Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

kalami.net USA: "Ο Αντ. Σαμαράς μετάφερε την θεωρία των ''άκρων'', γιά το ελληνικό Success Story, στις ΗΠΑ"

Με ομιλία του στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον (1 Οκτ.'13), ο πρωθυπουργός μετάφερε το ''εμφυλιακό κλίμα'' που δημιουργεί και στις ΗΠΑ: «... Εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση...».
Ενημέρωση Μπάϊντεν γιά το ελληνικό Success Story:
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, στη συνάντηση που είχε (2 Οκτ.'13) με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον γιά να μάθει, πως η καταχρεωμένη-εξαθλιωμένη Ελλάδα έχει success story και κρατά το Δημόσιο ανέπαφο, ενώ κλείνουν οι μικρομεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το αντίθετο δηλαδή από τις ΗΠΑ, όπου, το Δημόσιο ''κατέβασε τα ρολά'', αλλά δεν έκλεισε καμία ιδιωτική επιχείρηση.
Αναλυτικά τα περί επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Βαρυσήμαντη δήλωση - Αντ. Σαμαράς: ''Η κατάσταση στην Ελλάδα, συγκρίνεται μόνο με την κρίση στην Αμερική την δεκαετία του 1930''
ή ''Greeks are living through the equivalent of the Great Depression nightmare'', σύμφωνα με το αγγλικό κείμενο του American Jewish Committee.
Γιά πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, κατά λάθος και εκτός χώρας είπε την μεγάλη αλήθεια:

«... Η χώρα περνά μακρά κρίση για 6η συνεχή χρονιά. Το ΑΕΠ της έχει μειωθεί κατά 25%, η ανεργία έχει φθάσει στο 27% και στους νέους το 60%, οι πολίτες έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 40%. Η κατάσταση συγκρίνεται μόνο με την κρίση στην Aμερική, την δεκαετία του 1930...»
Η δήλωση έγινε 30 Σεπ. '13, στο American Jewish Committee (Νέα Υόρκη).
 Εδώ και η απόδειξη, από το κρατικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων''.
Διαβάστε και το σχετικό δημοσίευμα του American Jewish Committee

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.