Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Σύντροφοι, Αισιοδοξία κι Αλληλεγγύη… εμείς θα νικήσουμε!


Γράφει ο Δευκαλίων

Καλή Χρονιά σύντροφοι!
Ήρθε η Νέα Χρονιά. Ως ημερολογιακό και επετειακό γεγονός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία γενναία ένεση αισιοδοξίας.
Η αισιοδοξία είναι το ανίκητο όπλο για τα δεινά που έρχονται. Η αισιοδοξία και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά όπλα που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την μνημονική λαίλαπα που έρχεται από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.
Αφήστε λοιπόν τους κυβερνητικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να στηλιτεύουν και να κατηγορούν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Λένε προφανώς ψέματα. Κανείς τους δεν λέει μία κουβέντα αυτοκριτικής για το εξής πραγματικό γεγονός…  Ότι αυτοί ακριβώς οι ίδιοι Βουλευτές που σήμερα κατηγορούν και καταδικάζουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πριν περίπου από ένα χρόνο είχαν υπερψηφίσει την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου!
Δηλαδή, είχαν υπερψηφίσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σαν παντοδύναμο και πρωτοκλασάτο υπουργό Περιβάλλοντος. Τότε δεν γνώριζαν τίποτε για το έγκλημα, λες και δεν ήταν γνωστή η πολιτεία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ζήτημα του μνημονίου. Τώρα τα έμαθαν όλα. Και υπάρχουν ακόμα αφελείς που περιμένουν από αυτούς τους ανθρώπους το νέο ξεκίνημα.
Αφήστε τα μνημονιακά φαντάσματα που παριστάνουν την κυβέρνηση να ορκίζονται ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα. Και μέτρα θα πάρουν και η λαϊκή οργή θα τους σαρώσει… και πολλοί από αυτούς θα έχουν την τύχη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η ίδια η τρόικα θα τους καταδώσει, όπως έκανε άλλωστε και στην...
περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Το ρητό γνωστό και δεν επιδέχεται καμία εξαίρεση. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς!
Αφήστε τους διάφορους οικονομολούντες να λένε του κάθε είδους ανοησίες… περί επερχόμενων επενδύσεων και επικείμενης ανάπτυξης. Και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και λένε ψέματα. Ούτε παραγωγικές επενδύσεις θα έρθουν, ούτε η υφεσιακή πορεία θα ανακοπεί. Πέραν των δεινών που επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική στην Ελληνική Οικονομία  έχει προκύψει ένα ακόμα αρνητικό δεδομένο. Η παγκόσμια Οικονομία στηριγμένη στις αυξημένες κρατικές χρηματοδοτήσεις ακολούθησε αναπτυξιακή πορεία μετά την χρηματοπιστωτική κρίση 2008. Μοιραία θα ακολουθήσει και ο υφεσιακός κύκλος . Η ένταση του υφεσιακού κύκλου θα κρίνει και θα καθορίσει τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της πετρελαϊκής λεκάνης της Α. Μεσογείου.
Το έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές. Για να τερματιστεί η παρούσα διεθνής οικονομική κρίση πρέπει να καταστραφεί ικανό μέρος του πλούτου, ώστε να ξεφουσκώσει η παγκόσμια φούσκα κα να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι θέσφατο της καπιταλιστικής θεωρίας (laissez faire). Δημιουργική καταστροφή του πλούτου (Creative Destruction) ονομάζεται.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής καταστρέφεται, μέσω των μνημονιακών προγραμμάτων που βαθμιαία εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη αλλά σιγά-σιγά και στις ΗΠΑ, ο πλούτος της μεσαίας τάξης και η κορυφαία κατάκτηση της μεσαίας τάξης, το Κοινωνικό κράτος. Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει μέχρι σήμερα τα αντίστοιχα και πολλαπλά άρθρα της στήλης. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα επαληθευτεί και η ρηξικέλευθη πρόβλεψη της στήλης για μείζονος και ευρείας κλίμακας πολεμική σύρραξη (με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ήδη οι μεγάλες δυνάμεις με στρατιωτικά γυμνάσια και ευρείες αλλαγές προσώπων και πολιτικών προετοιμάζονται. Ευχή της στήλης να διαψευσθεί το πολεμικό σενάριο από την ίδια την ζωή.
Εάν η στήλη ψέγει και κατηγορεί το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο και ελίτ για την μνημονιακή της κατάληξη και επιλογή, ο βασικός λόγος είναι εξαιρετικά απλός. Η Ελλάδα παρ’ ότι ήταν ένα ασήμαντο μέγεθος στο παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα μετατράπηκε σε διεθνές πείραμα και πεδίο εφαρμογής της δημιουργικής καταστροφής του πλούτου (creative destruction), εξ αιτίας της ανικανότητας και της δουλικότητας της υφιστάμενης πολιτικής ηγεσίας. Το Ελληνικό πρόβλημα μετατράπηκε αναίτια σε παγκόσμιο πρόβλημα, οπότε μοιραία θα ακολουθήσει και θα λυθεί σίγουρα εις βάρος του Ελληνικού λαού μέσω των επερχόμενων γεωπολιτικών και γεωοικονομικών μεταβολών.
Κρατήστε μόνο την αισιοδοξία για την έλευση της νέας χρονιάς και δείξτε αλληλεγγύη σε όσους λυγάνε. Κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο φαίνεται στον ορίζοντα. Θα μιλήσουμε για την έλευση του καινούργιου στο επόμενο άρθρο μας.

Προς το παρόν… σύντροφοι, Αισιοδοξία κι Αλληλεγγύη, εμείς θα νικήσουμε! 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.