Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικό: ΒΙΝΤΕΟ-Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

Πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα. "Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές" απάντησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συζήτηση για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ....

"Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την αναξιοπρέπεια του λαού μας πρέπει να σταματήσει τώρα. Οφείλουμε να τη σταματήσουμε. Η συρρίκνωση και η απαξίωση της δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει . Έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία" τόνισε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της βουλής και παρέδωσε την πρόταση δυσπιστίας στον αντιπρόεδρο της βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη .

"Την αποτυχία των επιλογών σας προσδοκάτε να την μετατρέψετε σε σκληρή τιμωρία δίχως τέλος. Σε αυτές τις επιλογές σας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν έχετε καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Μόνοι σας σύντροφοι είναι μία μικρή ολιγαρχία προνομιούχων επιχειρηματιών. Έχετε χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση. Προκειμένου να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο γίνεστε ολοένα και πιο επικίνδυνοι", επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχθές αποφάσισε να χαρίσει στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών την περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων.

"Δύο μέρες μετά, ολοκληρώνοντας πλήρως την εκτροπή και την μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε μιντιακή δημοκρατία, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης" ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

"Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά, ετοιμάζεται να μπήξει για τρίτη φορά το μαχαίρι στην πληγή με νέα μέτρα, να φορολογήσει ακόμη και τις στάνες και τις αγροικίες, χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση" συνέχισε.

"Το χειρότερο είναι ότι αποφασίσατε να μπείτε νύχτα στο ραδιομέγαρο προκειμένου, αύριο πάλι νύχτα, να μπαίνετε στα σπίτια των ανθρώπων που χρωστάνε και να τα βγάζετε σε πελιστηριασμό, γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα", πρόσθεσε.

"Αυτή τη μέγιστη θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε", είπε, υπογραμμίζοντας: "Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο εμάς, αλλά τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Είναι βαριά και ιστορική".


Σαμαράς: Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές

"Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του σε απόφοιτους του Χάρβαρντ απαντώντας στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Το άλμα προς τα εμπρός κάποιοι δεν το θέλουν. Για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα, είναι μομφή να πιστεύεις στα πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάπτυξη. Είναι μομφή να αποκαθιστάς την νομιμότητα", τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε. Η Δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και τις μομφές από υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτίριο"
 Δείτε την συνέχεια εδώ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.