Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Γιατί σύρεται η κατοχική τρικομματική διακυβέρνηση σε ένα τηλεοπτικόν show; - Τι τελικά πρόσθεσε επιπλέον η παρουσία Δένδια στην Μανωλάδα;


Στην χορήγηση άδειας  παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας, προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Γ. Ιωαννίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, από το site aftodioikisi.gr, στόχος της κυβέρνησης, με αφορμή ένα ακόμη επεισόδιο που έκανε το γύρο του κόσμου εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας, είναι να δείξει την επιμονή και αποφασιστικότητα στο σχέδιο «νόμος και τάξη». Αυτό συμβολίζει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια στη Μανωλάδα.

Πανηγυρική επιβεβαίωση του χθεσινού μας άρθρου:
Ρουπακιώτης - Δένδιας το δίδυμο της πολιτικής υποκρισίας... πολύ κλάμα αδέρφια!!! - Τι επιτέλους σκέφτονται να κάνουν; Πολύ θα ήθελα να μάθω...

Γιατί άραγε σύρεται και φέρεται η  κατοχική τρικομματική διακυβέρνηση σε ένα τηλεοπτικόν show τηλεκυβέρνησης των ΜΜΕδων και των Gullopιστών διαμορφωτών της κοινής γνώμης;
Η απάντηση απλή για έναν τηλεδιαμορφωμένο λαό να παρακολουθεί αδρανής ως τηλεθεατής την επόμενη μέρα πριν την τελική πτώση, χωρίς να ελπίζει για την επόμενη μέρα.
Κάθε βράδυ μας βομβαρδίζουν θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση... λες και είμαστε ένας λαός οπιομανής και έχουμε το "σύνδρομο στέρησης" και μας ικανοποιούν κάθε φορά με τα "Διαγγέλματα Σαμαρά" για την επιτυχία των δανειστών να αυτοχρηματοδοτηθούν με το να μας φορτώνουν κάθε φορά κάποια δισ ευρώ παραπανίσιο χρέος με τη  υπόσχεση ότι θα καταβληθούν κανονικά οι "δόσεις μεθαδόνης" των μισθών και των συντάξεων.
Έχουμε γράψει πολλά για την  κατοχική τρικομματική διακυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουνέληδων, όπως και την "υποχρεωτική" εξάρτηση των υπηκόων να βλέπουν κάθε βράδυ το "Δελτίο Κυβερνητικών Εξαγγελιών των οκτώ" του κυβερνητικού καναλιού MEGA. Όπως και το ευτράπελο ότι η "ΜΗ ενημέρωση" συνιστά ποινικό αδίκημα. Ότι ανακοινώνεται από τα προπαγανδιστικά κανάλια των εργολάβων-καναλαρχών είναι ενημέρωση και αποδοχή ότι "άγνοια νόμου απαγορεύεται"... μετά βεβαίως και από την δωρεάν " Διάθεση τευχών Εφημερίδας της Κυβερνήσεως"

Αλλά ας πάμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ:
"Το δεύτερο βήμα της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει, μέσω της Δικαιοσύνης, στην επιβολή κυρώσεων. Για το σκοπό αυτό, σκοπεύει να παραχωρήσει άδεια παραμονής στα θύματα τα οποία βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Το επιτρέπει ο νόμος 3386/05. Σύμφωνα με αυτόν τα θύματα εμπορίας, ρατσιστικής βίας κλπ μπορούν να αιτηθούν άδεια παραμονής για ειδικούς λόγους, αρκεί όπως αναγράφεται σε μια από τις προϋποθέσεις να «προσκομίσουν έγγραφο της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέλεση εγκληματικής πράξης, προβλεπόμενης από τις διατάξεις των άρθρων 1και 2 του ν.927/1979 και της παραγράφου 1του άρθρου 16 του ν. 3304/2005, κατά υπηκόου τρίτης χώρας.»
Η κυβέρνηση στην πρόθεση της αυτή έχει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάλόγη και δεδομένη θεωρείται η στάση της ΔΗΜΑΡ. Ήδη, το ΠΑΣΟΚ δια της εκπροσώπου του κάλεσε σε «λήψη μέτρων για την προστασία των θυμάτων που είναι ουσιώδεις μάρτυρες για τη δίκη που θα ακολουθήσει» διευκρινίζοντας: « αυτό αφορά και αυτούς που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Στην περίπτωση της Νέας Μανωλάδας δεν πρέπει να γίνουν δεύτερη φορά θύματα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα. Ο Υπουργός έχει υποχρέωση, κατ εξαίρεση, να στείλει κλιμάκιο στην περιοχή που επί τόπου θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση το έργο της απόδοσης ευθυνών εκεί που αναλογούν θα παραμείνει ημιτελές».

Μετά τα παραπάνω καθίσταται σαφέστατοι οι ανωτέρω ισχυρισμοί μας για την τηλεοπτική πρακτική των τρικομματικών  της προδοτικής διακυβέρνησης των Σαμαροβενιζελοκουνέληδων, ότι σύρθηκαν από τα τελευταία αιματηρά γεγονότα για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και να θολώσουν τα νερά των θεσμικών τους ευθυνών στο θέμα της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.
 Επίσης η παρουσία του Δένδια στο αστυνομικό τμήμα επιβεβαιώνει ότι "εξαγνισμός" του κυβερνητικού καναλιού ωραιοποιεί την εικόνα και πετάει την μπάλα στην εξέδρα:

"Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες που πυροβόλησαν τους αλλοδαπούς στην Μανωλάδα. Οι δύο συνελήφθησαν στο γραφείο του δικηγόρου τους και ο τρίτος σε δρόμο στην Αμαλιάδα.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή και είχαν εντείνει τις έρευνες καθώς νωρίτερα είχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν σε ένα συσκευαστήριο κοντά στην περιοχή Ρουπάκι, στην Αμαλιάδα. Όμως όταν πήγαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι δράστες είχαν φύγει μισή ώρα νωρίτερα.

Στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας έφθασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Αστυνομίας και ο προϊστάμενος τους Τμήματος της Αντιρατσιστικής Βίας.

"Κατ' αρχήν αυτό που θα ήθελα να πω ότι αυτό το οποίο συνέβη αυτό δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα. Αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Και σαν τέτοιο είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας" υπογράμμισε ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του.

Και πρόσθεσε: "Όσον αφορά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από τη Βουλή με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση σχετική διάταξη, η οποία επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ασφάλισης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύθηκε. Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ όσον αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ότι δεν υπήρξε πάντοτε παρών. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται".

Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι δεν κρατείται κάποιος από τους τραυματίες αλλοδαπούς και ούτε κάποιος από αυτούς θα απελαθεί. "Θέλω να ξεκαθαρίσω ουδείς από τα θύματα είτε κρατείται είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μου επιτρέπει ευθεως να σας δηλώσω ότι έχω την ευχέρεια στα θύματα τόσο το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση" είπε.

Την περιοχή όπου έμεναν οι μετανάστες επισκέφθηκε αμέσως μετά ο κ. Δένδιας ενώ συνομίλησε και με κάποιον μετανάστη που εργάζεται στην περιοχή. Ο υπουργός θα επισκεφθεί και τους τραυματίες στο νοσοκομείο του Ρίο.

Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας στην Αμαλιάδα με την κατηγορία ότι έκρυβε σε μια αποθήκη τους επιστάτες που πυροβόλησαν τους μετανάστες. Χθες συνελήφθησαν τέσσερις καλλιεργητές φράουλας, για παράβαση του νόμου περί παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος.

Η δικογραφία της αστυνομίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και εστάλη ήδη στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει να υπάρξει ειδική εισαγγελική διάταξη για να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες των καταζητούμενων επιστατών."

Τελειώνοντας  και προς επίρρωση των ισχυρισμών μας ρωτάμε:
Τι τελικά πρόσθεσε επιπλέον η παρουσία Δένδια στην Μανωλάδα, εκτός της "ένδειας" πολιτικής βούλησης και έλλειψης συντονισμού και πλημμελής εκτέλεσης καθηκόντων;

Νάσος



Ηλεία: «Δεν θα απελαθούν οι Μπαγκλαντεσιανοί!» τόνισε ο Νίκος Δένδιας (PHOTO + VIDEO)
«Οι Μπαγκλαντεσιανοί εργάτες φράουλας που τραυματίστηκαν στο προχθεσινό επεισόδιο δεν θα απελαθούν ούτε θα συλληφθούν»!...



ΥΣ: Φροντίστε οι υπόλοιποι να αυτοτραυματιστεί τε για να ενταχθείτε στη νέα "νοοτροπία" Δένδια

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.