Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο Γιαννόπουλος, η ΡΟΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουφοντίνας και δύο βίντεο

Σχετικό: Η εισαγωγή του Δ. Κουφοντίνα στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και ο πρόλογος του γραμμένος από τον Ν. Γιαννόπουλο
Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του γεγονότος ότι το νέο βιβλίο του επιχειρησιακού αρχηγού της οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, Δημήτρη Κουφοντίνα, προλογίζει και επιμελείται ο Νίκος Γιαννόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, “ΡΟΖΑ”.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για “ντροπή για τη δημοκρατία” και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει από το ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Γιαννόπουλο και όσα στελέχη του έχουν στο παρελθόν τοποθετηθεί υπέρ της “17 Νοέμβρη”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Νίκος Γιαννόπουλος “ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ”. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο “Βήμα”, τον Ιανουάριο του 2011, υπό την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης μεταναστών, δήλωνε για την υπόθεση των μεταναστών στη Νομική: “Προσπαθώ η ταυτότητά μου να είναι ενιαία. Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχω ως μέλος του Δικτύου που ανήκει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και θεωρώ ότι είναι τιμή για το ΣΥΡΙΖΑ και για όλη την Αριστερά να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα. Δεν νομίζω ότι κανείς εκθέτει κανέναν συμμετέχοντας σε αγώνες. Αντίθετα, εκθέτει όταν αδιαφορεί”.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα δύο βίντεο, στα οποία ο Νίκος Γιαννόπουλος εμφανίζεται να μιλά στο ένα για την εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση της εφημερίδας “Εποχή”, και στο άλλο για το ΣΥΡΙΖΑ και την “κυβέρνηση της Αριστεράς” λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012:



Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Νίκος Γιαννόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε”, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ, ούτε είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως, ενώ ήταν όντως στη συνιστώσα “ΡΟΖΑ”, ο ίδιος και άλλα μέλη της δεν εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έμειναν ανεξάρτητοι.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.