Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τα προγνωστικά των τζογαδόρων: Τι δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες για τις εκλογές στην Ελλάδα;

"Αν δεν καταφέρεις να εντοπίσεις το κορόιδο του τραπεζιού 
στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, τότε ΕΣΥ είσαι το κορόιδο"


Βρισκόμαστε στην εποχή που το Στοίχημα κυριαρχεί στην ζωή μας. Και δεν θα μπορούσε να λείπει και από τις εκλογές στην Ελλάδα. Τόσο για τις αυτοδιοικητικές, όσο και για τις ευρωεκλογές. Τι αποδόσεις δίνουν όμως οι στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης;

Δεδομένη θεωρούν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αφού στις περισσότερες εταιρείες τα ποσοστά νίκης είναι κάτω από το 1,10. Δηλαδή όπως επιχειρήσει να βγάλει χρήμα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καλύτερα να κοιτάξει σε άλλα ειδικά στοιχήματα. Αντίθετα, νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωρεκλογές πληρώνει περίπου 4, ενώ το άλλο κόμμα ξεπερνάει το 34.

Μάλιστα υπάρχουν και ειδικά στοιχήματα, head to head, σε ζευγάρια κομμάτων ποιος θα βγει πιο ψηλά. Συγκεκριμένα, κυριαρχούν οι μάχες του ΚΚΕ με την ΕΛΙΑ και της Χρυσής Αυγής με το Ποτάμι.

Στο ζευγάρι του ΚΚΕ με την ΕΛΙΑ, νίκη του ΚΚΕ γίνεται σε αποδόσεις γύρω στο 1,40 να τερματίσει πάνω από την ΕΛΙΑ, ενώ το αντίστροφο ποσοστό για νίκη της ΕΛΙΑΣ φτάνει το 2.25. Όσον αφορά το ζευγάρι Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, νίκη της Χρυσής Αυγής γίνεται γύρω στο 1,25 και αντίστοιχη για το Ποτάμι στο 3,50.

Επίσης, αποδόσεις υπάρχουν και για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, με το ενδιαφέρον να μονοπωλείται στην Αττική και τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, πρώτο φαβορί για τον Δήμο Αθηναίων δίνουν τον ...

Γιώργος Καμίνης με ποσοστό 1.20 περίπου, ενώ αντίστοιχη νίκη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη φτάνει στο ποσοστό του 4,40.

Για τον Δήμο Πειραιά, ξεκάθαρο φαβορί δίνεται ο Γιάννης Μώραλης με ποσοστό γύρω στο 1.30, ενώ αντίστοιχη νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου πληρώνει 3,50

Τέλος, όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής, σαφές προβάδισμα δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες στον Γιάννη Σγουρό με ποσοστό περίπου 1,40, ενώ νίκη της Ρένα Δούρου φτάνει στο 2,80.

*Να σημειωθεί πως οι τιμές των αποδόσεων είναι κατα μέσο όρο από ευρωπαϊκές στοιχηματικές εταιρείες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Παπανικολάου

Cinema και τυχερά παιχνίδια:

 
Η πλέον διάσημη ταινία του είδους, το φιλμ που ώθησε τον Ντάνιελ Νεγκρεάνου –μεταξύ άλλων- να ασχοληθεί με το πόκερ, που μαζί με τη νίκη του Κρις Μανεϊμέικερ στο Main Event του 2003 (και το γρήγορο internet φυσικά…) πήραν το πόκερ από τον μικρόκοσμο των καζίνο και των παράνομων λεσχών και του έδωσαν μια θέση στη μαζική λαϊκή κουλτούρα.
Αβίαστο -ακόμα και για τους εντελώς άσχετους με το αντικείμενο- μπάσιμο στον κόσμο του πόκερ και στους κανόνες που διέπουν αυτόν αλλά και το παιχνίδι (επικεντρώνεται στο δημοφιλές No Limit HoldEm, την “Κάντιλακ” της πόκας), ο Ματ Ντέιμον (εξαιρετικά προφητικό το κάστινγκ, αφού στα αμέσως επόμενα χρόνια η εικόνα του μέσου επαγγελματία παίχτη του πόκερ από “κομπάρσος σε σκηνή του Sopranos θα μετατραπεί σε “κολεγιόπαιδο που το ιδανικό του Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει μαραθώνιο Magic the Gathering) επιβεβαιώνει το κλασικό νιτσεϊκό ρητό, βγαίνοντας δυνατότερος από τη μάχη με τα εμπόδια που ορθώνονται εμπρός από το όνειρο της συμμετοχής σε ένα WSOP (Wolrd Series Of Poker) Main Event.
Ακριβής απεικόνιση του lifestyle των poker grinders αλλά και του αστικού τοπίου της Νέας Υόρκης, η ταινία παίζει πολύ καλά το χαρτί της λεπτής κόκκινης γραμμής που χωρίζει τον επαγγελματία που “σκάβει” για τα προς το ζην από τον τυχοδιώκτη που κάθετε στο τραπέζι με τα μεγάλα αγόρια, πηγαίνοντας για τα πολλά. Τεράστιοι συμπληρωματικοί ήρωες, Έντουαρντ Νόρτον, Τζον Τορτούτο, Φάμκε Γιάνσεν, ΦΑΜΚΕ ΓΙΑΝΣΕΝ, Φάμκε Γιάνσεν, αλλά πριν και πάνω απόλα Τζον Μάλκοβιτς aka Teddy KGB.


 Δείτε περισσότερα χαρτοπαικτικά: http://www.betblog.gr/articles.aspx?aid=30238

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.