Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο μύθος των αυξήσεων, ο κ.Κύρτσος και το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Υπλγος (ΠΖ) Θεοδώρου Γιώργος μιλά για τον μύθο των αυξήσεων στους Στρατιωτικούς.

Επίσης απαντά στον Ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο που δήλωσε ”οτι κακώς δόθηκαν αυξήσεις στους Ενστόλους” και ζητά να σταματήσει να χρησιμοποιείται ο όρος Ένστολος για τους Στρατιωτικούς.

Τέλος μιλά για το συντονιστικό όργανο των 3 Ενώσεων και τις εξελίξεις που προκάλεσε στην Ομοσπονδία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ:

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου Υπλγος(ΠΖ) Θεοδώρου Γιώργος μιλά στο ΒΗΜΑ TV,IΩANNINA TV και ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 για τον μυθο των αυξήσεων στους Στρατιωτικούς.Επίσης απαντά στον Ευρωβουλευτή κ Κύρτσο που δήλωσε (οτι κακώς δόθηκαν αυξήσεις στους Ενστόλους) και ζητά να σταματήσει να χρησιμοποιείτε ο όρος Ενστολος για τους Στρατιωτικούς .Τελος μιλά για το συντονιστικό όργανο των 3 Ενώσεων και τις εξελίξεις που προκάλεσε στην Ομοσπονδία .

Εξηγήσεις επί Ενημερωτικού Σημειώματος Ιανουαρίου 2015 

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
 
Καταλαβαίνω την απογοήτευση πολλών συναδέλφων αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι όταν από τον Φεβρουάριο του 2014 (τότε που η δικαίωση μέσω του ΣτΕ ήταν μία φήμη), υποστήριζα ότι αυτή θα ήταν περισσότερο ηθική πολλοί με θεώρησαν αντικυβερνητικό. Όταν συνέχιζα να επιμένω και μετά τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ ότι για τους αποστράτους δεν θα είχε μεγάλη σημασία το 50 ή το 100%, ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν ήταν πανάκεια, ότι δεν θα μας έλυνε το οικονομικό μας πρόβλημα, άλλοι δεν με πίστευαν και ορισμένοι άρχισαν να με θεωρούν φιλοκυβερνητικό.  
Η αλήθεια δυστυχώς είναι μία. Καταρχήν ήταν όντως μία μεγάλη επιτυχία γιατί για πρώτη φορά ένας μνημονιακός νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Όμως, όπως έχω κατ' επανάληψη στο παρελθόν αναφέρει ο Ν.4093/2012 περιείχε 2 μειώσεις, αλλά μόνο η μία κρίθηκε αντισυνταγματική, αυτή της αναπροσαρμογής της σύνταξης.  
Η δεύτερη μείωση, αυτή του... 5 ή 10 ή 15 ή 20% πάνω από 1.000 ευρώ του αθροίσματος όλων των συντάξεων και μερισμάτων, παρέμεινε και μάλιστα αυξήθηκε, όπως και όλες οι μειώσεις, κρατήσεις, περίθαλψη και φόρος.  
Επιτρέψτε μου επίσης να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο συνάδελφο Δημήτριο Σουφλή, που κατασκεύασε το excel-φυλλο μας. Ήταν απόλυτα επιτυχημένο και ακριβές. Επειδή πολλοί συνάδελφοι ...χάθηκαν στους υπολογισμούς και ρωτούν διάφορα στο διαδίκτυο, σας παραθέτω 2 επεξηγηματικούς πίνακες.  
Με τη βοήθεια των χρωμάτων μπορείτε να επιβεβαιώσετε κι εσείς τα δικά σας. 
 

Τα "ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ" προκύπτουν αν από τη διαφορά Ιαν_15 - Δεκ_14 της "ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ" αφαιρέσουμε τη διαφορά Ιαν_15 - Δεκ_14 της κράτησης "ΕΑΣ του Ν.3865/10", της κράτησης για "ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ", της μείωσης του "Ν.4024/11", της μείωσης του "Ν.4051/12" και της μείωσης του "Ν.4093/12" και το αποτέλεσμα το πολλαπλασιάσουμε επί 6 (στο παράδειγμα μας 134,88 ευρώ). 
 
Η "Μηνιαία Καθαρή Αύξηση" χονδρικά προκύπτει αν αφαιρέσουμε το πληρωτέο Ιαν_15 από το πληρωτέο Δεκ_14 και το διαιρέσουμε δια 7 (στο παράδειγμα μας 18 ευρώ).
 
============================================
Παράδειγμα αναγνώστη μας με 50/35: 
 Σύνταξη απόστρατου κατά 2/3 ταξιάρχου μηνός Δεκεμβρίου 2014
  Σύνταξη απόστρατου κατά 2/3 ταξιάρχου μηνός Ιανουαρίου 2015
Το παραπάνω παράδειγμα είναι πραγματικό και είναι στην διάθεση του οποιοδήποτε ενδιαφερόμενου
Όπως και το παρακάτω, πριν τα "Μνημόνια":
 Σύνταξη απόστρατου κατά 2/3 ταξιάρχου μηνός Δεκεμβρίου 2009
 

Σύνταξη - Αναδρομικά Αποστράτων Ε.Δ. & Σ.Α.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.