Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο Μ. Καρχιμάκης υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας!



Tης Μαριάννας Τσήπα

Ο Μ. Καρχιμάκης επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Σητείας! 
Μετά το δεύτερο Βατερλό του κ. Μ. Καρχιμάκη (το πρώτο είναι η κατάργησή του από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ από τον Ε. Βενιζέλο), την παταγώδη αποτυχία του να επανεκλεγεί βουλευτής Λασιθίου, με δήλωσή του στο “prismanews”: Τι είπε ο Καρχιμάκης μετά το "Βατερλό" στο Λασίθι (Παραμένει στην πολιτική αποφασισμένος να συνεχίσει να προσφέρει στους πολίτες ο Μιχάλης Καρχιμάκης… Παραμένοντας πιστός στις δημοκρατικές ρίζες του τόπου μας και του Κινήματός μας, θα συνεχίσω να πορεύομαι…), επιβεβαιώνει ο ίδιος, έμμεσα αλλά σαφώς, ότι θα διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Σητείας, ώστε να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία.
Για να πετύχει την εκλογή του στη Δημαρχία Σητείας έχει πολλούς άσσους στο μανίκι ο έμπειρος και άξιος πρώην βουλευτής Λασιθίου. Να σημειώσουμε ότι ήδη ο προσωπικός μηχανισμός του κ. Καρχιμάκη ανασυγκροτείται με γοργούς ρυθμούς, μιας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης γνωρίζει ότι πρέπει να προετοιμάσει εγκαίρως την υποψηφιότητα για τον Δήμο Σητείας.
Τα ατού του κ. Καρχιμάκη, που ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι η Δημαρχεία Σητείας θα είναι περίπατος, βασίζονται στα εξής σημαντικά στοιχεία:
1. Έχει γραπτές διαβεβαιώσεις πως το νοσοκομείο της πόλης που διεκδικεί τη Δημαρχεία δεν θα υποβαθμιστεί. Τις γραπτές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας δεν μπόρεσε να τις χρησιμοποιήσει προεκλογικά για να μην ξεσηκωθούν οι κάτοικοι των υπόλοιπων νομών της Κρήτης, αλλά τώρα είναι όπλο στην υποψηφιότητα του για δήμαρχος Σητείας.
2. Ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης γνωστός αλευροβιομήχανος, πρόεδρος της εταιρείας ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ Α.Ε. «ΘΕΜΙΣ» - «ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΜΥΛΟΣ», που ο κ. Χρυσχοϊδης -με παρέμβαση του τέως Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη- τοποθέτησε Δ/νων Σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 117/2011) και η εταιρεία του εδρεύει στη Σητεία, τον τόπο εκλογής του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη, δραστηριοποιείται σε όλη την Κρήτη και κάνει εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.
3. Οι επαφές που ήδη έχει ξεκινήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σιγά-σιγά να ενταχθεί ως καθαρόαιμος σοσιαλιστής που δεν αποδέχεται την μνημονιακή πολιτική του νέου ΠΑΣΟΚ και την συγκυβέρνηση με τη δεξιά.
Στα αρνητικά της υποψηφιότητας Καρχιμάκη για Δήμαρχος Σητείας, παράγοντες του Λασιθίου και γνώστες των πολιτικών καταστάσεων θεωρούν:
1. Το ότι συνέχιζε να γλείφει τον Βενιζέλο, γεγονός αντίθετο με την Κρητική λεβεντιά κι αντρειοσύνη, παρά το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο και κατάργησε τον Καρχιμάκη από γραμματέα.
2. Το σκάνδαλο το διορισμού του στο δημόσιο ενώ ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (Δυο υφυπουργοί (ο Ντόλιος του Εσωτερικών κι ο Σαχινίδης του Οικονομικών) κι ένας υπουργός (ο Ρέππας) σκάρωσαν και υπέγραψαν κοτζάμ κοινή υπουργική απόφαση, για να συστήσουν προσωποπαγή θέση στο υπουργείο μεταφορών και να μεταθέσουν σ' αυτή (από την Ολυμπιακή!) τον Μιχάλη Καρχιμάκη.).
Σχετικό:  Μια μονόπλευρη θεώρησης της αξιοκρατίας...  Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Ένα είναι σίγουρο. Η υποψηφιότητα του Μιχάλη Καρχιμάκη για τη θέση του Δημάρχου Σητείας είναι γεγονός και οι δημότες της Σητείας θα αποφασίσουν για τον δήμαρχό τους!

* Άραγε, όπως με σαφήνεια περιγράφει το ΦΕΚ των Ρέππα, Σαχινίδη, Ντόλιου, ο κ. Καρχιμάκης πάει κανονικά στην εργασία του, κτυπάει κάρτα ως δημόσιος υπάλληλος που πληρώνει ο ελληνικός λαός;

===================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.