Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Από το «βυθίσατε το Χόρα» στο «βυθίσατε τη χώρα», στο ξεπουλήστε τα όλα


Κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης τον Ιούλιο του 1976 όταν το «Χόρα» βγήκε  στο Αιγαίο για έρευνες, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, βρισκόταν στη Θράκη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τού επί πολλά χρόνια στενού συνεργάτη και φίλου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τότε βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Πέτρου Μολυβιάτη, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τη δήλωση «Βυθίσατε το Χόρα» χωρίς καμία προσυνεννόηση και επαφή με τον τότε πρωθυπουργό, αν και πολλοί υποστήριζαν ότι η περίφημη δήλωση είχε γίνει σε συνεννόηση με τον Καραμανλή.


Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση του Ανδρέα ήταν καθοριστική για τις μετέπειτα εξελίξεις, καθώς υποχρέωνε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει μια σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας. Δέσμευσε δηλαδή την κυβέρνηση και τη χώρα σε μια πολιτική που επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμη και σήμερα, υπό την απειλή του πολέμου. ...
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.