Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στάδιο Β, λίγο καθυστερημένο πλην όμως... αναμενόμενο: Ζητούν την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι ανακρίτριες... και μετά τι;

Σχετικό: Η Χρυσή Αυγή, οι εκλογές, η γνωμάτευση Σωτηρέλη, η εποχή του Γιάννου και το (ανύπαρκτο;) διάταγμα του 1974...

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ζητούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση.

Επιπλέον, ζητούν να αποδοθεί συμπληρωματική κατηγορία στους βουλευτές Μιχαλολιάκο, Κασσιδιάρη, Μίχο, Λαγό, Μπούκουρα και Γερμενή για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την τροφοδότηση της εγκληματικής οργανωσης.

Για το κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση ζητείται η άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ποινική εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με έγγραφό τους ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής καθώς από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης, πλέον, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο δικαστικές λειτουργοί ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τον...
Ν. Μιχαλολιάκο Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιάννη Λαγό, Π. Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, με το ίδιο έγγραφό τους ζητούν να αρθεί η ασυλία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο για κατοχή όπλου και για τον Χρ, Παππα για σύσταση παρανόμου αρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντικείμενο της άρσης της ασυλίας σε ότι αφορά το κομμάτι των όπλων είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, καθώς για όσα νομίμως κατέχουν εκ του νόμου δεν μπορεί να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.