Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γιατί πρέπει να προσεχθεί ο ΤΑΡ

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

1. Διότι αποτελεί γεωστρατηγικό δίκτυο. Και μέσω αυτού, της διαδρομής Αζερμπαϊτζάν - Τουρκία - Ελλάδα - Αλβανία - Ιταλία, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον δυο εχθρικών χωρών, παραδοσιακά, και δυο φιλότουρκων κρατών, συμφεροντολογικά.

2. Διότι οι αγωγοί υποκρύπτουν δίκτυο κατασκοπίας. Η Σουηδία και η Γερμανία θεωρούσαν τον αγωγό Nord Stream, ως φορέα κατασκοπίας των Ρώσων. Οι αγωγοί μεταφέρουν και οπτικές ίνες, που δύνανται να χρησιμοποιηθούν ως μέσα υποκλοπής στρατιωτικών μυστικών, ιδιαίτερα επικίνδυνων για την ασφάλεια μιας χώρας. Και η Βόρεια Ελλάδα, από την οποία περνά ο αγωγός, έχει μεγάλο στρατιωτικό ενδιαφέρον.

3. Διότι αποτελεί, ειδικά για την περίπτωση της Θράκης, ένα βήμα προς τον διαχωρισμό της Τουρκίας σε μουσουλμανικά κρατίδια. Η Ευρωπαϊκή Τουρκία μέσω του αγωγού θα αποτελεί το προς βορρά Ευρωπαϊκό τόξο, ενώ το προς ανατολάς θα αποτελεί το ασιατικό ήμισύ του. Η λαβή θα είναι η Κων/λη. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα υποτιθέμενα γεωστρατηγικά σενάρια κατάτμησης της Τουρκίας και επέκτασης της Ευρωπαϊκής προς τη Θράκη, αποτελεί ένα εφιαλτικό σενάριο περί του μακροπρόθεσμου οφέλους του αγωγού για τη χώρα μας.

4. Οι αγωγοί σχετίζονται και με τη στρατιωτική – πολιτική επέκταση. Ο Ελληνικός παράγων συμμετοχής στο έργο είναι με ελάχιστο ποσοστό, άρα, δημιουργεί προϋποθέσεις ελάχιστης παρουσίας και πολιτικο-στρατιωτικής δυνατότητας. Ο αγωγός μοιάζει με ένα δίκτυο ενέργειας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση μετέχει ελάχιστα ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας που λέγεται Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται στα δικαιώματα του παροχέα, στα οποία ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αντιταχθεί, παρά ελάχιστα

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.