Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μνημονιακή χούντα αποκάλεσε σήμερα τη βουλή, με δηκτικά υπονοούμενα για Σωτηρέλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης

Κατακόρυφα ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε "παράνομη" την Βουλή, φράση που εξόργισε τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα, που κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής "να σηκωθούν και να φύγουν".


Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δριβελέγκα και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη σημειώθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας, όταν ο τελευταίος κατέφυγε στις γνωστό υβρεολόγιο του κόμματος μιλώντας για προδότες, πουλημένους, κλέφτες και απατεώνες βουλευτές. Στην αρχή υπήρξε βουβή αμηχανία αλλά στη συνέχεια η αντίδραση του προεδρεύοντος κ. Δριβελέγκα ήταν εξοργιστική, ο οποίος, σε έντονο ύφος, του απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σηκωθείτε να φύγετε αν νομίζετε ότι είναι παράνομη η Βουλή για να μην συκοφαντείτε. Ορίστε μας, οι τραμπούκοι. Να σηκωθείτε να φύγετε για να ησυχάσει η Βουλή και ο ελληνικός λαός από τους τραμπούκους και τους φασίστες».

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για κατάλυση του Συντάγματος καθώς η Βουλή αποτελείται όχι από 300 αλλά 294 βουλευτές καθώς οι έξι συνάδελφοι του από τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται παράνομα στη φυλακή. Βέβαια για αυτό ο κ.Δριβελέγκας το αντιπαρήλθε και ζήτησε από τον ομιλούντα Κασιδιάρη να συνεχίσει.

«Καταργείτε το Σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία. Και ξέρω πως επεξεργάζεστε ανθελληνικά σχέδια, να μας θέσετε εκτός νόμου..» συνέχισε ο κ. Κασιδιάρης, ενόσω ο κ. Δριβελέγκας προσπαθούσε να τον ανακαλέσει στην τάξη και να μιλήσει επί του νομοσχεδίου. ...

«Ποιο νομοσχέδιο; Είναι παράνομο, όπως παράνομα είναι τα μέτρα του μνημονίου. Εγώ, όσο είμαι ελεύθερος θα έρχομαι εδώ και θα μιλώ. Θα λέω την αλήθεια. Ξέρω ότι υπάρχει βρώμικο σχέδιο εναντίον μου να φυλακιστώ και εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου. Είστε όλοι προδότες και πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες!» επέμεινε ο κ. Κασιδιάρης.

Βέβαια οι τόνοι  και το υβριστικό αμόκ του Κασιδιάρη στη Βουλή τον έκαναν να χάσει το όποιο δίκαιο είχε και να παραδοθεί στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για βραδινή σκύλευση (των παραπληροφορήσεων) των οκτώ και τις γνωστές -πλην- συνήθεις αποδοκιμασίες.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά και να κλείσει το μικρόφωνο αφαιρώντας του το λόγο, ενώ, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, της Χρυσής Αυγής, που επίσης αντιδρούσαν και φώναζαν τους είπε: «Κι αν νομίζετε πως είναι παράνομη η Βουλή έχετε ένα τρόπο να κάνετε. Να σηκωθείτε να φύγετε, να ησυχάσει και ο ελληνικός λαός και η Βουλή. Τραμπούκοι! Είναι παράνομη η Βουλή; Να σηκωθούν να φύγουν. Να ησυχάσει επιτέλους ο ελληνικός λαός και η Βουλή από τους τραμπούκους και τους φασίστες…»
Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, που καυτηρίασε και αυτή τη στάση της Χρυσής Αυγής: «Είδαμε μια ακόμα παράσταση της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω σύντομα αυτές οι παραστάσεις να εκλείψουν γιατί και η ανοχή μας έχει και τα όρια της. Τους καλούμε να φύγουν και να κάνουν αυτό που θέλουν με όποιο άλλο τρόπο νομίζουν. Ας αναλογιστούν όμως τις ευθύνες τους και αυτοί που έφεραν εδώ αυτή την κατάσταση και τη συντηρούν».

Πολλές βολές με αποδέκτη τον συνταγματολόγο Γιώργο Σωτηρέλη
Θυμίζουμε ότι χθες δήλωσε στο BHMA FM 99,5, οτι:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές, διότι εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Σωτηρέλης μιλά στους Β. Χιώτη, Ν. Παπαδόπουλο και Γ. Παπαχρήστο για τη Χρυσή Αυγή και τη νομική αντιμετώπισή της: «Δεν μπορεί συλλήβδην τα στελέχη και οι οπαδοί της Χ.Α. να θεωρηθούν έκνομοι»

Ο Γ. Σωτηρέλης στον ΒΗΜΑ FM

Για τις δικαστικές εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όλη η Χρυσή Αυγή, δηλαδή οπαδοί και βουλευτές, μέλη εγκληματικής οργάνωσης συλλήβδην. Με βάση αυτά που βλέπουμε, η Χρυσή Αυγή είναι δύο σε ένα, και πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση. Επομένως, υπάρχει ένα ζήτημα που προφανώς δεν μπορεί να λυθεί με βάση το ισχύον Σύνταγμα, με απαγόρευση κόμματος ως εγκληματική οργάνωση.
Εκείνο που μπορεί να γίνει είναι να επανέλθουν οι διατάξεις του ΠΔ του 1974 που ίσχυσε μέχρι το 2002 και προβλέπει, εκτός από τις συνθήκες κατάλυσης του πολιτεύματος, το να μη συμμετέχουν ως υποψήφιοι κάποιοι που διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σ’ αυτήν ή όταν είναι βεβαρημένα τα μέλη ενός κόμματος με εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο.

Για τον κ. Κασιδιάρη και αν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
Δεν διώκεται. Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του.
Με πληροφορίες από το  news123
video από enikos.gr
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.