Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σύντομο σχόλιο για την διακαναλική συνέντευξη του κ. Τσίπρα




 Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα, υποψήφιου Β΄ Αθήνας, 
συνεργαζόμενου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
                                                                                                            Αθήνα, 23.1.2015
 Στην διακαναλική συνέντευξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, σήμερα, μου προξένησε κατάπληξη και αλγεινή εντύπωση η διαπίστωση, ότι ούτε ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, ωσάν να είναι ανύπαρκτα, μα ούτε και οι δημοσιογράφοι έθεσαν οποιοδήποτε ερώτημα, που έχει σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Ένας μόνο δημοσιογράφος ρώτησε για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις και η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, αόριστη και μη δεσμευτική. Με λίγα λόγια, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Το ερώτημα είναι, πρώτον γιατί ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στα κρίσιμα εθνικά θέματα και δεσμευτεί, ωσάν να μην υπάρχουν και να θεωρούμε ότι οι Έλληνες ζούμε κάπου αιωρούμενοι στο κενό ή σε μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, που δεν έχει γείτονες, οι οποίοι επιβουλεύονται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα και δεύτερον, γιατί οι δημοσιογράφοι δεν έθεσαν, εκτός από έναν παρεμπιπτόντως και στο περιθώριο, ερωτήματα που έχουν σχέση με αυτά.
Θεωρεί τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και οι δημοσιογράφοι, πολλοί από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι το ...
μόνο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα και απασχολεί τους Έλληνες πολίτες είναι το οικονομικό και το μόνο που τους ενδιαφέρει,  για να το πούμε λαϊκά, αφορά την τσέπη τους, δηλαδή αυτό που κάποτε είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι «η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση». Αυτό είναι το αποκλειστικό πρόβλημα της Ελλάδας, που παρεμπιπτόντως υποθήκευσε το μέλλον της νέας γενιάς;
Δηλαδή το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μόνο οικονομικό; Για να το πω «χοντρά»για να γίνει το ερώτημα τελείως καταληπτό: Θα υπάρχει οικονομία, αν δεν υπάρχει Ελλάδα; Αν είναι έτσι τότε πραγματικά το μέλλον αυτού του τόπου δεν είναι ευοίωνο, γιατί εκείνο που κατέστρεψε την Ελλάδα και μας οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανθρωπιστική κρίση είναι κρίση ηθική, πνευματική, κοινωνική, πολιτική και κυρίως πολιτισμική, αλλά και εθνική και όχι, τονίζω μετ’ εμφάσεως, οικονομική. Η οικονομία είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία.
Ο διαχωρισμός των εθνικών από τα κοινωνικά προβλήματα, θα αποτελειώσει την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των συνεργαζόμενων με τους ΑΝ.ΕΛ., πατριωτικών δυνάμεων στην μελλοντική κυβέρνηση αποτελεί πράγματι το αναγκαίο καλό, όπως είναι το κεντρικό σύνθημα αυτής της συμμαχίας, στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής.
Ας το σκεφτούν οι Έλληνες πολίτες, αν θέλουν να επιβιώσει αυτός ο τόπος και να δει προκοπή.
Ουαί και αλίμονον, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει αυτοδυναμία και (εφόσον δεν την αποκτήσει), δεν συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και  όλα τα πατριωτικά κινήματα που συνεργάζονται μαζί τους για να θέσουν κοντά στα οικονομικά και την εθνική διάσταση. Τα κοινωνικά προβλήματα είναι αξεδιάλυτα με τα εθνικά. Ας το καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του, πριν είναι αργά. Το εκφράζω φιλικά και συντροφικά. Και ας μην έχουν την αυταπάτη και την αλαζονεία ότι αυτοί είναι «αριστεροί» και όλοι οι άλλοι από την απέναντι όχθη. Αρκετά η υποκρισία!
Το διατυπώνω ευθαρσώς, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.