΥΕΘΑ θα είναι άλλος” στην θέση του Καμμένου.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ είχε πει ότι “πολλοί του έκλεισαν το τηλέφωνο” αυτές τις ημέρες,μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πατέρας του. Αναφέρθηκε όμως στο θέμα μάλλον με διάθεση χιούμορ και δεν άφησε κανένα υπονοούμενο απειλών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν απειλές.

Καλό θα είναι να ανακοινωθεί λοιπόν ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας …
αλλάζει ΥΕΘΑ για χάρη του υιού του. Ποιος είναι και από που πιστεύει ότι αντλεί την δύναμή του;

Ας ενημερώσουν τους πολίτες ποιος είναι. Υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος . Ανάμεσα στα 1500 ονόματα στρατιωτών που πήραν μετάθεση υπάρχουν πολλά ισχυρά ονόματα . Και λίγο πολύ είναι γνωστά πλέον. Δεν είναι σωστό να διασύρονται όλοι από μια πληροφορία . Ας μάθουμε λοιπόν ποιος ή ποιοι έχουν καβαλήσει για τα καλά το καλάμι και απειλούν.

1500 στρατιώτες έχουν πάρει ήδη μετάθεση από τα αστικά κέντρα για Έβρο και νησιά του Αιγαίου. Μεταξύ αυτών και γόνοι πολιτικών ,όπως για παράδειγμα ο υιός του Χρήστου Πρωτόπαππα, που από την Αθήνα πήρε μετάθεση για την Κομοτηνή.

Είναι η πρώτη φορά που οι εξαγγελίες για πάταξη του ρουσφετιού έχουν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα . Αλλά πρόκειται για μια “νικηφόρα μάχη” σ΄ έναν πόλεμο που αναμένεται ότι θα διαρκέσει πολύ και θα είναι και πολύ σκληρός.

Οι αντιδράσεις και οι γκρίνιες που υπάρχουν είναι πάρα πολλές. Όπως και οι πιέσεις που ασκούνται στα γραφεία και των τριών υπουργών του ΥΠΕΘΑ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιστάσεις κι ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει “κερκόπορτα”. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει βρεθεί αντιμέτωπη μ΄ ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα σ΄ αυτόν τον πόλεμο: τον εθισμό όλων μας σε μια πραγματικότητα στην οποία είχαμε “βολευτει”. Κανείς από τους “εμπλεκόμενους” στο “ρουσφέτι” δεν μπορεί να πιστέψει την απάντηση “ρουσφέτια τέλος”. Πολιτικοί,πολιτευτές,δημοσιογράφοι, απόστρατοι ,ιερείς ,άπαντες αιφνιδιαστήκαμε από τον “ξαφνικό θάνατο” του “ρουσφετιού”. Ελπίζουμε μόνο να μην κρατήσει…όχι τρεις μέρες αλλά τρεις ΕΣΣΟ και μετά να ΄χουμε… “ανάσταση”.

 Ακολουθούν δύο ακόμη περιστατικά που είδαν την αλλεπάλληλη αναδημοσίευση στο διαδίκτυο:

Η Μανωλίδου άρχισε να πλέκει το πουλόβερ του φαντάρου γιου της που ο Καμμένος στέλνει να υπηρετήσει στα σύνορα

Δεν της έφτανε η πίκρα της ήττας στις εκλογές για την οικογένεια Γεωργιάδη, ήρθε κι ο «ανεκδιήγητος» Πάνος Καμμένος να μεταθέσει το γιο της Ευγενίας Μανωλίδου σε συνοριακή στρατιωτική μονάδα και μεγάλωσε το κακό.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη», με απόφαση του υπουργού Άμυνας ο γιος της κας Μανωλίδου θα βρεθεί στον Έβρο ή, ίσως, σε κάποιο νησί.

Ο «ΒΗΜΑδοτότης» επισημαίνει πως οι μεταθέσεις στα σύνορα δεν γίνονται για λόγους εκδικητικούς κτλ. (koutipandoras)

Μετάθεση στον Έβρο για τον γιο του Πρετεντέρη
Στα σύνορα στέλνει χωρίς δεύτερη σκέψη όλο το «πλεονάζον» προσωπικό ο Πάνος Καμμένος! Δίχως να υπολογίζει ρουσφέτια πολιτικών και ονοματεπώνυμα γόνων επιχειρηματιών και μεγαλοδημοσιογράφων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας το είπε και το έκανε. Μετέθεσε στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της χώρας εκατοντάδες στρατιώτες που έως τώρα υπηρετούσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Οπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «δημοκρατία», χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υιού του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος, ενώ είχε τοποθετηθεί στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεών του μετά τη βασική εκπαίδευσή του, έλαβε και αυτός φύλλο πορείας για μονάδα του Στρατού στον Εβρο, βάσει των σχετικών δεσμεύσεων του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Καμμένος δεν δίστασε καθόλου να υπογράψει τη μετάθεσή του, αν και προσφάτως ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου. «Δεν κάνουμε καμία εξαίρεση. Αν αρχίσουμε τις εξαιρέσεις, τότε δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα» είναι το μότο του υπουργού.

Κι αυτό τη στιγμή που, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», τα τηλέφωνα στο υπουργείο Αμυνας και στα Γενικά Επιτελεία (όπως αναφέρουν πληροφορίες) έχουν… σπάσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

«Δεν γίνεται καμία παρέμβαση» είναι η απάντηση. Ηδη έχουν υπογραφεί 1.397 μεταθέσεις για στρατόπεδα του Εβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλή επάνδρωση, ακόμη και κάτω του 50%. Στόχος είναι στις ευαίσθητες αυτές μονάδες η επάνδρωση να φτάσει στο 80%.

Το ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων του Πενταγώνου ήταν μάλιστα τόσο «αδυσώπητο», που έστειλε μεταθέσεις και στους I4. Για να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό, έγινε παρέμβαση από τον κ. Καμμένο, έτσι ώστε συνολικά 67 στρατιώτες να απαλειφθούν την τελευταία στιγμή, αφού δεν υπήρχε λόγος άοπλοι στρατιώτες να μετατεθούν στα σύνορα. Πόσο θα αντέξει το μέτωπο κατά του ρουσφετιού είναι άγνωστο. Πάντως πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν στήσει «γραμμή Μαζινό».
espressonews.gr


Κι όμως ρουσφέτια έγιναν και σ΄αυτή τη σειρά νεοσύλλεκτων!
 Πολύ συζήτηση και περισσότερες ανακοινώσεις για την πάταξη του ρουσφετιού στις μεταθέσεις των στρατιωτών είχαμε αυτές τις ημέρες. Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν ,ασφαλώς κι έγινε μεγάλη περικοπή των “κοινωνικών αιτημάτων”, αλλά μερικές εκατοντάδες “χαρτάκια” κατάφεραν και πέρασαν από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων!

Και πως να μην περάσουν αφού σ΄ αυτούς τους διαδρόμους εξακολουθούν και κυκλοφορούν έμπειροι στο παιχνίδι των “κοινωνικών αιτημάτων” συνεργάτες πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας. Οι οποιοι και μεταφέρουν τα αιτήματα των “κυρίων υπουργών” των πρώην απ΄ ευθείας στα γραφεία-κλειδια για τις μεταθέσεις.

Ας δώσουμε χρόνο και ας αναγνωρίσουμε ότι τουλαχιστον ΑΝΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ έχουν καταργήσει τα “ρουσφετάδικα” και αναμένεται ανάλογη κίνηση και στο γραφείο του ΥΕΘΑ.

Το ρουσφέτι ή θα παταχθεί τελείως ή θα παραμείνει “εδώ ενωμένο δυνατό”. Γιατί αν αρχίσουν οι εξαιρέσεις για τους πολιτευτές και τους βουλευτές,μετά θα ξαναέρθουν οι δημοσιογράφοι και οι ιερείς, οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες και όλοι οι “μπαρμπαδες από την Κορώνη”.

Γι ΄ αυτό η βάλτε τελος στο ρουσφέτι ή σταματήστε τις δηλώσεις.

Τι είπε ο Ησυχος

Το 5-6% των στρατευμένων θα έχει κάποιες διευκολύνσεις - με κυριότερη την μετάθεση κοντά στα σπίτια του - για κοινωνικούς λόγους, με το νέο σύστημα  μεταθέσεων που φτιάχνει το Υπουργείο Άμυνας.

Όπως εξήγησε ο Αν. Υπουργός Άμυνας κ Κ. Ήσυχος ''έχουμε αναθέσει σε Στρατολόγο, ο οποίος φτιάχνει μια καινούργια ομάδα εργασίας, η οποία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σε ηλεκρονικό υπολογιστή, όπου θα μπαίνουν όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ενα ποσοστό των παιδιών αυτών, περίπου 5-6%, θα τυγχάνει μιας διευκόλυνσης στη θητεία του, για συγκεκριμένους λόγους και με βάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά''

Με βάση άλλες αναφορές του ιδίου άλλα και του κ. Καμμένου, θα καθοριστούν μια σειρά κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και βάση αυτών θα δημιουργηθεί η ''Κάρτα Προτεραιότητας'' για τις μεταθέσεις κοντά στον τόπο ενδιαφέροντος. Αυτό σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά. Τώρα μπήκε και το ''όριο'' του 5-6%. Επίσης δεν έχει εξηγηθεί ακριβώς τι θα γίνει με τα υπάρχοντα κριτήρια , όπως η ύπαρξη βαριά ασθενούς ή αναπήρου στην οικογένεια, και άλλος στρατευμένος αδελφός κ.λπ., με βάση τα οποία εξέταζε η  Επιτροπή των κατ εξαίρεση μεταθέσεων που ισχύει.

Η τελευταία αναφορά του κ. Ήσυχου ''για το ρουσφέτι και το πελατειακό σύστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις'' έγινε το πρωί του Σαββάτου από την τηλεόραση του ''Αλφα''::

«Το ρουσφέτι στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι μια παράδοση, μια παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε βουλευτές, την πολιτική ελίτ αλλά και άλλα τμήματα του πολιτικού συστήματος που σχηματίζουν το “οργανόγραμμα” του πελατειακού κράτους. Σε αυτό έρχονται όλα τα αιτήματα που αφορούν τους στρατευμένους. Εμείς από την πρώτη στιγμή, όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προχωρήσαμε στο ξήλωμα αυτού του συστήματος. Αυτό όμως δεν φτάνει. Στο κενό που δημιουργείται πρέπει να μπουν τα υπαρκτά κριτήρια, για εκείνο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που έχει πάρα πολλούς και σοβαρούς λόγους να υπηρετεί κοντά στο σπίτι του. Το έχουμε αναθέσει σε στρατολόγο, ο οποίος φτιάχνει μια καινούργια ομάδα εργασίας που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σε ηλεκρονικό υπολογιστή, όπου θα μπαίνουν όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ενα ποσοστό των παιδιών αυτών, περίπου 5-6%, θα τυγχάνει μιας διευκόλυνσης στη θητεία του, για συγκεκριμένους λόγους και με βάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ολο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η βούληση μας είναι δεδομένη. Στόχος μας είναι το θέμα αυτό ν' αποτελέσει ένα στοίχημα για όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Το έχουν ανάγκη και οι Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν μπορούμε να έχουμε υπερστελέχωση στα αστικά κέντρα και εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες να παρατηρούνται ελλείψεις. Πρέπει τα παιδιά μας, οι στρατευμένοι νέοι να απελευθερωθούν από τα δεσμά του βύσματος. Αν δεν γίνει αυτό τότε όλοι θα είμαστε όλοι δέσμιοι του πελατειακού συστήματος».
 
Διαβάστε ακόμη:
Τι είπε ο στρατιώτης Ήσυχος από το Καστελόριζο που υπηρετεί στον υπουργό πατέρα
Μισθοί στρατιωτικών ,κλείσιμο στρατοπέδων και αλλαγές στη θητεία - Τι είπε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.