Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Schindler's List : Η Λίστα Του Σίντλερ

Η ταινία παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του αινιγματικού Όσκαρ Σίντλερ, μέλους του ναζιστικού κόμματος, γυναικά και κερδοσκόπου, που έσωσε τη ζωή σε περισσότερους από 1.100 Εβραίους, κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος. Είναι ο θρίαμβος του ανθρώπου, που έκανε τη διαφορά και το οδοιπορικό όσων επέζησαν εξαιτίας του, μέσα από τη μαύρη σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας...


Σκηνοθέτης: Steven Spielberg

Πρωταγωνιστές: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley (docs.google)

Πώς στιγματίστηκε από τη Λίστα του Σίντλερ το κορίτσι με το κόκκινο παλτό
"Ντρεπόμουν που ήμουν στην ταινία και είχα θυμώσει με τη μητέρα και τον πατέρα μου":

Το τρίχρονο κορίτσι με το κόκκινο παλτό Το μικρό κορίτσι με το κόκκινο παλτό από την ταινία η Λίστα του Σίντλερ, μπορεί να έσωσε χιλιάδες Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά η 24χρονη πλέον Oliwia Dabrowska αποκάλυψε ότι ο συμβολικός αυτός ρόλος της προκάλεσε τραύμα στην μετέπειτα ζωή της. «Ντρεπόμουν που ήμουν στην ταινία και είχα θυμώσει με τη μητέρα και τον πατέρα μου όταν είχαν πει σε όλους για το ρόλο μου» εκμυστηρεύτηκε η φοιτήτρια στην εφημερίδα The Times. Magnify Image Η 24χρονη πλέον Oliwia Dabrowska H ίδια αποκάλυψε ότι ο ρόλος της αυτός στάθηκε αφορμή για επεισόδια παρενόχλησης από άλλους ενήλικες και συμμαθητές της. Πολλές φορές της έλεγαν ότι ο ρόλος της θα έπρεπε να σημαίνει πάρα πολλά για εκείνη, ενώ θεωρούσαν ότι το ολοκαύτωμα είχε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή της. Παρά την υπόσχεσή της στο διάσημο σκηνοθέτη Steven Spielberg, ότι θα παρακολουθούσε για πρώτη φορά την ταινία μόλις έκλεινε τα 18, το κορίτσι με το κόκκινο παλτό είδε τη Λίστα του Σίντλερ στην ηλικία των 11. Η ίδια, εκείνη την εποχή ήταν τρομοκρατημένη από τις συγκλονιστικές σκηνές που είχε δει. Τέλος η Oliwia Dabrowska δήλωσε ότι μετάνιωσε που παρακολούθησε το φιλμ σε τόσο νεαρή ηλικία.  

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.