Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε ολομέλεια της βουλής - "Κατά" από βουλευτές των ΑΝΕΛ - Η_άλλη_άποψη>>> Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Σαμαράς έδωσε εντολή για τις παράνομες προφυλακίσεις - VIDEO

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Η.Κασιδιάρη ψήφισαν στην Βουλή - Πολλά τα ερωτηματικά και αναπάντητα. Οι εναπομείνατες βουλευτές των ΑΝΕΛ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Είναι οι μόνοι που διείδαν την συμπαιγνία και το άδικο της κατηγορίας. Καλώς ή κακώς ήρθε στην δημοσιότητα ένα video το οποίο δεν αμφισβητείται το περιεχόμενο αλλά το νόμιμό της συναίνεσης των συμμετεχόντων. Δηλαδή σύμφωνα με το σκεπτικό του νόμου εάν εζητείτο η συναίνεση:
 -Για σας Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βιντεοσκοπώ τη συνομιλία μας
- Λυπάμαι δεν μπορώ να συναινέσω σε αυτό.
 Μετά τι γίνεται πως θα αποδείξει κάποιος ή τι θα έλεγε ο συνομιλητής του Κασιδιάρη σε περίπτωση γνώσης της καταγραφής;

Πως σκέφτηκαν τελικά οι παραπέμποντες  βουλευτές στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη;

Ασφαλώς σύμφωνα με το νόμο. 

Ένα νόμο που θυμίζουμε πως συντάχθηκε και τροποποίησε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα:
Σχετικό: Δεν είναι μόνον η κατάλυση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας αλλά και η αισχρότητα των εκφράσεων από έναν «μάγκα» πρωθυπουργό

Κακούργημα οι υποκλοπές [Γράφει ο Τσιμπούκης, Παναγιώτης για το ΒΗΜΑ]
Δεν θα γίνονται πλέον δεκτές ως αποδεικτικά στοιχεία στα δικαστήρια
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό
Επιχειρείται να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» που επέτρεπαν στα δικαστήρια να αποδέχονται ως αποδεικτικό στοιχείο την καταγραφή συνομιλιών
▅ Συγκεκριμένα, τροποποιείται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα και μετατρέπεται το αδίκημα σε κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών
▅ Υπό τη σκιά του DVD-γκέιτ, οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό
Κακούργημα θα αποτελεί πλέον η βιντεοσκόπηση και η καταγραφή των τηλεφωνικών και των κατ΄ ιδίαν συνομιλιών με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, υπό τη σκιά του DVD-γκέιτ, προσθέτοντας παράλληλα ότι με τη νέα ρύθμιση δεν θα γίνονται δεκτά σε όλα τα δικαστήρια ως αποδεικτικά στοιχεία τα προϊόντα υποκλοπών. Συγκεκριμένα, με τη νέα ρύθμιση τροποποιείται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα και μετατρέπεται το αδίκημα της υποκλοπής συνομιλιών, των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και της βιντεοσκόπησης ιδιωτικών και προσωπικών στιγμών σε κακούργημα, το οποίο θα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών...

Ετσι, με τη νέα ρύθμιση επιχειρείται να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» που υπήρχαν ως τώρα και τα οποία επέτρεπαν στα δικαστήρια να αποδέχονται ως αποδεικτικό στοιχείο την καταγραφή ή τη βιντεοσκόπηση συνομιλιών. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν:

η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η επίκληση των συνομιλιών για την απόδειξη κακουργηματικής πράξης, η απόδειξη δικαιολογημένου συμφέροντος, που δεν μπορεί να διαφυλαχθεί διαφορετικά και κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, με το πρώτο συναφές με το θέμα νομοσχέδιο που θα ετοιμάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χθες επίσης ο κ. Χατζηγάκης, με επιστολή που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, « διατυπώνει την παράκληση » σε όλες τις υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, με την επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Χατζηγάκης ζητεί να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα των αθέμιτων μαγνητοφωνήσεων και μαγνητοσκοπήσεων με «την αυστηρή τήρηση των διατάξεων οι οποίες αναφέρονται στην προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής του κάθε ατόμου,που αποτελείθεμελιώδες στοιχείο της προσωπικότητάς του».
Στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και αφορούν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και παράνομες βιντεοσκοπήσεις είναι το DVD του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρ. Ζαχόπουλου, η μαγνητοφώνηση από τον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο της συνομιλίας του με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κ.Κουκοδήμο, αλλά και η μαγνητοφώνηση από τον Στ. Χίο της συνομιλίας που είχε με τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Μega κ. Δ. Καμπουράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα διάταξη του Ποινικού Κώδικα, η οποία χαρακτηρίζει πλημμέλημα το αδίκημα, προβλέπει ότι «όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε τηλεφωνική σύνδεση ή συσκευή με σκοπό να πληροφορηθεί ή να μαγνητοφωνήσει το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους».
Ακόμη προβλέπει ότι « όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή μαγνητοφωνεί προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή μαγνητοσκοπεί μη δημόσιες πράξεις τρίτων,τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, ενώ με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος μαγνητοφωνεί ιδιωτική συνομιλία μεταξύ αυτού και τρίτου χωρίς τη συναίνεση του τελευταίου».
Ο κ. Χατζηγάκης απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την πορεία των ανακρίσεων στην υπόθεση Ζαχόπουλου σημείωσε: « Το υπουργείο Δικαιοσύνης,σταθερά σεβόμενο τη διάκριση των εξουσιών, όπως διακηρύχθηκε από τον Μοντεσκιέ, θα κρατήσει ουδετερότητα απέναντι στην ουσιαστική εξέλιξη των δικών αυτών,εμπιστευόμενο απόλυτα- μα απόλυτα- τον ρόλο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας , σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι « δεν είναι ανάγκη ο κ.Χατζηγάκης να ανατρέχει στον Μοντεσκιέ για να μας πείσει για την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που διακαώς βεβαίως επιθυμεί». Και πρόσθεσε: « Αρκεί να μας επιδείξει τα ράφια των δικαστηρίων όπου τοποθετούνται οι υποθέσεις που μπαίνουν στο αρχείο. Είναι γεμάτα με “ανεξάρτητες” δικογραφίες που όλως συμπτωματικώς θίγουν την κυβέρνησή του».
Σχετικό: " Τροποποίηση και αντικατάσταση διατάξεων του ν. 1756/1988 "Κώδικας οργανισμού δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών", του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες διατάξεις"
Άρθρο 370 Α 
Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και άλ­λες διατάξεις.1. Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου. 
2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου. 
3. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου. 
4. Αν ο δράστης των πράξεων των παραγράφων 1, 2 και 3 αυτού του άρθρου είναι πάροχος υπηρεσιών τηλεφωνίας ή νόμιμος εκπρόσωπος αυτού ή μέλος της διοίκησης ή υπεύθυνος διασφάλισης του απορρήτου ή εργαζόμενος ή συνεργάτης του παρόχου ή ενεργεί ιδιωτικές έρευνες ή τελεί τις πράξεις αυτές κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή απέβλεπε στην είσπραξη αμοιβής, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή από πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) μέχρι διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ. 
5. Αν οι πράξεις των παραγράφων 1 και 3 αυτού του άρθρου συνεπάγονται παραβίαση στρατιωτικού ή διπλωματικού απορρήτου ή αφορούν απόρρητο που αναφέρεται στην ασφάλεια του κράτους ή την ασφάλεια εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τιμωρούνται κατά τα άρθρα 146 και 147 του Ποινικού Κώδικα."


Συγκεκριμένα, η βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 «παρών», για την υπόθεση της παρουσίασης προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης.

Ακόμα, για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Νίκου Ντερτιλή, η βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και 3 «παρών».

Για την υπόθεση της παρουσίασης προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 «παρών».

Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Νίκου Ντερτιλή, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και 3 «παρών».

Η ψηφοφορία είναι φανερή και, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ψηφίσει οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου. «Παρών» δήλωσε η Γαβριήλ Αβραμίδης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η άλλη άποψη: Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Σαμαράς έδωσε εντολή για τις παράνομες προφυλακίσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης στην ομιλία του στη Βουλή για την άρση ασυλίας του για το βίντεο Μπαλτάκου δήλωσε πως ο Σαμαράς και η παραδικαστική κλίκα της Λέσβου έχουν καταλύσει το Σύνταγμα και το Πολίτευμα.
Ο προδότης απερχόμενος πρωθυπουργός έστησε μια πρωτοφανή σκευωρία κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, καθώς έδινε εντολές σε επίορκους δικαστικούς για να προφυλακίσουν παράνομα τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επειδή κόβει ψήφους από την Νέα Δημοκρατία.
Ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου ακούγεται ο Σαμαράς να δίνει εντολές στον "Παναθηναϊκάκια" (Ισίδωρο Ντογιάκο) να προφυλακίσει παράνομα τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλο, Γερμενή και Μπούκουρα.
Η αντιπολίτευση δεν βγάζει μιλιά για αυτό το σκάνδαλο μεγατόνων, καθώς συνεχίζει να καλύπτει τον σκευωρό Σαμαρά. Τέλος, δήλωσε πως ο Σαμαράς πρέπει να πάει φυλακή και η Χώρα να οδηγηθεί σε ελεύθερες εκλογές, όπου η Χρυσή Αυγή θα δικαιωθεί και θα νικήσει!
Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αυτή η κυβέρνηση είναι μία παράγκα, ένα καρκίνωμα που θα πρέπει ξεριζωθεί. Με κλείσατε στη φυλακή, αλλά δεν θα σταματήσω μέχρι να σταματήσει η διαφθορά σε αυτή τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή δεν θα σταματήσει αν δεν αποκαθαρθεί αυτή η κυβέρνηση. Η Βουλή πρέπει να λειτουργήσει και πάλι με 300 βουλευτές.
Η Χρυσή Αυγή χτυπήθηκε με το χειρότερο τρόπο και άντεξε και θα εξέλθει ενισχυμένη από αυτή τη δοκιμασία. Στις 25 Ιανουαρίου, που είναι η πιθανότερη ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, θα είμαστε νικητές. Αυτοί που μας έστησαν αυτή την ιστορία, θα καταβαραθρωθούν, όταν εμείς θα εκλεγόμαστε μέσα από τα κελιά των φυλακών".

Μετά τα παραπάνω αξίζει να μνημονεύσουμε ότι στην φανερή ψηφοφορία και σύμφωνα με το αποτέλεσμα, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν ψηφίσει οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου. «Παρών» δήλωσε ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι κατέχει ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο, όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός κάνει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη: 

Ο Κασιδιάρης έδωσε ηχητικό στη Βουλή: Εμπλέκει τον πρωθυπουργό σε συνομιλία με δικαστικό
Απίστευτες δηλώσεις Ηλία Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής, για παρέμβαση Σαμαρά στη Δικαιοσύνη. Μίλησε για ειλημμένες αποφάσεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (Vids)
Στη Βουλή έφτασε λίγο μετά τις 12:00 ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης, συζητήθηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Η μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
Λίγο πριν τη δίκη της ΧΑ και ενόψει εκλογών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής από το βήμα της Βουλής, προχώρησε σε καταγγελίες για παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Κασιδιάρης παρουσίασε σχετικά url από ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, φέρεται να συνομιλεί ο πρωθυπουργός με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να φυλακιστούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. (Ηλιόπουλος, Γερμενής και Μπούκουρας).
Το ηχητικό ντοκουμέντο


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, καταγράφηκαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, όπου υποτίθεται ότι ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολή, ώστε ο Ντογιάκος να κανονίσει την παράνομη προφυλάκιση των Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης πρόσθεσε: "Ο διάλογος είναι συνωμοτικός και χρησιμοποιείται συνθηματική γλώσσα. Δε γίνεται αναφορά σε ονόματα. Προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής".
Στο σχετικό βίντεο, ακούγεται η φράση: "Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ.......ει".
Ερωτηματικά προκαλούνται για τον τρόπο υποκλοπής της συνομιλίας (εάν είναι αληθινή) αλλά και γιατί ο βουλευτής της ΧΑ την έδωσε μόλις τώρα στη δημοσιότητα.
Οι δηλώσεις Κασιδιάρη στη Βουλή


Ο Ηλίας Κασιδιάρης μάλιστα, έφερε μαζί του στη Βουλή τα έγγραφα της ανακρίτριας Κλάπα, προκειμένου να υποστηρίξει ότι οι προφυλακίσεις των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ήταν κυβερνητική απόφαση και έγινε κατόπιν εντολής Σαμαρά.
Συγκεκριμένα, σχολίασε ότι: Η ανακρίτρια Κλάπα είχε υπογράψει τις αποφάσεις προφυλάκισης των βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα από τις 9 Ιανουαρίου, ενώ οι απολογίες ελήφθησαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου.
"Αυτά τα έγγραφα αποτελούν νόμιμο αποδεικτικό υλικό και τεκμηριώνουν το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στην σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας. Η περίπτωση το έγκλημα να τελέστηκε εκ παραδρομής αποκλείεται, καθώς είναι αδύνατο να κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές το Σάββατο και τρίτη φορά την Κυριακή".
Τα έγγραφα με τις υπογραφές της ανακρίτριας 




Νομίζω ότι δόθηκε η πλήρες διάσταση στο θέμα, χωρίς να πάρουμε κάποια  κομματική θέση, αλλά αυτή που επιβάλει η συνείδηση και η δημοκρατική μας δεοντολογία. Οι ακραιφνώς και μονομερείς τοποθετήσεις κάνουν ζημιά στην υπόθεση της απονομής του δικαίου και αυτό με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι προοδευτικοί βουλευτές και μάλιστα αυτής της αριστεράς που έζησαν (αν όχι αυτοί αλλά οι προγενέστεροι ιδεολογικά με αυτούς)  σε καθεστώτα που η αριστερή σκέψη ήταν ποινικό αδίκημα, δεν νομιμοποιούνται σήμερα να παραπέμπουν πολιτικούς τους αντιπάλους και μάλιστα με νόμους που οι ίδιοι τότε που ψηφίστηκαν δεν ήταν πεπεισμένοι για αναγκαιότητα της δημοκρατίας (βλέπε σχετικό από το ΒΗΜΑ) αλλά για τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων για το κόμμα της ΝΔ.
Με αυτή την μνημόνευση κλείνουμε την παραπάνω ανάρτηση με την ευχή εμείς να έχουμε κάνει λάθος και όχι αυτοί που ξέχασαν τις διώξεις και τις εκτοπίσεις στα ξερονήσια, τις φυλακίσεις και τους ξυλοδαρμούς της "επάρατης δεξιάς" όπως λέγαμε κάποτε...

Για τα  "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.