Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γιατί είναι ''ανεπιθύμητος'' στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης των απατεώνων και της ατιμωρησίας - «Πόρτα» έφαγε από τον Ομπάμα

 Πιστός στη Μέρκελ, ανεπιθύμητος στον Λευκό Οίκο
Σχετικό: «Πόρτα» έφαγε ο Σαμαράς από τον Ομπάμα

Στην Ουάσιγκτον δεν έχουν σε εκτίμηση τον Α. Σαμαρά και την (συγ)κυβέρνησή του, γιατί δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό γιά την πάταξη της διαφθοράς και την τιμωρία των ''ημέτερων'' κλεφτών, μαζί με κατάσχεση περιουσιών τους.
Επίσης, γνωρίζουν ότι, εξαιτίας της αναμενόμενης πόλωσης και της ''εξαφάνισης'' ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αναβιώσει τη νέα ''σκληρή δεξιά'', συνεργαζόμενος και με την...''Χρυσή Αυγή''.
Το πιστοποιεί και η παρουσία δίπλα του, ως συμβούλων, εθνικιστών-κρυφοφασιστών.
Δεν διαφεύγει και της προσοχής των Αμερικανών ότι η ''Νέα Δημοκρατία'', όχι μόνο δεν καταγγέλλει ευθέως πράξεις της ''Χρυσής Αυγής'', αλλά κρατά αποστάσεις.
Η δε εμετική δήλωση του γελοίου κυβερνητικού εκπρόσωπου ''πολλές οι ομοιότητες ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής'' (18 Μαίου 2013), αποδεικνύει και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του γνωστού από το παρελθόν, κρυφοακροδεξιού (πνευματικού τέκνου του ''φωτιά και τσεκούρι'' Ε. Αβέρωφ) Αντώνη Σαμαρά.
Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, έχει υποτιμήσει βάναυσα -όσο κανείς άλλος- τον Κοινοβουλευτισμό και ενεργεί με...''διατάγματα'', ενώ οι σύμβουλοι του στο Μαξίμου, κάνουν τις ''βρώμικες δουλειές'' και έχουν κρυφές επαφές με τους ''Χρυσαυγίτες'' (λεπτομέρεια σημαντική και γνωστή στους ''αρμόδιους'' των ΗΠΑ).
Μην ξεχνάμε ότι η ''Χρυσή Αυγή'' είναι ουσιαστικά δημιούργημα των διεφθαρμένων των κομμάτων εξουσίας. Και όσο η ατιμωρησία των απατεώνων των κομματικών-πολιτικών συμμοριών, βασικά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα συνεχίζεται, η ''Χρυσή Αυγή'' θα ανεβαίνει στις προτιμήσεις του κόσμου.
Αν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη και είχαν τιμωρηθεί παραδειγματικά οι ελεεινοί από το ΠΑΣΟΚ και την ''Νέα Δημοκρατία'', που κατάκλεψαν και κατάστρεψαν την χώρα, δεν θα υπήρχε ''Χρυσή Αυγή''.

Σημ.:
Μία επιστολή Ελληνοαμερικανού στον πρόεδρο Ομπάμα, λειτούργησε αρνητικά γιά πρόσκλησή του στον Α. Σαμαρά.

- Θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις στην Ουάσιγκτον γιά δραστικές αλλαγές στην Ελλάδα -πολιτικές, κομματικές- πριν το τέλος του χρόνου;
- Λεπτομέρεια: Είναι τυχαίο ότι την ''Χρυσή Αυγή'' στις ΗΠΑ επανδρώνουν, βασικά, πρώην κομματικοί και υποστηρικτές της ''Νέας Δημοκρατίας'';
 
Μπορεί οι της συγκυβέρνησης να μιλάνε για... ''πρόοδο'', αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική:
Wall Street Journal: Το Grexit θα επιβληθεί στην Ελλάδα από τον λαό της
Bloomberg: Πλασματική η ευφορία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

 
Ευτυχώς για την Ομογένεια, ο υπουργός Εξωτερικών, δεν θα έχει επαφές μαζί της (ούτε αυτή θέλει μαζί του)
Υποδοχή ''πρωθυπουργού'' ετοιμάζουν γιά τον υπουργό Εξωτερικών κι επίδοξο ''δελφίνο'' Δημ. Αβρααμόπουλο στο συνέδριο του American Jewish Committee
Ο υπουργός θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος, μετά την ''κλωτσιά'' που έφαγε από τον Ομπάμα, δεν θα παραυρεθεί στο Συνέδριο της κάποτε δυνατής λομπίστικης Οργάνωσης των Αμερικανών- Ισραηλινών (γνωστών και ως Εβραίων). Το περίφημο ''εβραϊκό λόμπι'' στις ΗΠΑ έχει χάσει πολύ από την δύναμή του και δεν είναι τόσο υπολογίσμο, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Φυσικά, παραμένει ''ισχυρό'' στα μυαλά άσχετων Ελλήνων πολιτικών και αθηναϊκών ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, γιά τον υπουργό Εξωτερικών (που ''ζει'' γι' αυτήν την εμφάνισή του), ο εκτελεστικός διευθυντής του AJC, κ. Χάρρις, που πριν 13 χρόνια είχε αποκαλέσει τον τότε υπουργό Εξωτερικών George A. Papandreou, ως ''τον καλύτερο φίλο του Ισραήλ στην Ελλάδα'', αναμένεται να αποκαλέσει τον κ. Αβρααμόπουλο ως ''τον πρώτο και αυθεντικό φίλο του Ισραήλ στην Ελλάδα''. Eυτυχώς γιά την Ομογένεια, ο υπουργός, δεν θα έχει επαφές μαζί της. Δεν την έχει σε εκτίμηση, αλλά ούτε και αυτή τoν έχει σε εκτίμηση. Ο υπουργός, προτιμά επαφές μόνο με την AJC.
Σημ. 2: Στο εφετινό, αισθητά υποβαθμισμένο, Συνέδριο του American Jewish Committee (AJC) 2-4 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον, δεν συμμετέχουν, γιά πρώτη φορά, ούτε υψηλόβαθμοι της αμερικάνικης κυβέρνησης, ούτε ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός Ισραήλ (μόνο η υπουργός Δικαιοσύνης), ούτε πρωθυπουργοί διαφόρων χωρών, παρά μόνο υπουργοί Εξωτερικών τριτοκλασσάτων χωρών (Ελλάδας, Τσεχίας, Πολωνίας, Αζερμπαϊτζάν).
Σημ. 2: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (που χρησιμοποίησε τον υπουργό στην εσωκομματική μάχη γιά την αρχηγία, γιά να εξουδετερώσει την Ντόρα), εξεπίτηδες ανάβαλε την παρουσία του στο Συνέδριο, γιά να εκθέσει άσχημα τον φιγουρατζή ''δελφίνο'' του, που ''είδε το kosher τυρί, αλλά όχι την φάκα''.
Σημ. 3: Ο Δημ. Αβρααμόπουλος, ακόμα πιστεύει, ότι, έχοντας το... εβραϊκό ''χρίσμα'' θα γίνει... πρωθυπουργός στην... Ελλάδα!!! Δυστυχώς, δεν διδάχτηκε από την -παρόμοια- δουλοπρέπεια του GAP και ειδικά που τον οδήγησε αυτή: Δηλαδή, εκεί που του έπρεπε, στα ''σκουπίδια'' και στην απαξίωση.

Σχετικό:  "Ανεπιθύμητος ο Έλληνας πρωθυπουργός για τους Αμερικανούς, καθώς τον θεωρούν Γερμανόφιλο και πιστό στο Βερολίνο" 
Δεν θα πραγματοποιήσει, τουλάχιστον προσεχώς, το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου και κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδος για μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Αντίθετα ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντήσει στις 16 Μαΐου τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, γεγονός που είναι ενδεικτικό του αρνητικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Λευκός Οίκος τον Έλληνα πρωθυπουργό σε αντίθεση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το Periodista.gr στον Λευκό Οίκο το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι εκτελεί πιστά τις εντολές και την στρατηγική που υπαγορεύει το Βερολίνο, με αποτέλεσμα η Ουάσιγκτον να μην θέλει να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό επιπλέον κύρος, καθώς τον θεωρεί προσδεδεμένο στο άρμα του Βερολίνου και τον αντιμετωπίζει ως πιστό γερμανόφιλο που εξυπηρετεί με προσήλωση τα γερμανικά συμφέροντα σε βάρος των αμερικανικών. Αναμφίβολα η γερμανόφιλη στάση του Αντώνη Σαμαρά έχει επιπτώσεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και προκαλεί ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο η τρικομματική συγκυβέρνηση και κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προκειμένου να συναντηθεί ο Αντώνης Σαμαράς με τον Μπαράκ Ομπάμα κινητοποιήθηκαν μια σειρά από παράγοντες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν τον Λευκό Οίκο για αυτή τη συνάντηση. Εκτός από διπλωμάτες προσπάθειες να πεισθεί το περιβάλλον του Μπαράκ Ομπάμα για την συνάντηση κατέβαλαν διακεκριμένα πρόσωπα της ελληνικής διασποράς, όπως επίσης και κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής. 

Σε αυτό το πλαίσιο έχει ματαιωθεί η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee - AJC), το διάστημα 2 - 4 Ιουνίου, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα παραστεί τελικά και στο επενδυτικό φόρουμ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Α.Ε. (ΕΧΑΕ), όπου θα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κεντρικά στελέχη μεγάλων αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς "χάνει την ευκαιρία να μετάσχει στον συντονισμό των λόμπι της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς, δηλαδή σε μία διαδικασία εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων". Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές "ο Αντώνης Σαμαράς ίσως θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια, ο οποίος δεν θα καταφέρει να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Οι Αμερικανοί δεν υπολογίζουν καθόλου σε αυτόν καθώς τον θεωρούν γερμανόφιλο και υπό προθεσμία".
montaz greki
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.