Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Διαβάστε την πρόταση (700 σελίδων) του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την παραπομπή σε δίκη της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή"




ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ “ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ” ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”.
ΕΚΛΕΙΠΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ “ΕΝΟΧΟΙ ΔΙΑ ΤΥΦΕΚΙΣΜΟΝ ΕΝΕΚΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ”
-ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ!

Βρίθει εντυπωσιακών εκφράσεων συσσωρευμένων μόνον μέσα σε …700 σελίδες, το δριμύ κατηγορώ που πραγματικά θυμίζει εισαγγελέα…Κούρκουλο ντυμένο στρατοδίκη ή Μάνο Κατράκη ενδεδυμένο στο χακί, το αναφανδόν πληθωρικό κατηγορητήριο του έμπειρου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για την εθνική προδοσία της “Χρυσής Αυγής” και των 52 και βάλε κατηγορούμενων της ακροδεξιάς παράταξης που από όσα διαβάσαμε(γιατί το διαβάσαμε όλο), για το μόνον που δεν κατηγορούνται είναι για… εσχάτη προδοσία.
Πρόκειται για μια σωρεία συμπυκνωμένων κακουργηματικών ενεργειών που οπωσδήποτε θα πρέπει βασανιστικά και εξανλητικά να αποδειχθεί μέχρι κεραίας στο ακροατήριο. Σε μια δίκη που σε πολλά μπορεί να θυμίσει την Δίκη των Απριλιανών, πολύ πιθανόν περισσότερο την Δίκη των Δοσίλογων η οποία Άρχισε την 21/2/1945, τελείωσε την 3/5/1945. Δηλ. διήρκησε 100 ημέρες. Η δίκη των Δοσίλογων(που έβλαψαν την πατρίδα τους συμμαχώντας με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς) με τη μα αρ. 6 Συντακτική Πράξη της 20/1/1945, επί κυβερνήσεως Πλαστήρα, καταρτίστηκε ως κατηγορητήριο:

 ἐξαίρων τό ἔργον τοῦ κατακτητοῦ καί προκαλῶν τήν ἠττοπάθειαν παρά τῷ Ἑλληνικῶ Λαῶ (31-5-1945)
Η Συντακτική Πράξη αρ. 6 υπογράφηκε από τον Νικόλαο Πλαστήρα στις  20-1-1945,  εννέα ημέρες μετά την επίσημη λήξη της «μάχης της Αθήνας» στις 11-1-1945 με την αναδίπλωση των ΕΑΜιτών. Έμεινε στην Ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων», και αποσκοπούσε στην τιμωρία όσων συνεργάστηκαν με τις αρχές Κατοχής.Παρακάμπτω το εύλογο ερώτημα γιατί αυτή η πράξη υπογράφηκε τόσο αργά, σχεδόν 5 μήνες μετά από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής…
Αυτή η Πράξη αποτέλεσε τη βάση για την συγκρότηση του κατηγορητηρίου και του Ειδικού Δικαστηρίου, που εντέλει δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της κατοχής και στελέχη των κατοχικών κυβερνήσεων.
Στην Αιτιολογική Έκθεση  της Συντακτικής Πράξης αρ. 6, δηλαδή στο σκεπτικό της, αναφέρεται ότι:

«και μόνη… η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων Κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».
Είναι φανερό ότι με αυτήν την διατύπωση ο συντάκτης επιχειρεί να αποκλείσει ενδεχόμενους ισχυρισμούς όσων παραπεμφθούν με τεκμηριωμένο κατηγορητήριο ότι δήθεν  με την συμμετοχή τους σε- ή την στήριξη προς- μια επιβεβλημένη έξωθεν του σώματος των ελλήνων πολιτών κυβέρνηση επιχείρησαν να σώσουν τους Έλληνες ή ελαχιστοποιήσουν τις βλάβες που θα υφίσταντο οι Έλληνες από τις ξένες δυνάμεις.
Το Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτήθηκε με βάση την Συντακτική Πράξη αρ. 6 της 20ής-1ου-1945, συνεδρίασε από την  21η Φεβρουαρίου 1945 ως την 31η Μαΐου 1945, οπότε εξέδωσε την απόφασή του «περί επιβολής κυρώσεων κατά των συνεργασθέντων μετά του εχθρού». Με την απόφασή του το Ειδικό Δικαστήριο κηρύσσει ένοχους τους παρακάτω για το συγκεκριμένο αδίκημα:
«1) Γ. Τσολάκογλου, 2) Κ. Λογοθετόπουλον, 3) Ι. Ράλλην, 4) Π. Δεμέστιχαν, 5) Δ. Πολύζον, 6) Σ. Γκοτζαμάνην, 7) Ἕκτορα Τσιρονίκον καί 8 ) Ι. Πασσαδάκην τοῦ ὅτι ἐν Ἀθήναις καί κατά τάς κατωτέρω ἀναφερόμενας χρονολογίας, καθ’ ἄς οἱ μέν τρεῖς πρῶτοι ἤσαν Πρωθυπουργοί, οἱ δέ λοιποί Ὑπουργοί καί διακεκριμένως ἕκαστος τούτων ἐγένετο συνειδητόν ὄργανον τοῦ ἐχθροῦ πρός διάδοσιν τῆς προπαγάνδας του, ἐξαίρων τό ἔργον τοῦ κατακτητοῦ καί προκαλῶν τήν ἠττοπάθειαν παρά τῷ Ἑλληνικῶ Λαῶ καί τήν περιφρόνησιν τοῦ Ἐθνικοῦ καί συμμαχικοῦ ἀγῶνος».
Καταδικάστηκαν, δηλαδή, επειδή όχι μόνον λειτούργησαν ως όργανα των κατακτητών, προωθώντας το έργο των κατακτητών, αλλά και καλλιεργώντας  την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό, αποσκοπώντας στο να κάμψουν την σχεδόν αυθόρμητη διάθεσή του να μη συνεργαστεί αλλά να  πολεμήσει κατά των αρχών Κατοχής, βοηθώντας έτσι, εντέλει, και τον συνολικό αγώνα των Συμάχων κατά του Άξονα Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας και των δικών του συμμαχικών χωρών, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. (kokkonis)
Αφορούσε περιορισμένο αριθμό δοσίλογων.
Η δίκη άρχισε όταν το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης βρισκόταν σε υποχώρηση και είχε βγει ηττημένο από τα Δεκεμβριανά. Σκοπός της δίκης ήταν η ουσιαστική αθώωσή τους, να τους γλυτώσουν δηλ. από την αγχόνη αλλά και για να δώσει αμνηστεία η αντιδραστική δεξιά στο ίδιο τον εαυτό της. Αυτά για τους δοσίλογους. Διαβάστε το κατηγορητήριο και μετά θα παραθέσουμε το σύγχρονο του κ.Ντογιάκου για να το συγκρίνετε:
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
“…ότι κατά τα χρονικά διαστήματα που διετέλεσαν αλληλοδιάδοχα πρωθυπουργοί «εκ προθέσεως προς εξυπηρέτηση του εχθρού ανέλαβον τον σχηματισμόν κυβερνήσεως και την προεδρίαν αυτής τη συγκαταθέσει των εχθρών της Πατρίδος Γερμανών και Ιταλών”.
β) ότι τόσο αυτοί όσο και οι υπουργοί τους «εγένοντο συνειδητά όργανα του εχθρού προς διάδοσιν της προπαγάνδας του εξαίροντας το έργον του κατακτητού και προκαλούντες την ηττοπάθειαν παρά τω Ελληνικό Λαό και την περιφρόνησιν του Εθνικού και Συμμαχικού αγώνος διά δημοσίων ομιλιών, ραδιοφωνικών εκπομπών, άρθρων, δημοσιευμάτων εις ημερησίας εφημερίδας, οργανώσεως διαλέξεων και διά της εν γένει πολιτικής των».
γ) ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής «εκ προθέσεως και εκουσίως συνέτρεξαν τον εχθρόν διά της διαθέσεων των απαιτουμένων χρημάτων, τροφίμων και ανδρών, όπως συνεχίσει εντός και εκτός της Ελλάδος την κατ΄ αυτής και των συμμάχων της πόλεμον».
δ) ότι οι
Γ. Τσολάκογλου,
Γ. Μπάκος,
Σ. Μουτούσης,
Κ. Κατσιμήτρος,
Ν. Μάρκου,
Π. Δεμέστιχας και
Λ. Ρουσόπουλος,
κατά το χρονικό διάστημα από 18-21/4/1941 στην Ήπειρο «διαρκούντος του μετά της Ιταλίας και Γερμανίας πολέμου της Ελλάδος 1) στρατιωτικοί όντες και δη στρατηγοί διοικηταί σωμάτων στρατού και Μεραρχιών, παρά την εντολήν ήν έλαβαν παρά του αρχηγού του στρατού να συνεχίσουν τον αγώνα, εγκατέλειπον την θέσιν των ενώπιον του εχθρού.
2) τυγχάνοντες στρατηγοί και διοικηταί ενόπλου στρατεύματος εις ανοικτόν τόπον, διαπραγματεύθησαν μετά του εχθρού την σύναψιν ανακωχής, συνθηκολογήσαντες μετ΄ αυτού, χωρίς προηγουμένως να εκπληρώσουν παν ότι το καθήκον και η στρατιωτική τιμή υπηγόρευεν αυτοίς, εκ της τοιαύτης δε συνθηκολογήσεως κατέθεσε τα όπλα το υπό την διοίκησιν αυτών στράτευμα».
ε) ότι ο Ράλλης και οι υπουργοί του:
Κ. Πουρνάρας,
Α. Ταβουλάρης,
Μ. Λούβαρις,
Ε. Τσιρονίκος,
Α. Γέροντας,
Ι. Γρηγοράκης,
Γ. Παμπούκας,
Β. Καραπάνος,
Β. Διαλέτης,
Ν. Καλύβας,
Ε. Κανακουσακης,
Δ. Μπακογιάννης,
Α. Τσιριγώτης,
Γ. Πηρουνάκης,
Ι. Παπαδάκης και
Β.Συμεωνίδης,
κατά το διάστημα που κατείχαν τα αξιώματα αυτά «προέβησαν σε πράξεις βίας τη συμπράξει των οργάνων του στρατού κατοχής εις βάρος των Ελλήνων και συμμάχων ένεκα της δράσεως των αγωνιζομένων κατά του εχθρού, συγκροτήσαντες στρατιωτικής δύναμιν επιλεγομένην Τάγματα Ασφαλείας ην και εξώπλισαν, διά των χορηγηθέντων υπό των αρχών κατοχής όπλων, εκ της συμπράξεως δε ταύτης επήλθον θάνατοι Ελλήνων και συμμάχων, ούτο δε διήγειρον εμφύλιον πόλεμον και προς διέγερσιν αυτού ώπλισαν τους πολίτας καταλλήλως».
Το κατηγορητήριο δείχνει το μέγεθος της προδοσίας που διαπράχθηκε από τους κατηγορούμενους εις βάρος του Έθνους ιδιαίτερα με τη συνθηκολόγηση. Δεν τονίζει όμως ιδιαίτερα τις συνέπειες της. Βοήθησε τους φασίστες να προωθήσουν τα σχέδια τους, να καταληστεύσουν τον εθνικό πλούτο, να εξαφανίσουν το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος, να μεταβάλουν τον πληθυσμό του σε σκλάβους και να εξοντώσουν πάνω από 300.000 ανθρώπους. Δεν επισημαίνει επίσης το γεγονός ότι έθεσαν στην υπηρεσία των κατακτητών ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και στη συνέχεια στην υπηρεσία της οργανωμένης τρομοκρατίας της δεξιάς. Δεν αναφέρονται επίσης οι υπηρεσίες που προσέφεραν για την εξόντωση της ελληνικής εβραϊκής μειονότητας και οι ευθύνες
τους ως μελών του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου που άφησε απροετοίμαστη τη Χώρα από τον επερχόμενο πόλεμο. Το Νοέμβριο του 1940 όταν ήλθαν τα Αγγλικά αεροπλάνα δεν υπήρχε αεροδρόμιο για να προσγειωθούν ούτε υπήρχαν όπλα για να εξοπλιστούν οι εφεδρικές κλάσεις και τέλος είχαν παραμελήσει την οχύρωση των συνόρων.
Η απόφαση:
Από τους 22 παρόντες:
έναν (1) σε θάνατο: Τσολάκογλου,
δύο (2) σε ισόβια: Ράλλης, Καραμάνος,
πέντε (5) σε πρόσκαιρα: Λιβιεράτος, Χατζημιχάλης, Δεμέστιχας, Μουτούσης και Μάρκου.
επτά (7) σε ειρχτή: Κατσιμήτρος, Πολύζος, Παπαδόπυλος, Πουρνάρας, Λούβαρις, Γέροντας, Καραπάνος.
επτά (7) αθωώθησαν.
από τους απόντες
δύο (2) καταδικάστηκαν σε θάνατο: Κοτζαμάνη, Τσιρονίκος και
τρεις (3) σε ισόβια: Λογοθετόπουλος, Ταβουλάρης, Παπαδάκης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν κάθισαν άνθρωποι όπως:
1) Ο αντιβασιλέας – αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός ο οποίος συνέβαλε στο διορισμό, ευλόγησε τις κυβερνήσεις και όρκισε τον Ι. Ράλλη. Δηλ ελεγχόταν για τις δοσιλογικές κυβερνήσεις και συνεργαζόταν με αυτές.
2) οι οικονομικοί δοσίλογοι – μαυραγορίτες οι οποίοι όχι μόνο πρόδωσαν αλλά κα λήστεψαν μαζί με τους κατακτητές το ¨Έθνος και την οικονομία της Χώρας.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι:
Λαναράς Κύρτσης, υφαντουργία,
Κωστόπουλος ΑΕ υφαντουργία,
Χουτόπουλος Κων/νος και υιός, Πειραιάς σκεύη κουζίνας, Πειραιάς,
Παρετζόγλου, Αθηνάς 35, Αθήνα, εργαλεία,
Μπαρπαγιαννάκης, Θησέως 9, Αθήνα, υφάσματα.
Βακχίς ΑΕ-υιοί Καρδασιλάρη, Πειραιάς, νωποί καρποί.
Ολλανδέζος, Ερμού 119, Αθήνα, σκηνές.
Αφοί Βασιλόπουλοι, Αθηνάς 29, Αθήνα, σύρματα.
Τέκτων ΑΕ, Αθήνα,τεχνικά έργα.
κ. άλ.
ομοίως και οι καπνοβιομήχανοι
Παπάζογλου, Σταυρόπουλος, Παπαδάτος, Κυρακόπουλος, Καραμπέτσος, Αλεξανδρίδης, Χατζηγεωργίου, Αναγνωστόπουλος, Καρακίτης, Κολυβάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ

ιν) Πειθαρχία – Ιεραρχική υποταγή
 Η λειτουργία του κόμματος διέπεται από αυστηρή και απόλυτη πειθαρχία και
άνευ οποιασδήποτε αντιρρήσεως υπακοή όλων , ανεξαιρέτως , στις εντολές του
Αρχηγού και των ιεραρχικά ανωτέρων. Τούτο προκύπτει , πέρα από τις καταθέσεις
μαρτύρων , οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενόρκως ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας -
Εφέτη και από δηλώσεις ηγετικών στελεχών του. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι
δηλώσεις των κατηγορουμένων:
 α) του Νικόλαου ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ , στις 17-6-2012 , το βράδυ των
Βουλευτικών εκλογών και συγκεκριμένα ότι « Είμαστε στρατιώτες , είμαστε
πειθαρχημένοι , είμαστε Χρυσαυγίτες. Είστε σαν στρατός πειθαρχημένος. Να
ευχαριστήσω τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες » , την οποία επανέλαβε στις 20-
10-2012 και στη 12η γιορτή Νεολαίας στο Γουδί. Επίσης , όπως προκύπτει από
βίντεο που περιλαμβάνεται στα ηλεκτρονικά πειστήρια του ίδιου τα οποία έχουν
κατασχεθεί , στις 21-10-2012 , σε εσωτερική ομιλία του προς τα μέλη του
κόμματος , δήλωσε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα « Δεν θα επιτρέψουμε να
υπάρχουν καταστάσεις εκτός κεντρικής γραμμής… ».
 β) του Βουλευτή του κόμματος Ηλία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ , στις 31-10-2012 , ότι
« Η ηγεσία έχει μία απαίτηση από όλους εσάς. Να υπακούτε πιστά στις εντολές των
ανωτέρων σας. Στα στελέχη , στα όργανα του κινήματός μας. Χρειάζεται απόλυτη
πειθαρχία και τάξη. Τα στελέχη γνωρίζουν τι γίνεται , να μην έχετε πολλές απορίες
για κάποιο τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων. Για όλα υπάρχει λόγος και αιτία. Να
υπακούτε πιστά στις εντολές των ανωτέρων σας »
 γ) του Βουλευτή του κόμματος Ευστάθιου ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ , ο οποίος , σε σχετική
ομιλία του στην Τοπική Οργάνωση του κόμματος στη Σαλαμίνα , μετά τις εκλογές
του Ιουνίου του έτους 2012 , μεταξύ των άλλων , δήλωσε « Δεν έχουμε πρόεδρο.
Έχουμε αρχηγό , τον ακολουθούμε πιστά , σαν γνήσιοι στρατιώτες και δεν κάνουμε
πίσω σε ό, τι και να μας πει . Ακολουθούμε πιστά ό, τι μας διατάσσει και
εκτελούμε »
 δ) του Βουλευτή Νικόλαου ΜΙΧΟΥ , ο οποίος κατά την απολογία του , στις 2-
10-2013 , ενώπιον των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 , μεταξύ των άλλων , δήλωσε
«… σεβασμός στο κόμμα πάνω από όλα και στις διαταγές των ανωτέρων …»
 ε) του Βουλευτή και « Περιφερειάρχη » Πειραιά Ιωάννη ΛΑΓΟΥ , ο οποίος
απευθυνόμενος σε μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας δήλωσε « …αν
ακολουθείτε τις γραμμές που σας δίνονται , αν εκτελείτε τις εντολές και αν είστε
πειθαρχημένοι , μη σας νοιάζει τίποτε . Για τα υπόλοιπα κανονίζουμε εμείς. Να
είστε σίγουροι γι’ αυτό το πράγμα…» και
 στ) του Γεωργίου ΠΑΤΕΛΗ , υπεύθυνου της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας ,
σε ομιλία του στα γραφεία αυτής , καταγεγραμμένη σε βίντεο ( αριθ. 635 1 ος
σκληρός δίσκος του Γ. ΠΑΤΕΛΗ , παρ. 2 . 2 ) , ο οποίος αναφερόμενος στις
έννοιες της ιεραρχίας , της απόλυτης πειθαρχίας και του σεβασμού , μεταξύ των
άλλων , δήλωσε ότι « Η λέξη ιεραρχία ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι μεγάλης
σημασίας έννοια , στην οποία πρέπει να δείχνουμε όλοι απόλυτη πειθαρχία και
σεβασμό. Η πειθαρχία είναι καθήκον του κάθε Χρυσαυγίτη. Κάθε Χρυσαυγίτης και
Χρυσαυγίτισσα οφείλει να υπακούει στους ανωτέρους του και να εκτελεί τις
καθορισμένες ή άλλες διαταγές που του δίνονται και αφορούν στους κανονισμούς
και υπηρεσίες μας χωρίς κανένα μορφασμό ή αντιλογία… Κατά τη διάρκειά σου
στη Χρυσή Αυγή θα σου ζητηθεί να κάνεις ταπεινά πράγματα , τα οποία μπορείς
να θεωρήσεις ότι σε αδικούν ή ότι είναι παράλογα. Είσαι υποχρεωμένος όμως να
υπακούσεις τις εντολές που σου δίνουν οι υπεύθυνοί σου και να τις πράξεις. Εκτός
βέβαια αν είναι κάτι που ξεπερνά την πραγματικότητα… » και κατά την απολογία
του , στις 14-4-2014 , ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας – Εφέτη , μεταξύ των
άλλων , ανέφερε ότι « Αυτό που διέπει τη Χρυσή Αυγή είναι η πειθαρχία , δεν
πηγαίνουμε ποτέ σαν μπουλούκια , αλλά πάντα πειθαρχημένα σε δυάδες , τριάδες
τετράδες ».
Επίσης , σε σχετικό έγγραφο του κόμματος , με ημερομηνία 23-4-2013 , το οποίο
βρέθηκε στο ηλεκτρονικό αρχείο του Γεωργίου ΠΑΤΕΛΗ ( 2ος σκληρός δίσκος
παρ. 3. 4 αριθ. 34 ) , το οποίο φέρει το ονοματεπώνυμο του Χρήστου ΠΑΠΠΑ ,
μεταξύ των άλλων , αναφέρεται ότι « Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του
κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να
εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται
απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία ».

Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν. Περισσότερα τις επόμενες μέρες αλλά και στην δίκη. Όποτε αποφασισθεί από την κυβέρνηση Τσολάκογλου…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α: “ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- 700 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ- ΚΑΙ ΟΙ 18 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.” (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ MAKELEIO.GR)

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.
Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .
Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
-Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές ζητεί παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.  Eπιπλέον, για τους Ν.Μιχαλολιάκο, Η.Κασιδιάρη, Ν.Μίχο, Λαγό, Γ.Γερμενή και Στ.Μπούκουρα, την παραπομπή τους για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Για τον Χρήστο Παππά, ζητά μετατροπή σε πλημμέλημα τις επιπλέον κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παράνομη κατοχή αρχείου.
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του αναφέρεται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ με κυριότερες τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρος “Αντίπνοια” και “Συνεργείο”, την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και την επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Κρήτη.
Στην πρόταση, γίνεται αναφορά σε διάφορα περιστατικά από το 1980 και τονίζεται ότι -από το 2008 και μετά- η Χρυσή Αυγή γίνεται πιο επιθετική, στη λογική του «πας μη Έλλην βάρβαρος». Τονίζεται, επίσης, ότι η ένταση των περιστατικών βίας αυξάνεται, λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012, οπότε -με την κατάθεση του καταστατικού της ΧΑ στον Άρειο Πάγο, και ενώ υπάρχει φοβερή έξαρση- η εγκληματική οργάνωση παίρνει τη μορφή πολιτικού κόμματος.
xa-ntogiakos1
Ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει, ακόμη, ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, για την τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει ότι η οργάνωση λειτουργούσε με απόλυτη ιεραρχία και τοποθετεί στην ιεραρχική δομή, πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Χρήστο Παππά, τρίτους τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο και τέταρτο τον Γιώργο Γερμενή.
Στο κεφάλαιο για τη δολοφονία Φύσσα, ο κ. Ντογιάκος, φέρεται να τονίζει πως ο μουσικός ήταν στοχοποιημένος και ότι για τη δολοφονία του κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Χρυσής Αυγής. « Ήξεραν ποιος είναι» φαίνεται να τονίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος κρίνει ότι τα γεγονότα, δηλώνουν την ένταση του δόλου.
Στην πρόταση υπογραμμίζεται ότι, οι ισχυρισμοί των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων επιβεβαιώνονται πλήρως από όλο το ιστορικό και τα στοιχεία της υπόθεσης.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την εισαγγελική κρίση, οι 15 κατηγορούμενοι, για τους οποίους ζητείται απαλλαγή, ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ – Την ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ και των 18 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε ο εισαγγελέας !!!
 
Έκτακτο: Από ώρα σε ώρα η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την παραπομπή σε δίκη της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.