Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανοικτή πρόκληση στον κ. Σωτηρέλη: Γιατί οι δήθεν προοδευτικοί θέλουν να φέρουν τη χώρα στο μεσαίωνα; Τι_σηματοδοτεί η παραίνεση: να επανέλθουν οι διατάξεις του ΠΔ του 1974 που ίσχυσε μέχρι το 2002;

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Σωτηρέλης μιλά στους Β. Χιώτη, Ν. Παπαδόπουλο και Γ. Παπαχρήστο για τη Χρυσή Αυγή και τη νομική αντιμετώπισή της: «Δεν μπορεί συλλήβδην τα στελέχη και οι οπαδοί της Χ.Α. να θεωρηθούν έκνομοι»


Ο Γ. Σωτηρέλης στον ΒΗΜΑ FM:

Για τις δικαστικές εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όλη η Χρυσή Αυγή, δηλαδή οπαδοί και βουλευτές, μέλη εγκληματικής οργάνωσης συλλήβδην. Με βάση αυτά που βλέπουμε, η Χρυσή Αυγή είναι δύο σε ένα, και πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση. Επομένως, υπάρχει ένα ζήτημα που προφανώς δεν μπορεί να λυθεί με βάση το ισχύον Σύνταγμα, με απαγόρευση κόμματος ως εγκληματική οργάνωση.
Εκείνο που μπορεί να γίνει είναι να επανέλθουν οι διατάξεις του ΠΔ του 1974 που ίσχυσε μέχρι το 2002 και προβλέπει, εκτός από τις συνθήκες κατάλυσης του πολιτεύματος, το να μη συμμετέχουν ως υποψήφιοι κάποιοι που διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σ’ αυτήν ή όταν είναι βεβαρημένα τα μέλη ενός κόμματος με εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο.
Για τον κ. Κασιδιάρη και αν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
Δεν διώκεται. Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του.
Από τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα:
- Γιατί ο κ. Σωτηρέλης σηκώνει το βάρος αυτής της σκοτεινής για την δημοκρατία μας υπόθεση;
- Γιατί ο ίδιος από το καλοκαίρι προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει και εάν δεν υπάρχει νομική φόρμουλα να την "ανακαλύψουμε" αρκεί να βρεθεί ένα κόμμα της ελληνικής βουλής εκτός νόμου;

Εμείς προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε πιο είναι εκείνο το ΠΔ που επικαλείται ο κ. Σωτηρέλης (και μάλλον το εντοπίσαμε):
Οι διατάξεις του Ν.Δ. 59/1974 (ΦΕΚ 259 Α')


Εάν αληθεύει το παρακάτω τότε προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα, όπως:






Υπερασπίζεται το σύνταγμα του 1973 ως εκείνο που καλύπτει κάποιες "μικρο παραλείψεις"  του ισχύοντος συντάγματος του 1975 (με τις προσθήκες και τροποποιήσεις) το οποίο διέθετε 140 άρθρα έναντι 120 ή τα 114 του 1952;
Να δούμε και μερικά από τα άρθρα του Συντάγματος του 1973 που θεωρήθηκαν "αυταρχικά" και "αντιδημοκρατικά" από την λεγόμενη "μεταπολίτευση" και από τους αγωνιστές του πολυτεχνείου και της αντίστασης κατά της χούντας;
Μία Μεταπολίτευση που από την μετάβαση από την χούντα μας έφερε μετά από 36 χρόνια (2010) σε κοινοβουλευτική δικτατορία, εξαθλίωση και χωρίς εθνική υπερηφάνεια, κυριαρχία και κυρίως αξιοπρέπεια. Βέβαια ο τρόπος που αμνηστεύτηκαν τα εγκλήματα της χούντας και ο διορισμός της πρώτης κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας:


-----------
ΠΔ 519 ΦΕΚ 211 Περί Χορηγήσεως Αμνηστίας by Zangogiannis Nasos
 
Τότε θα θέλαμε να μας πει εάν έχει άποψη και για τα παρακάτω:  
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται δι' άμεσου, καθολικής, και μυστικής ψηφοφορίας (Άρθρο 30.2),
και πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (Άρθρο 35.2).
Χρονικός περιορισμός θητειών Προέδρου (Άρθρο 31.2),
βουλευτών (Άρθρο 61.4), Ο Πρόεδρος διορίζει την ηγεσία των υπουργείων Εθνικής Αμύνης, Εξωτερικών, και Δημοσίας Τάξης (Άρθρο 43.1)
 και ασκεί αμέσως την εκτελεστική εξουσία (Άρθρο 49.1).
Ο αριθμός υπουργών δεν δύναται να είναι ανώτερος των 20 (Άρθρο 87.6).
Συνολικά 200 βουλευτές (Άρθρο 56.1),
οι 20 διορισμένοι από τον ΠτΔ αξιοκρατικά (Άρθρο 57.7).
Βουλευτές δεν μπορούν να διοριστούν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί (Άρθρο 88.2). Μη κυρωθέν προτασσόμενοι νόμοι ή συνταγματικές τροποποιήσεις υποβάλλονται σε δημοψήφισμα (Άρθρο 46.3).
Κατά την διάρκεια της θητείας τους οι διορισμένοι δια του ΠτΔ βουλευτές δεν μπορεί να είναι μέλη κόμματος (Άρθρο 56.10).
 Τα κόμματα πρέπει να οργανώνονται και να λειτουργούν δημοκρατικά (Άρθρο 58.2).
Τα κόμματα πρέπει να τηρούν βιβλία εσόδων και δαπανών που θα ελέγχονται ετησίως (Άρθρο 58.3).
Μέλη της κυβέρνησης δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα βουλευτού στην αμέσως επόμενες εκλογές (Άρθρο 61.5).
Δημόσιοι υπάλληλοι και τοπικοί αξιωματούχοι πρέπει να παραιτηθούν πριν υποβάλουν βουλευτική υποψηφιότητα (Άρθρο 62.1),
και απαγορεύεται η επάνοδος τους στην υπηρεσία (Άρθρο 62.2).
Ασυμβίβαστα καθήκοντα βουλευτών (Άρθρο 63).
Βουλευτές μπορούν να διώκονται κατά νόμο για εξύβριση, αυτόφωρα κακουργήματα, και για κάθε άλλη νομική δίωξη αν δεν αποφασίσει αντίθετα η Βουλή δεν αποφανθεί εντός 45 ημερών (Άρθρο 68).
Βουλευτές που απουσιάζουν από συνεδριάσεις χωρίς άδεια υπόκεινται σε χρηματική επιβάρυνση (Άρθρο 70.2). Κάθε σχέδιο νόμου που μπορεί να επιβαρύνει οικονομικά το κράτος πρέπει να συνοδεύεται από ειδική έκθεση με τον τρόπο κάλυψης εξόδων (Άρθρο 79).
Κανένας φόρος δεν επιβάλετε ούτε εισπράττεται χωρίς νόμο (Άρθρο 82.1).
Απαγορεύονται φόροι που επιβάλλονται με νόμους αναδρομικής ισχύς (Άρθρο 82.3).
Απαγορεύεται ο διορισμός ΔΥ σε μη νομοθετημένη θέση και χωρίς την νόμιμη διαδικασία επιλογής (Άρθρο 124.1).
Απαγορεύεται η πρόσληψη έκτακτων υπαλλήλων στο δημόσιο (Άρθρο 124.3). ..

.και πολλά άλλα, σε σύγκριση με τα ισχύοντα,  που εάν είχαν υιοθετηθεί τότε... πολύ πιθανόν να μην είχαμε καταντήσει χώρα προτεκτοράτο.  

Για σένα τίμιε αναγνώστη μας το σύνταγμα του 1973:



Παρόλα αυτά η προπαγάνδα συνεχίζεται ...



...εμείς θα είμαστε εδώ όχι για την Χρυσή Αυγή αλλά για την ίδια την δημοκρατία, διότι εμείς στηρίζουμε το:
"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες"

όπως και θα αποκαλύπτουμε και όλους αυτούς με τα βαριά βιογραφικά και τους εναγκαλισμούς τους με τα πολιτικά κόμματα για ίδιον συμφέρον. (Βλέπε Β.Π. και Γ.Π.)

Την εργολαβία που ανέλαβε ο κύριος συνταγματολόγος να καταρρακώσει τους θεσμούς και το σύνταγμα που υποτίθεται ότι το υπηρετεί ή μάλλον το διδάσκει και ότι μπορεί να μας  πείσει ότι κινδυνεύουμε από την Χ.Α. και όχι από την μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι διπλά γελασμένος...

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.