Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η μαύρη λίστα με τους επτά παιδόφιλους εκπαιδευτικούς, ο Μανώλης Σφακιανάκης, o Πάπας της Ρώμης και ο συνταγματολόγος Λοβέρδος


"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Τη λίστα με τα ονόματα των επτά εκπαιδευτικών που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, μετά και τη σχετική ενημέρωση που παρείχε στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο. Ευτυχώς που στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν και τέτοιοι λαμπροί αξιωματικοί που παράγουν κοινωνικό έργο και σώζουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες και κυρίως ζωές. Βέβαια δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα για αυτόν τον πράγματι άξιο αξιωματικό (εδώ έχει αξία ο τίτλος) καθότι το έργο του είναι γνωστό όπως γνωστό είναι και οι αντιστάσεις του για την φίμωση που πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες την επιδιώκουν και για την προστασία της ελευθερίας του λόγου που πρεσβεύει για τα ιστολογία και γνωρίζει πολύ καλά που υπάρχουν τα όρια της δικαιοδοσίας του και που πρέπει να επέμβει.
(Σχετικό: Κυκλοφορούν ελεύθεροι 800 παιδεραστές και παιδόφιλοι!)



Αλλά ας πάμε στο θέμα μας:  Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Εθνος» στη λίστα των ονομάτων περιλαμβάνονται τέσσερις εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσά τους η περίπτωση καθηγητή σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορα του πανεπιστημίου Πατρών και δασκάλων σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια της ΕΛ.ΑΣ. και την επικαιρότητα.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ
Η μαύρη λίστα με τους επτά παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

Εδώ απαιτείται ένα σχόλιο: 


Παρακάτω θα παρακολουθήσετε ένα ρεπορτάζ ενός ανθρώπου που υποτίθεται διδάσκει ως καθηγητής το "Συνταγματικό Δίκαιο" όπως και ο ομότεχνός του Βενιζέλος:
«Μπορούνε να πάνε ακόμη και στον Πάπα της Ρώμης οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για παιδοφιλία, αλλά στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να μείνουν», δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ενημέρωση που είχε για την εμπλοκή εκπαιδευτικών σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, ενώ ζήτησε και τα ονόματα των εμπλεκομένων από την αρμόδια εισαγγελέα.

Δηλαδή, αυτά διδάσκει στους φοιτητές του;
Χωρίς να είμαστε νομικοί, έχουμε άποψη (Ποινική δικονομία - Συνταγματικό δίκαιοΑριστόβουλος Μάνεσης), αλλά θα προτιμήσουμε να επικαλεστούμε νέους νομικούς, ίσως και φοιτητές του, Καδήρ Αϊκούτ και Πασχάλης Καλιτσής: Τα δικαιώματα των κατηγορουμένων προσώπων, η σχέση τους με το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης.

Βέβαια όσα γραπτά επιχειρήματα και ντοκουμέντα να παραθέσουμε δεν θα είναι τόσο ισχυρά, για ανθρώπους που υπηρετούν υποτίθεται την Θέμιδα και έχουν συνυπογράψει μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους και έχουν συναινέσει μέσω αυτών την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και την υπαγωγή του εφαρμοστέου δικαίου στο αντίστοιχο αγγλικό.

Αυτά, και συνεχίζουμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Στο φως ήρθε πρόσφατα νέα υπόθεση με εκπαιδευτικούς που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ο υπουργός τόνισε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση θα διωχθούν. «Όλοι αυτοί, όσοι και να 'ναι, όπου και να 'ναι, θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Μπορούν να πάνε όπου θέλουν, μπορούν μέσω των δικηγόρων τους να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, όσα έχουν και όποια και να είναι. Μπορούνε να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, μέσα όμως στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι και δεν θα παραμείνουν», τόνισε εμφατικά ο κ. Λοβέρδος.

Οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για τέτοια παραπτώματα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία και ταυτόχρονα σε πειθαρχικό έλεγχο και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο έως ότου εκδοθούν οριστικές αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα ή τα ποινικά δικαστήρια. Εάν εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις, με υπογραφή του υπουργού Παιδείας απολύονται από την εκπαίδευση. Μέχρις ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις, ακόμη και αν καθυστερήσουν, ο υπουργός μπορεί με εντολή του να τους κρατά σε αργία -μακριά δηλαδή από τα σχολεία- έως ότου λάβει στα χέρια του τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

Τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί που κατηγορήθηκαν για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, διακίνηση παιδικής πορνογραφίας ή άλλα συναφή αδικήματα δεν ξαναγυρίζουν στις σχολικές αίθουσες ακόμη και αν αθωώθηκαν οριστικά από τα ποινικά δικαστήρια ή τα πειθαρχικά. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης συνηθίζουν να κατευθύνουν τέτοιες περιπτώσεις προς διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και όχι στα σχολεία.

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η λίστα των ονομάτων που παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μ. Σφακιανάκης, συμπεριλαμβάνει τέσσερις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια εκτός από την ΕΛ.ΑΣ και την επικαιρότητα. Ανάμεσά τους, η περίπτωση καθηγητή σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών και δασκάλων σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας.

Ασπίδα
Από σήμερα πάντως, παρουσία των υπουργών Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως και του διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη, θα τεθεί σε πρώτη εφαρμογή το διαδραστικό πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας και σταδιακά, ανά εβδομάδα, η ομάδα των σχολείων θα πολλαπλασιάζεται με στόχο εντός του σχολικού έτους να έχει καλυφθεί το σύνολο των σχολείων της χώρας.

Νικολίτσα Τρίγκα από το "έθνος"
Βέβαια δεν θα πάρουμε το μέρος των "φερόμενων" (όπως λέγονται) ως παιδεραστών αλλά το δικαίωμά τους να έχουν, όπως λένε και οι νομικοί, της δίκαιης δίκης και οπωσδήποτε να τελεσιδικίσει η κατηγορία που τους βαραίνει. 

Είναι η αρχή μας αυτή, όπως άλλωστε κάνουμε από εδώ μέσα για όλους τους κατηγορούμενους, όπως τα ίδια γράψαμε και για τους χρυσαυγίτες υπόδικους, όπως κάναμε και με τους αντιεξουσιαστές, όπως θα κάνουμε και για οποιονδήποτε άλλον που κατηγορείται (δίκαια ή άδικα) έως αυτή η κυβέρνηση αποφασίσει να σταματήσει τα παράτυπα ή ακόμη  και τα παράνομα "τερτίπια της" για να σπιλώνει αξιοπρέπειες και να κηλιδώνει συνειδήσεις και "ενοχλητικούς" ανθρώπους για να στηρίζει την εύθραυστη δύναμη της εξουσίας της που δυστυχώς για αυτή  σύντομα θα καταρρεύσει.

Νάσος.    



ΥΣ: Μήπως η τακτική Λοβέρδου, δεδομενου ότι παιδεραστές κατά Μανώλη Σφακιανάκη κυκλοφορούν ατιμώρητοι ανάμεσά μας,  είναι γενικά η εκπαιδευτική κοινότητα και όχι τα υπόψη άτομα, μήπως λοιπόν είναι πολύ όψιμο το ενδιαφέρον και τα παρορμητικά μέτρα, ενόψει και της λεγόμενης αξιολόγησης για απολύσεις; 

Ρητορικό το ερώτημα και δεν περιμένουμε απαντήσεις...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.