Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το Ατσάλινο Χέρι που θα σηκώσει την Πατρίδα από το τέλμα!


Γράφει ο Δευκαλίων

Διαβάσαμε όλοι σήμερα ότι η Ελλάδα παρά την ύφεση παραμένει μία από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης.
Θυμάστε όταν είχαμε αναλύσει αυτό το θέμα πριν σχεδόν από δύο χρόνια;
Είχαμε καταλήξει τότε στο συμπέρασμα ότι οι τιμές δεν θα πέσουν, γιατί το κόστος χρήματος -στην περίπτωση του εισαγωγικού εμπορίου στην χώρα μας- ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Φυσικά ο τότε υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης μας είχε αμφισβητήσει.
Η ζωή δυστυχώς μας δικαίωσε. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου και οι υπουργοί, δηλαδή Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όλοι μαζί ήταν άχρηστοι!
Και συνεχίζουμε… Όσο το κόστος χρήματος δεν μειώνεται, δεν θα μειωθούν σημαντικά οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων. Τελεία και Παύλα! Τα υπόλοιπα είναι λόγια για προπαγάνδα.
Και γιατί δεν μειώνεται το κόστος χρήματος αφού η χώρα δανείζεται αποκλειστικά από την τρόικα με σχετικά χαμηλό επιτόκιο, σύμφωνα πάντα με τους διαχρονικούς και διακομματικούς γκαιμπελίσκους των υπογείων του μεγάρου Μαξίμου  και της τρόικα;
Γιατί σχεδόν κανείς από το εξωτερικό δεν πουλά πλέον σε Ελληνική επιχείρηση με πίστωση. Άμεσο αποτέλεσμα. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές προς Ελλάδα προπληρώνονται με μετρητό χρήμα. Που το βρίσκουν το μετρητό χρήμα; Είτε εξ ιδίων πόρων, είτε...
δανεισμός από το εναπομείναν τραπεζικό σύστημα. Και στις δύο περιπτώσεις πανάκριβη λύση. Άρα οι τιμές δεν μειώνονται!
Όσο για τα περιβόητα μέτρα των 11,5 δις ευρώ για την τριετία 2013-2015, που σιγά-σιγά αυξάνονται σε 13,5 δις ευρώ, ενώ μόνο για το 2013 έχουν  φτάσει αισίως κοντά στα 10 δις ευρώ και για τα οποία υπάρχει συμφωνία για 7,8 δις ευρώ, ήτοι λείπουν άλλα 2 δις ευρώ, η συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο με το εξής επιχείρημα: «Στηρίξτε μας γιατί θα έχετε να κάνετε με τον Τσίπρα»!
Η καταισχύνη στο ύπατο σημείο της!
Σε μία Ελλάδα που συνθλίβεται από την οικονομική κρίση… Μια οικονομική κρίση που υπήρξε προϊόν του συνδυασμού της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των τουλάχιστον περίεργων χειρισμών και επιλογών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που φυσικά συνεχίστηκαν από τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά. Μια οικονομική κρίση που αναδεικνύει καθημερινά το έλλειμμα πατριωτικής ηγεσίας που θα αναλάβει στα ατσάλινα χέρια της την διακυβέρνηση και την σωτηρία του τόπου.
Και όταν μιλάμε για ατσάλινο χέρι δεν υπονοούμε επ’ ουδενί ούτε τις ανοησίες και τις προβοκάτσιες εναντίον του ένστολου τμήματος του έθνους που εξαπέλυσε το κυριακάτικο Βήμα (ο ΔΟΛ ιστορικά υπήρξε η κοιτίδα συνταγματικών και αντιδημοκρατικών εκτροπών), ούτε τα ακροδεξιά άλλοθι του υπό κατάρρευση κυρίαρχου πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Μιλάμε για το ατσάλινο χέρι που θα αναδειχθεί μέσα από τον αγώνα του Πατριωτικού-Δημοκρατικού κινήματος  για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και την επανα-χάραξη του αστικοδημοκρατικού πλαισίου στην χώρα μας.
Το Ατσάλινο Χέρι που θα σηκώσει την Πατρίδα από το τέλμα!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.