Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος: «Δεν πάσχουμε από κυβερνητισμό»! Από το γέλιο στο κλάμα οι Πασόκοι... «Θέλουμε μια Ελιά συν και όχι μια Ελιά μείον»

 
Πίνει τίποτα ο Βενιζέλος;

Αυτό αναρωτήθηκαν πολλοί από εκείνους που τον άκουσαν να χαρακτηρίζει «πρώτη επιτυχία» τη σύναξη της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Με τη σύνοδό μας αυτή, με όσα συζητήσαμε και αποφασίζουμε, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι ήδη μια πραγματικότητα, είναι ήδη μια πολιτική οντότητα κι αυτό είναι η πρώτη μας επιτυχία», είπε ο Βενιζέλος και οι Πασόκοι κρατιόνταν για να μην ξεσπάσουν σε γέλια.
Όλοι ξέρουν ότι ο χώρος τους έχει τα μαύρα του τα χάλια και ετοιμάζονται για ένα εκλογικό ποσοστό χαμηλότερο από το 8% των ευρωεκλογών. Μόνο μια ελπίδα κάνει να σκάσει λίγο το χειλάκι τους. Οτι μπορεί να ξεφορτωθούν τον Βενιζέλο, που θα καταγραφεί στη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία του αστικού κόσμου τελευταίος και με μεγάλη διαφορά από τον Εβερτ. Διότι ο Εβερτ υπήρξε ο μόνος αρχηγός της ΝΔ που δεν έγινε πρωθυπουργός, αλλά δεν οδήγησε το κόμμα του σε μονοψήφια εκλογικά ποσοστά. Ο Βενιζέλος όχι μόνο το έκανε, αλλά το γιορτάζει κιόλας, ανακαλύπτοντας επιτυχίες σε συνάξεις σαν κι αυτή του περασμένου Σαββατοκύριακου, στην οποία μαζεύτηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι, σαφώς λιγότεροι απ’ αυτούς που μαζεύονταν στην «Ελιά». ...

«Θέλουμε μια Ελιά συν και όχι μια Ελιά μείον» είπε ο αμετροεπής Μπένι και όλοι άρχιζαν να κοιτάζουν γύρω τους μπας και ανακαλύψουν το «συν». Τους μόνους που ανακάλυψαν ήταν οι παπανδρεϊκοί του Καρχιμάκη, οι οποίοι πήγαν, είδαν και απήλθαν, χωρίς κανείς τους να ζητήσει το λόγο. Πήγαν για να είναι μέσα στις εξελίξεις και όχι επειδή έχουν την παραμικρή διάθεση να στηρίξουν τον Βενιζέλο και την παρέα του. Ο Γιωργάκης τους έχει αφήσει στο σκοτάδι και αυτοί δρουν ως αντιηγετική φράξια (αυτό ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά), μέχρι ο φυσικός αρχηγός τους να τους δώσει συγκεκριμένη γραμμή.

Ακόμη και το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης χλωμό το κόβουμε να γίνει. Αν γίνει, μάλλον θα είναι μια βιαστική προεκλογική μάζωξη για να ρυθμίσουν τα των εκλογικών συνδυασμών, όπως έγινε και με την Ελιά. Ο Βενιζέλος, φοβούμενος τους παπανδρεϊκούς, φώναξε «όπισθεν ολοταχώς» και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν αλλάζει τίτλο και σύμβολα, αλλά θα παραμείνει ως αυτόνομο κόμμα, ενώ η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι μια πολιτική σύμπραξη.

Εκεί που κανένας δεν είχε διάθεση για γέλια, μολονότι η σχετική αναφορά ήταν η πιο γελοία απ’ όλες, ήταν όταν ο Βενιζέλος είπε, αναφερόμενος στις εξελίξεις μετά τις εκλογές, ότι «δεν επιζητούμε κανέναν αυξημένο ρόλο, δεν πάσχουμε από κυβερνητισμό». Δεν γέλασαν γιατί σ’ αυτή τη συμβολική φράση είδαν ένα μέλλον που απεύχονται. Να τους κατσικωθεί και μετά τις εκλογές ο Βενιζέλος, ως πρόεδρος ενός ΠΑΣΟΚ που θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση και θα ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τ’ αριστερά, με την ελπίδα ότι η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπατρίσει ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος θα μπορέσει να εμφανιστεί ως ο αρχηγός που πέτυχε την… ανάσταση του κόμματος.
eksegersi.gr
======================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.