Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Ρωμιός και γεννιέσαι και γίνεσαι...


     «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»…

     «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς»…

     «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»…
ς

  Αυτά και άλλα ρατσιστικά και απάνθρωπα συνθήματα μίσους και αυτοδυσφήμισης, κραύγαζαν την Πέμπτη, ενώ παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου, τα μέλη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) του Λιμενικού Σώματος, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και μπροστά σε οικογένειες, παιδιά, δημοσιογράφους, ξένους ανταποκριτές και μετανάστες της διπλανής πόρτας. Στο τέλος του βίντεο της ντροπής -σαν κερασάκι στην τούρτα- εμφανίζεται κι ένας ρατσιστής παπάς, που φωνάζει: «μας πήρανε το Αιγαίο»…

     Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Ελεύθερης Έρευνας» εκ των έσω, οι άνδρες του αγήματος των Ο.Υ.Κ., που φώναξαν τα υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα είναι φανατικοί ορθόδοξοι κατηχούμενοι από πνευματικούς του Αγίου Όρους, οι οποίοι τους μυούν στη «Θρησκεία της Αγάπης»...


Ορθοδοξία ή θάνατος. Ελλάς ή τέφρα: Δύο πανομοιότυπές φράσεις, που δείχνουν την ταύτιση και την αλληλεξάρτηση της Ορθοδοξίας με το ρωμαίικο εθνικισμό. Η εκπαίδευση των στρατιωτών της Ρωμιοσύνης, εκτός του στρατιωτικού της σκέλους, περιλαμβάνει θεοκρατική κατήχηση στα δόγματα της Ορθοδοξίας από σκληροπυρηνικούς πνευματικούς του Αγίου Όρους.
  
    Αίσθηση προκάλεσε και η αναμενόμενη αντίδραση του βυζαντινορθόδοξου κόμματος  εναντίον του αρμόδιου υπουργού, που τόλμησε και τα έβαλε με τους άρειους υβριστές: «Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται, γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους. Αντιθέτως, εκείνοι, που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χάσει το μέτρο. Τον καλούμε, για όσο διάστημα παραμένει στο Υπουργείο, να επιδείξει την δέουσα αυτοσυγκράτηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ορθόδοξο, ρατσιστικό και εθνικιστικό κόμμα της Ρωμιοσύνης...

Στέφανε Μυτιληναίε, δεν είναι πρωταπριλιά! Αποκλείεται να έχει βγάλει τέτοια ανακοίνωση πολιτικό κόμμα και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ. Αποκλείεται!

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, το να είστε ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ είναι μάλλον το μικρότερο... κακό!!!

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση των Τομέων Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του Κινήματος στην "Ώρα της Γης"
Οι Τομείς Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, σας καλούν να συμμετάσχετε στην Ώρα της Γης 2010.
Ένα μήνυμα και μια πράξη ελπίδας και δράσης.
Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30, μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη - Να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης και να στείλουμε ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να δράσουμε εναντία στη κλιματική αλλαγή.
H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος...

Συναυλία στο Θέατρο Badminton στις 24 Μαρτίου 2010 -


Watch live streaming video from 114news at livestream.com


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

O Νασίμ Αλάτρας σε αποκλειστικές δηλώσεις από το Θέατρο Badminton


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αποκλειστικές δηλώσεις των συντελεστών του shiptogaza.gr

Πώς, πού, πότε, γιατί
http://www.shiptogaza.gr
Επειδή
- Ο Παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να ζει υπό κατοχή.
- Η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένοι από στεριά θάλασσα και αέρα.
- Ο λαός της Γάζας λιμοκτονεί και δεν του επιτρέπεται να ξαναχτίσει ό,τι γκρέμισαν οι βάρβαροι εισβολείς.
Την άνοιξη του 2010 σαλπάρουμε ξανά για τη Γάζα, με σκοπό να σπάσουμε το θαλάσσιο αποκλεισμό της και να μεταφέρουμε στον Παλαιστινιακό λαό μήνυμα αλληλεγγύης.
Αυτή τη φορά θα είμαστε περισσότεροι.
Ενας στολίσκος σχηματίζεται ήδη, με σκάφη και ανθρώπους από διάφορες χώρες.
Πλοία φορτηγά, που θα μεταφέρουν οικοδομικά και άλλα άκρως απαραίτητα υλικά.
Πλοία επιβατικά, που θα μεταφέρουν ανθρώπους που θα εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο μαρτυρικό και ηρωικό Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.
http://www.shiptogaza.gr/Other-Langua...
http://www.shiptogaza.gr/Other-Langua...
Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», που θα συμμετάσχει στο διεθνές εγχείρημα, που συντονίζει το Free Gaza Movement, με τη δημιουργία ενός στολίσκου από επιβατικά και φορτηγά σκάφη από διάφορες χώρες, που θα μεταφέρουν απαραίτητα εφόδια και μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Ενισχύουμε οικονομικά την αποστολή, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό, στον λογαριασμό που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
116/772732-18


Υπεύθυνοι της Οικονομικής Καμπάνιας (στων οποίων το όνομα έχει ανοιχθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) είναι οι:


Βαγγέλης Πισσίας
Παναγιώτης Πολίτης
Μιχάλης Τικτόπουλος 


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Συγκρότηση επιτροπής


    Ικανοποιημένοι εξήλθαν από την συνεδρίαση της Ιεραρχίας οι περισσότεροι μητροπολίτες.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έμεινε τελευταίος και έφυγε απο την Μονή Πετράκη το απόγευμα, αφού ως την τελευταία στιγμή συμμετείχε στην κατάρτιση υπομνήματος προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έδωσε το στίγμα της συζήτησης και των διαθέσεων των ιεραρχών, αφού τόνισε οτι η Πολιτεία κατανόησε τις θέσεις της Εκκλησίας.

    Είναι χαρακτηριστικά τα όσα περιέχονται στην εισήγηση που έκανε προς τους αρχιερείς ο αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τα οποία :

    “Τι δέχθηκε το Υπουργείον ;

    α.- Παραμένει ο φορολογικός συντελεστής 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων από μισθώματα, όμως από το ακαθάριστο εισόδημα των μισθωμάτων εκπίπτουν:

    Ι) Ως «έξοδο» οι πάσης φύσεως δαπάνες του εκκλησιαστικού νομικού προσώπου και έως ποσοστό 50% των εισπραχθέντων μισθωμάτων, εφ’ όσον προκύπτουν από νόμιμα παραστατικά (άρθρο 11 παρ. 12 Νομοσχεδίου)

    ΙΙ) και ποσοστό 5% του μισθώματος για αποσβέσεις σε οικοδομές, οι οποίες εκμισθώνονται ως κατοικίες, οικοτροφεία, σχολεία, φροντιστήρια, αίθουσες κινηματογράφων και θεάτρων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία η κλινικές, η ποσοστό 3% για οικοδομές, που εκμισθώνονται για άλλες χρήσεις (π.χ. καταστήματα) [άρθρο 8 παρ. 3 Νομοσχεδίου]

    Άρα το αφορολόγητο ποσοστό ανέρχεται σε 55% για κατοικίες και 53% για καταστήματα.

    Φορολογική μεταχείριση των δωρεών και κληρονομιών...

Στα νύχια του ΔΝΤΗ σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε συμφωνία "«πρωτίστως ευρωπαϊκή» η οποία όμως περιλαμβάνει και το ΔΝΤ, όπως επιθυμούσε το Βερολίνο" αναφέρουν τα τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Τι αποτέλεσμα θα έχει η εμπλοκή του ΔΝΤ μας το λέει ο Δελαστίκ στο βίντεο που παραθέτουμε.

Και έχει δίκιο το ΚΚΕ που στην ανακοίνωση του τονίζει ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε «κρύβει πίσω της νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό ενώ κερδισμένοι και πάλι θα είναι οι τραπεζίτες και γενικά η πλουτοκρατία»
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μια ιστορία υποτέλειας εκμετάλλευσης και τρόμου.

 
Μια ιστορία υποτέλειας εκμετάλλευσης και τρόμου.

Ένας ολόκληρος μηχανισμός αστών πολιτικών,"έγκριτων" οικονομολόγων και διατεταγμένων δημοσιογράφων
επισείει τον τρόμο του δημοσιονομικού ελλείμματος, με στόχο τη βαθιά κοινωνική οπσθοδρόμηση. 


Την ίδια ώρα οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί λύκοι στήνουν χώρο πάνω στο πτώμα της οικονομίας του ελληνικού κράτους, γλεντώντας τα νέα υπερκέρδη. 

Η κρίση είναι γι αυτούς το νέο χρυσοφόρο Ελ Ντοράντο και για μας η απόλυτη εξαθλίωση.


 ========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 Βρυξέλλες, 25 Μαρτίου 2010
 Επιβεβαιώνουμε εκ νέου ότι όλα τα μέρη της ζώνης του ευρώ πρέπει να ασκούν υγιείς εθνικές πολιτικές βάσει των συμφωνηθέντων κανόνων και πρέπει να έχουν επίγνωση της κοινής ευθύνης τους για την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα της ζώνης.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και επικροτούμε τα συμπληρωματικά μέτρα που αναγγέλθηκαν στις 3 Μαρτίου και τα οποία επαρκούν για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων του 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έλαβαν φιλόδοξα και αποφασιστικά μέτρα τα οποία αναμένεται να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.

Τα μέτρα εξυγίανσης που έλαβε η Ελλάδα αποτελούν σημαντική συμβολή προς την ενίσχυση της δημοσιονομικής διατηρησιμότητας και της εμπιστοσύνης της αγοράς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε χρηματοδοτική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, δεν ελήφθη σήμερα απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού που αναφέρεται κατωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ επιβεβαιώνουν εκ νέου την ετοιμότητά τους να αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, εφόσον χρειασθεί, για να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, όπως αποφασίστηκε την 11η Φεβρουαρίου.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμα να συνεισφέρουν σε συντονισμένο διμερή δανεισμό, στο πλαίσιο δέσμης η οποία θα περιλαμβάνει ουσιαστική χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πλειοψηφική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση...

Vasilis Lekkas στη Συναυλία Ένα καράβι για τη Γάζα

Η Γάζα δεν είναι μόνη συναυλία της 24ης/3/2010 που διοργανώθηκε στο Badminton για την υποστήριξη της αποστολής Ένα Καράβι για τη Γάζα 


Λαϊκή Οχήστρα Μίκης θεοδωράκης Tareq Hanouf

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΓΑΠ: "Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής"
Στη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας με τη συμμετοχή της ευρωζώνης και μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ, συμφώνησαν οι 16 Ευρωπαίοι ηγέτες, στις Βρυξέλλες. 

"Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής",

δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία της ΕΕ αλλά και για την απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει χρονικά μετά το 2010 τα ήδη ελαστικά κριτήρια δανεισμού των ελληνικών τραπεζών. Video
Περισσότερα

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Israeli Navy fires at civilians (Bullets, Bombs, & Biological Weapons)

Bullets, Bombs, & Biological Weapons
  Video αρχείου (February 08, 2009)
Ποιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτή τη ναζιστική θηριωδία; Πριν από μισή ώρα μεταφέρθηκε σε κώμα… στο νοσοκομείο Shifa της Γάζας, ένας νεαρός ψαράς (φωτογραφία από τον Vittorio Arrigoni, που βρίσκεται μέσα στην αποκλεισμένη Γάζα)
Πεθαίνοντας για ένα πιάτο σαρδέλες, ενώ στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση χοντραίνουν τα μάτια τους από σαλάμια!
.
Η παγκόσμια πολιτική υποκρισία!
.
" Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η Αντίσταση είναι καθήκον "  (σίβυλλα)
.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

NAZI GERMANY 1940 - NAZI ISRAEL 2010 (Είναι αυτό που διδάσκουν η πείρα και η ιστορία)

Είναι αυτό που διδάσκουν η πείρα και η ιστορία, 

"ότι οι λαοί και οι κυβερνήσεις δεν διδάσκονται ποτέ κάτι από την ιστορία και δεν ενεργούν σύμφωνα με τα διδάγματα, που θα μπορούσαν να είχαν αντλήσει"

Σχεδόν κάθε λέξη του Χέγκελ με προκαλεί να αντιδράσω, και επίσης ό,τι λέει ισχύει μόνο για τους λαούς. Γιατί οι κυβερνήσεις έχουν διδαχτεί από την ιστορία, και μάλιστα με τόση επιτυχία, ώστε η μοναδική τέχνη, η οποία μέχρι σήμερα δεν χρειάζεται να καινοτομήσει, είναι η πολιτική -όσο μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν. (Karlheinz Deschner)


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Γράφει η Βένη Μουζακιάρη

Οι ηγέτες της ΕΕ δε θα μπορούσαν με κανέναν τρόπο να μη φανούν αλληλέγγυοι και υποχωρητικοί μπροστά σε μια κατάσταση ιδιαίτερης οικονομικής κρισιμότητας,που θα μπορούσε να απειλήσει το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της ένωσης.

Σε περίπτωση που δεν έδειχναν μια αλληλέγγυα στάση υπέρ της Ελλάδος, το όραμα για μια πολιτικά νομιμοποιημένη ΕΕ θα κατέρρεε. Εάν δεν τάσσονταν υπέρ ενός μηχανισμού οικονομικής βοήθειας, θα αποδείκνυαν περίτρανα πως πίσω από την ΕΕ βρίσκεται μια μεγάλη "επιχείρηση," πολύ μεγάλων συμφερόντων..και με καμία διάθεση να αποκτήσει κοινή πολιτική ταυτότητα και πορεία.

Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν μπορούσε να επιτρέψει το ενδεχόμενο αυτό, ούτε καν η Μέρκελ. Το κόστος θα ήταν μεγάλο..Παρενθετικά βέβαια πρέπει να αναφέρουμε πως ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας κάθε άλλο παρά συμφωνούσαν με την Καγκελάριο (βλ. Σόιμπλε, Άκερμαν). Οι απόψεις της έρχονταν σε σύγκρουση με την κοινη ευρωπαϊκή λογική..Όποιοι λόγοι και αν την ωθούσαν σε τέτοιου είδους δηλώσεις, δεν έβρισκαν σύμφωνα ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής της.

Ο μηχανισμός, που συμφωνήθηκε απόψε το βράδυ, είναι μια διακρατική συμφωνία. Ουσιαστικά υποχρεώνει τα μέλη της Ευρωζώνης να μας δανείσουν. Η ανάμειξη του ΔΝΤ ασφαλώς υπάρχει. Το θέμα όμως είναι με ποιον τρόπο θα κινηθεί το ΔΝΤ. Όπως αφήνουν να εννοηθεί τίποτε τραγικό δε θα ζητήσει. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο εσωτερικό άλλωστε, ενέχουν ήδη δίκτυ ασφαλείας, καθώς είναι αυστηρότερα των περιστάσεων.
Από την άλλη ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Τρισέ διαγράφει μια αυτόνομη-παράλληλη πορεία, προσπαθώντας...

bloody Sunday and Marios Zervas

Η πιο γνωστή «Ματωμένη Κυριακή», επειδή εξυμνήθηκε από καλλιτέχνες του ροκ, όπως οι U2 («Sunday Bloody Sunday»), Stiff Little Fingers («Bloody Sunday»), Τζον Λένον («Sunday Bloody Sunday», «The Luck of the Irish») και Πολ ΜακΚάρτνεϋ («Give Ireland Βack to the Irish»).
Συνέβη την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972 στο Ντέρυ της Βορείου Ιρλανδίας, όταν άγγλοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων άνοιξαν πυρ κατά μιας ειρηνικής πορείας 10.000 καθολικών, που ζητούσαν την αποχώρηση των Βρετανών από τη Βόρειο Ιρλανδία και ένωσή της με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. 26 διαδηλωτές σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και 6 παιδιά. Πολλοί διαδηλωτές πυροβολήθηκαν πισώπλατα, καθώς έτρεχαν να αποφύγουν τα επελαύνοντα τεθωρακισμένα οχήματα των Βρετανών.
Η διεθνής κατακραυγή που ξέσπασε ανάγκασε τη Συντηρητική κυβέρνηση του Έντουαρντ Χηθ να προχωρήσει σε έρευνα του αιματηρού συμβάντος. Ο αρχιδικαστής Γουάιτζερυ, που επελήφθη της υποθέσεως, δεν απέδωσε ευθύνες στους στρατιώτες, επειδή δέχθηκε τον ισχυρισμό τους ότι πυροβολήθηκαν πρώτοι από κάποιους διαδηλωτές, παρά τις περί του αντιθέτου καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Το περιστατικό επανήλθε στην επικαιρότητα το 1998, όταν ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ ανέθεσε στον Λόρδο Σάβιλ να επανεξετάσει την υπόθεση. Το πόρισμα αναμένεται…

Δυστυχώς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου... και συμπαρασύρει στο διάβα του τον κόπρο του Αυγεία...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ-ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Kirkh70 :
 
Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας!


Ακούστε τον αναλυτή της Καθημερινής,της συντηρητικής αυτής εφημερίδας να περιγράφει τι δεινά μας περιμένουν.
Και να προσθέσω εγώ πως όπως έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς για το άρθρο του για την Αξία:

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να την βολέψει μόνος του κάνει μεγάλο λάθος.

Όταν κόβεται ένα ολόκληρο δάσος, δεν μένει δέντρο για δέντρο όρθιο. Και όταν τα δέντρα πλαγιάσουν μέσα στον θάνατό τους, τότε τα κλαδιά που κάθονται πάνω εκείνοι που ήπιαν την δροσιά και το μέλλον αυτού του τόπου θα θαφτούν μαζί με τα δάση."
.
Σχόλιο: Δυστυχώς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου... και συμπαρασύρει στο διάβα του.τον κόπρο του Αυγεία...

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Προς "συμβιβαστική λύση" για την Ελλάδα...

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες ότι "οι χώρες της ζώνης του ευρώ οδηγούνται σε μια συμβιβαστική λύση όσον αφορά το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα", το οποίο θα χρηματοδοτείται «από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από διμερή δάνεια» των εταίρων της Αθήνας.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένας συνδυασμός ανάμεσα σ΄έναν μηχανισμό του ΔΤ και σε διμερή δάνεια. Η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί και από το ΔΝΤ και από διμερή δάνεια», διαβεβαίωσε και αναφερόμενος στη διαφωνία της Γερμανίας πρόσθεσε:

«Εγώ δεν ήμουν υπέρ της προσφυγής σε έναν μηχανισμό του ΔΝΤ, αλλά διαπιστώνω ότι ορισμένες χώρες μέλη (της ΕΕ) αναφέρονται στο ΔΝΤ». «Δεν αποκλείεται να συνέλθει το Eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων μετά το δείπνο. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση», τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
press-gr

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Φιλοσοφία: Θέτουμε θέμα Παρμενίδη


Στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα ο Θαλής ορίζει ως αρχή της ζωής το «νερό» με την έννοια του υγρού στοιχείου.
Ο Αναξίμανδρος που ακολουθεί, ως πιο μεταφυσικός, ορίζει ως βασική ουσία της φύσης το «άπειρο». Η λέξη «άπειρο» αποτελούμενη από το στερητικό α + πείρα, παραπέμπει στο απροσδιόριστο, το απεριόριστο που στερείται πείρας. 

Η μεταφυσική υφή της σκέψης του Αναξίμανδρου, επηρεασμένη από τους Ορφιστές (συμπαντικό ωόν ή μέγα ον – Φάνης – φαινόμενος κόσμος) θεωρεί ότι το πρωτογενές Ον συνάδει με τη δημιουργία του κόσμου μας, αποζητώντας εξ αυτής την εμπειρία.
Ο Αναξιμένης, εκλαϊκευτής της ουσίας του Αναξίμανδρου, ορίζει τη φύση του απείρου όντος με χροιά αιθέρα, ενός λεπτότατου, δηλαδή, πρωτογενούς «αέρα».
Ο Πυθαγόρας, επηρεασμένος από τη φοινικική καταγωγή και τα κεφαλονήτικα γονίδιά του (καθόσον η Σάμος ήταν αποικία της Σάμης της Κεφαλονιάς), κάνοντας ένα μαθηματικό συγκερασμό, ορίζει το ον με στοιχεία ανθρωποκεντρικά ως Άπο-όλων Θεό, τέκτονα και γεωμέτρη.
Ο Ηράκλειτος που δεν τα «μασάει» αυτά, επηρεασμένος ίσως από τον Ξενοφάνη που γκρεμίζει ανθρώπους και θεούς από τους θώκους τους, ορίζει το ον ως «βασιλέα παίδα παίζοντα πεσσούς», κοινώς, ως ον που βασιλεύει παίζοντας με ζάρια σαν παιδί, χωρίς να ξέρει πού τα ρίχνει. Θεωρεί ότι στη φύση, η πείρα, που προέρχεται εκ της βιωματικής πυράς, γίνεται πραγματικότητα με μετακυλούμενα στοιχεία, όπου η έρις των ανόμοιων δημιουργεί ενώ η ειρήνη των όμοιων θανατώνει. Στο ύψιστο σκαλί βρίσκεται το ευγενές (πνευματικό) πυρ, μια θερμική δηλαδή ενέργεια, όπου περατούμενη ως ύδωρ και ανακυκλώμενη προσδίδει στο ον την εμπειρία.
Μέχρι εδώ, όλα είναι μια συνεπής αιρετική ενότητα, το πρόβλημα όμως που ενέσκηψε ήταν η διάσταση του Ηράκλειτου με τον Πυθαγόρα. ...

Palestinian Fishermen Resist Water Cannon Assault - Ποιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτή τη ναζιστική θηριωδία;
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

6.500 τζιπ του ελληνικού στρατού...Τα παίρναμε σε υπερδιπλάσια τιμή...

Oι μίζες θα επιστραφούν; Θα πάνε κάποιοι φυλακή και τα χρήματα στο ταμείο ενίσχυσης της χώρας του Πετσάλνικου; Μάλλον τίποτα απ' αυτά... θα πληρώσουν οι μισθωτοί και τις μίζες τους (σίβυλλα)
Από το press-gr.

6.500 τζιπ του ελληνικού στρατού...

...αφορά το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε με μίζες της μητρικής εταιρείας της Mercedes! Τα παίρναμε σε υπερδιπλάσια τιμή...


Την αγορά 6.500 στρατιωτικών Jeep Mercedes M280 (σε τιμές που ήταν υπερδιπλάσια από την κανονική στην Γερμανία) αφορά κατά κύριο λόγο το ελληνικό σκέλος του νέου σκανδάλου με τις δωροδοκίες της γερμανικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων Daimler που έγινε γνωστό.
Η κρίσιμη περίοδος είναι η δεκαετία 1998-2008 ενώ μένει να διαπιστωθεί αν το θέμα αφορά και την προμήθεια οχημάτων της Πυροσβεστικής και λεωφορεία.
Επί του παρόντος η Daimler, που κατασκευάζει τις Mercedes και τα Smart, συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 185 εκατ. δολαρίων στο...

Resisting the Zionist Gun - Part 1: Letaemat 7/5/2009

http://www.palsolidarity.org
http://farmingunderfire.blogspot.com/

Palestinian farmers and human rights workers from the International Solidarity Movement come under fire from Israeli troops.

The farmers from Letaemat in the southern Gaza Strip are harvesting crops on Palestinian land in the "buffer zone". Israeli soldiers, as a matter of policy and from positions on their side of the Green Line, shoot at anyone within this area.

On this occassion, the soldiers fired many shots into the air, and some over the heads of the farmers and internationals, before getting back into their jeeps and leaving - having acheived very little.

Typically their "warning shots" come dangerously close, and occassionally the intent is to kill or maim, as is evident in these videos:

Οι τελικές ρυθμίσεις για τους φόρους:

Ολο το νομοσχέδιο και η εισηγητική έκθεση Με τρεις αλλαγές κατατέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Bουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Mε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων οι οποίες θίγουν τελικά όσους πήραν στεγαστικό δάνειο από την 1η Iανουαρίου 2009 καθώς και στην φορολόγηση των αποζημιώσεων κατατέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Bουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Με γέλασαν μιά χαραυγή...


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

..μια αληθινή ιστορία


Τραγούδι από την εποχή του εμφυλίου πολέμου.

Η Όλγα Στραβάκου σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στην περιοχή της Ραψάνης, το 1948.

Ο πατέρας της, πλούσιος τσέλιγκας χρυσοπλήρωσε το τραγούδι αυτό που το ζήτησε για να τιμηθεί η μνήμη της.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Βάιο Μαλλιάρα που καταγότανε από τον Πυργετό.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ποιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτή τη ναζιστική θηριωδία; Πριν από μισή ώρα μεταφέρθηκε σε κώμα…

…στο νοσοκομείο Shifa της Γάζας, ένας νεαρός ψαράς (σίβυλλα)
Προσπαθούσε να ψαρέψει ένα πιάτο σαρδέλες για να επιβιώσει η οικογένεια του και οι ισραηλινοί τον πολυβόλησαν στο κεφάλι!
(Ενημέρωση αυτή την ώρα (15:10), μέσα από την αποκλεισμένη Γάζα, από το εμπάργκο των ισραηλινών, των ΗΠΑ και των “πολιτισμένων” πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Vittorio Arrigoni)
Στο βίντεο, πως αντιμετωπίζει το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ τους ψαράδες της Γάζας, που προσπαθούν στα δικά τους χωρικά ύδατα να ψαρέψουν για να ζήσουν.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μάγδα Κούμπουλα, '' η δεκαοκτάχρονη με τα μαγικά δάκτυλα''


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΠΑΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, "ΠΟΙΗΜΑΤΑ": " ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ"

Σε πρώτη φάση όχι μόνο αγοράσαμε τα 4 υποβρύχια που γέρνουν, αλλά παραγγείλαμε και άλλα δύο από τους «αδιάφθορους» Γερμανούς... 
οπότε έμειναν μόνο τα 100 γιουραφάιτερ και ο Ο.Τ.Ε... 
Μόλις οριστικοποιηθούν κι αυτές οι συμφωνίες μάλλον θα μας ξανα- αγαπήσουν (σαν πονόψυχοι και τίμιοι που είναι) οι Γερμανοί και θα πουν το ο.κ... 

Γεια σου ρε Ελλάδα με τους προδότες σου.... Άμα δεν ήμασταν σ΄ αυτή τη φάση ποιος θα υπέγραφε ν΄ αγοράσει υποβρύχια που γέρνουν;;;; 

Χαμός θα γινόταν...τώρα ρουθούνι δεν άνοιξε....524 εκατ ευρώ παρακαλώ πήραν οι ΄ηθικοί΄ κι ΄έντιμοι΄ Γερμανοί από εμάς τους διεφθαρμένους που είμαστε και δύσκολα.... Να που πήγαν οι μειώσεις των μισθών ... Και αφού είμαστε βέβαια στην Ε.Ε. τα πήραμε για να φυλάμε τα ανατολικά σύνορά της.... Ενωμένη του κώλου δηλαδή για να μας ληστεύουν και οι ημεδαποί και οι αλλοδαποί... Πως να σηκώσεις κεφάλι έτσι… Κλέβουν οι δικοί μας οι προδότες, μας πουλάνε όπλα οι Αμερικανογερμανογάλλοι, μας δανείζουν με υψηλά επιτόκια οι κερδοσκόποι... και μετά τους φταίνε οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, τα φακελάκια, αυτοί που φοροδιαφεύγουν, η εκκλησία κ.ο.κ. Ε, ρε αλήτες κρέμασμα που θέλετε...όχι τίποτα άλλο...έχετε και οπαδούς... Που να το πεις αυτό.

"Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στο κόσμο... είναι να πείσεις έναν βλάκα να το παραδεχτεί...

Η παραπάνω ρήση είναι από την "Εκσπερμάτιση 2" που προετοιμάζεται... 


http://panosvenizelos.blogspot.com/

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αποφθέγματα και ρήσεις από την 2η ποιητική συλλογή του Πάνου Βενιζέλου "ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΟΝΙ".========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΙΑ….

Των εκπροσώπων του διεθνούς ιερατείου (του άπληστου και απάνθρωπου αυτού συστήματος, που βασίζει την λογική του στην εκμετάλλευση, στη κερδοσκοπία, στη βία, στο δίκαιο του ισχυρού και στις απάτες….) αιχμές περί διεφθαρμένων Ελλήνων, υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων και νουθεσίες 

πληρώστε τη φορολογία σας γιατί δεν είστε έντιμοι απέναντι σε μας τους κλέφτες κ.λπ  κ.λπ σίγουρα αποτελεί ένα καλό λόγο για ν΄ αποκτήσεις υπαρξιακό… 

Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκουν υποστηρικτές σ΄ αυτές τους τις απόψεις… την συντριπτική πλειοψηφία της τηλεκατευθυνόμενης μάζας των πρόσφατα βιασθέντων… 

Υ.Γ. Το να σε δείχνουν με το δάκτυλο και να σε αποκαλούν τεμπέλη και διεφθαρμένο (οι παγκόσμιοι και γηγενείς αρχικλέφτες και αρχιδιεφθαρμένοι που αιματοκυλούν στρατιωτικά και οικονομικά την ανθρωπότητα όποτε τους κάνει κέφι … ) και να το αποδέχεσαι σχεδόν αδιαμαρτύρητα εκτός των άλλων αποδεικνύει πάραυτα το επίπεδο της 

ΡΕ ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ…
Ενώ η κρίση είναι παγκόσμια … και τη δημιούργησαν ξεκάθαρα οι Αμερικάνοι… Οι ηλίθιοι οι δικοί μας με τον τρόπο που τη χειρίζονται…έχουν δημιουργήσει την αίσθηση σ΄ όλο τον κόσμο ότι φταίμε εμείς …(μιλάμε για 20-30 δις ευρώ στην ουσία) όσα δίνουμε σε 1-2 χρόνια για οπλικά συστήματα... Είναι για πολύ γέλιο δηλαδή το θέμα αν σκεφθεί κάποιος ότι δόθηκαν πρόσφατα τρις παγκοσμίως για να σώσουν τις τράπεζες... 

Επειδή όμως δεν υπάρχουν άλλοι τόσο "μαλάκες" ανά το κόσμο... εκτός από τους Έλληνες "προδότες" πολιτικούς…

OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα

"Ώρα της Γης 2010"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!
Tο Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, στις 8:30 μ.μ., ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!
Ο πλανήτης θα σωθεί όταν πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου, αυτοί που εκμεταλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αθανάσιος Διάκος


Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε κατ' άλλους στην Αρτοτίνα Φωκίδας[1] το 1788 και κατ' άλλους στην Άνω Μουσουνίτσα Φωκίδος[2].

Και για το πραγματικό του όνομα υπάρχει αντιγνωμία. Μερικοί αναφέρουν ότι ήταν Αθανάσιος Γραμματικός [3] και άλλοι πως ήταν Αθανάσιος Μασσαβέτας [4] . Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία το 1818 και το 1820 έγινε αρματολός στη Λιβαδειά

Τον Απρίλιο του 1821 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς κατέλαβε το φρούριο της Λιβαδειάς και χρησιμοποιώντας το σαν ορμητήριο, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες.

Κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας και στις 22 Απριλίου 1821 έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία αναφέρεται λογοτεχνικά ότι "σουβλίστηκε" από τους Τούρκους και κάηκε στις 24 Απριλίου 1821.
Ο Ελληνικός Στρατός του απένειμε τον βαθμό του Στρατηγού.[5]

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Αρχαία Ελλάδα και Αγωνιστές του 1821

Είναι γνωστό ότι οι αρχηγοί της Επανάστασης (φιλικοί, οπλαρχηγοί, κ.ά.) επηρεασμένοι απο τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό επικαλούνταν συνεχώς της Αρχαία Ελλάδα για να ενθουσιάζουν και να παρακινούν τον λαό. Ομώς ποιά επίδραση είχε αυτό στον απλό λαό;

Αυτός, κατά τη γνώμη μας, εν αγνοία του ακολουθούσε ήδη κάποιες πανάρχαιες παραδόσεις μέσα από την λαϊκή παράδοση και επίσης με πλήρη συνείδηση ενστερνίστηκε σε μεγάλο βαθμό την προσκόλληση στην αρχαία ελληνική ιστορία. Τόσο στον ένοπλο αγώνα του για την αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους όσο και παλαιότερα. Για το δύσκολο αυτό θέμα παρουσιάζουμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία για την χρήση των αρχαιοελληνικών ονομάτων, τη δημοτική ποίηση, το έθιμο της οιωνοσκοπίας και κάποιους ενδιαφέροντες στίχους από λαϊκά πολεμικά εμβατήρια της εποχής.

Αρχαιοελληνικά ονόματα
Δεκαετίες πριν την Επανάσταση η εξάπλωση των αρχαίων ελληνικών ονομάτων ήταν μεγάλη. Όπως αναφέρει ο ιστορικός Δημ.Φωτιάδης ο Αλή Πασάς, ο τύραννος της Ηπείρου, είχε υποψιαστεί ότι κάτι ετοίμαζαν οι υπόδουλοι Έλληνες, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι βάφτιζαν τα παιδιά τους με αρχαία ελληνικά ονόματα. «Εσείς οι Ρωμιοί, μπρε, κάτι μεγάλο έχετε στο νου σας. Δεν βαφτίζετε πια τα παιδιά σας Γιάννη, Πέτρο, Κώστα, παρά Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αριστείδη. Σίγουρα κάτι μαγειρεύετε» Γενικά η τάση που φαίνεται ότι επικρατούσε ήταν αυτή που εκφράζεται από τον Διονύσιο Πύρρο: 


"Ερ. Πώς πρέπει να ονομαζώμεθα ημείς, Έλληνες ή Ρωμαίοι;
Απόκρ. Ποτέ να μη θελήσετε να ονομάζεσθε Ρωμαίοι, αλλά Έλληνες, διότι οι Ρωμαίοι, ήγουν οι Ρωμάνοι, εβαρβάρωσαν και ηφάνισαν την Ελλάδα την γλυκυτάτην μας πατρίδα. Και αν τινάς νέος έχη όνομα ή Ρωμαϊκόν, ή Εβραϊκόν, ή Ρωσσικόν, ή Αραβικόν, πρέπει ευθύς να το αλλάξη, και να ονομάζηται με όνομα Ελληνικόν, τουτέστιν ή Μιλτιάδης, ή Θεμιστοκλής, ή Αχιλλεύς, ή Θησεύς, ή Αλέξανδρος, ή Πλάτων, ή Δημοσθένης, κ.τλ. και τότε ένας νέος αλλάζων το όνομά του θέλει εντρέπεται να μην έχη και τα έργα των προγόνων του"

Ο Διονύσιος Πύρρος ήταν κληρικός ("αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου") και γιατρός (πρώτος πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών). Το απόσπασμα είναι από το έργο του "Χειραγωγία των Παίδων" (Βενετία, 1810) 


Σφόδρα αντίθετο με αυτήν την πρακτική ήταν ως γνωστόν το Πατριαρχείο ΚΠόλεως. Ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ εξέδωσε πατριαρχική εγκύκλιο εν έτη 1819 που ουσιαστικά απαγορεύει στους Έλληνες «ευλογημένους επαρχιώτας», να βαπτίζουν με αρχαία ελληνικά ονόματα τα παιδιά τους (χαρακτηρίζοντας αυτή την τακτική, ως…καινοτομία!), γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί «ανάρμοστον» πράξη, και «καταφρόνησιν» της χριστιανικής ονοματοδοσίας. Το σχετικό απόσπασμα βρίσκεται εδώ. ..

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Γέρος του Μωριά


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Φορεσιά και άρματα στην Επανάσταση

Μετά την απελευθέρωση το ντύσιμο των Ελλήνων αρχίζει να παίρνει ευρωπαϊκές επιρροές, μπορεί να μη ντύνονται ακόμα όλοι «ευρωπαϊκά» αλλά και οι ελληνικές φορεσιές αρχίζουν να παίρνουν πολλές μεταλλαγές. Οι στολές της προεδρικής φρουράς και οι τυποποιημένες και πανομοιότυπες «παραδοσιακές ενδυμασίες» που υπάρχουν σήμερα μικρή σχέση είχαν με τις πραγματικές φορεσιές της εποχής. 

Σύμφωνα με τον Τάκη Λάππα το ντύσιμο από τα χρόνια 1600-1829 είναι ένα σπουδαίο θέμα για έρευνα, γιατί το θέαμα που παρουσιάζει η υπόδουλη Ελλάδα δεν απαντάται σε καμία άλλη σχεδόν χώρα του κόσμου. Δηλαδή δεν υπάρχουν μικροπαραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, αλλά ολότελα αλλιώτικο ντύσιμο από ένα χωριό στο άλλο, χωριά που η απόστασή τους δεν ήταν δυο ώρες δρόμος. Σχεδόν κανείς γειτονοχωρίτης δεν ήταν όμοια ντυμένος και αυτό ξεχώριζε περισσότερο στο γυναικείο ντύσιμο. 

Τα χρόνια εκείνα μπορούσες μια χαρά να καταλάβεις αμέσως πούθε κρατάει ο ξενοχωρίτης. Όχι από την προφορά και τους ιδιωματισμούς του, μα αρκούσε η φορεσιά του για να προδώσει το χωριό του. Το ίδιο μπορούσε κανείς να τους ξεχωρίσει επαγγελματικά ή ταξικά. Αλλιώς ντυνόταν ο κοτζαμπάσης, αλλιώς ο προύχοντας, ο προεστός, ο γεωργός, ο τσοπάνης, ο ξωτάρης… Στην συνέχεια θα δούμε το ντύσιμο Ρουμελιωτών και Μοραϊτών. Το ντύσιμο στην επανάσταση κρατήθηκε το ίδιο πούχαν οι κλέφτες και οι αρματωλοί...

ΤΟ «ΦΑΝΕΡΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ... ΞΕΣΗΚΩΜΟ Μύθοι και σκληρές αλήθειες για την Επανάσταση του 1821

Χάρη στον πασίγνωστο πίνακα του Νικολάου Γύζη, που φιλοτεχνήθηκε 
το 1886, πέρασε στη συλλογική συνείδηση ο όρος «Κρυφό σχολειό». Στο 
δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα κατασκευάστηκαν, λένε σήμερα οι ιστορικοί,
 οι «μύθοι» για την ικανότητα των Ελλήνων να αντιστέκονται στους 
Οθωμανούς και να βρίσκουν διαύλους διάσωσης της ελληνικής ταυτότητας. 
Τότε διαδόθηκε και εδραιώθηκε η άποψη ότι η Εκκλησία λειτούργησε κρυφά
 ελληνικά σχολειά κάτω από τη μύτη των Τούρκων. Μύθος που συντηρείται 
και σήμερα με «Κρυφά σχολειά»-μουσεία σε όλη την Ελλάδα: στην Πεντέλη, 
στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και, επάνω, σε κρύπτη της Μονής Αγίου 
Γεωργίου Φενεού, στην Κορινθία Του Μανώλη Πιμπλή

Το ελληνικό σχολειό επί Τουρκοκρατίας όχι μόνο δεν ήταν κρυφό αλλά και οδήγησε, μέσω του εκσυγχρονισμού του, στην Επανάσταση του ΄21, υποστηρίζουν ιστορικοί που αναλύουν στα «ΝΕΑ» παρανοήσεις και πραγματικότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας

«Τα ελληνικά διδάσκονταν ελεύθερα επί Τουρκοκρατίας ήδη από τον 14ο αιώνα, οπότε οι Τούρκοι άρχισαν να ελέγχουν περιοχές με χριστιανικούς πληθυσμούς», λέει στα «ΝΕΑ» ο Αλέξης Πολίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στον Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας. Άρα δεν υπήρχε «κρυφό σχολειό», αλλά... φανερό.

«Οι Τούρκοι, έχοντας οι ίδιοι ένα γραπτό ιερό κείμενο, το Κοράνι, ήξεραν καλά ότι χωρίς ιερά βιβλία δεν υπάρχει χριστιανική εκκλησία. Και γνωρίζουμε ότι αναγνώριζαν τον χριστιανισμό, όπως και τον εβραϊσμό ως θρησκεία κατώτερη μεν της μουσουλμανικής, αλλά νόμιμη. Άδεια απαιτείτο μόνο για την ανέγερση καινούργιων ναών και αυτό, μάλλον, για λόγους φορολόγησης. Δεν ξέρουμε περίπτωση που να μη δόθηκε αυτή η άδεια. Αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι δεν υπήρχε χωριό από τα βάθη της Ασίας έως τα Βαλκάνια, στο οποίο να μη βρίσκεται έστω ένας εγγράμματος άνθρωπος, ο παπάς, που να μπορεί να διαβάσει το Ευαγγέλιο και τα βιβλία της θείας λειτουργίας», υποστηρίζει ο Αλέξης Πολίτης.

Ως προς τη διδασκαλία των ελληνικών, «δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία που να λέει ότι εμποδιζόταν. Για την πρώιμη οθωμανική περίοδο ξέρουμε ότι υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που γνώριζαν γράμματα. Αυτοί κάπου θα τα είχαν διδαχθεί. Και το ότι δεν διασώζονται πολλές πρώιμες πηγές οφείλεται στον τρόπο που οι άνθρωποι σημείωναν στα λεγόμενα παράφυλλα, δηλαδή στα άγραφα λευκά φύλλα των βιβλίων και σε οποιοδήποτε σημείο τους υπήρχε ελεύθερος χώρος όσα ήθελαν να διατηρήσουν στη μνήμη τους. Μπλοκάκι δεν υπήρχε. Τα παλιά βιβλία (κυρίως ευαγγέλια και λειτουργικά κείμενα) όμως φθείρονταν και αντικαθίσταντο. Και έτσι χάνονταν πολλές πληροφορίες για τη ζωή τους».

Από μια εποχή και πέρα υπάρχουν, συνεχίζει ο Αλέξης Πολίτης, «ατελείωτες μαρτυρίες για σχολεία και πληρωμές δασκάλων από την κοινότητα. Και καμία ότι κάποιος εμποδίστηκε να μάθει ελληνικά. ..

"Όσοι να ζούνε θέλουν Λεύτεροι, πρέπει οι ίδιοι να ματώσουν..."


   Τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την πρώτη επίσκεψη του Λόρδου Μπάιρον στην Ελλάδα κι ένας μικρός όμιλος διανοουμένων, ο «Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό», έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων, την πρόταση να ανακηρυχθεί επισήμως η χρονιά που διανύουμε, «έτος Μπάιρον». 

   Στη μέση μιας οξύτατης οικονομικής κρίσης, το λιγότερο που θα μπορούσε να απασχολεί το Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, είναι η απόδοση τιμής σε ένα πρόσωπο που αγάπησε την Ελλάδα περισσότερο κι από τους Έλληνες της εποχής του, μα που η ποίησή του μοιάζει παρωχημένη, ο ρομαντισμός του ξεπερασμένος, το αγκομαχητό του σύμπτωμα άξιο θεραπείας κι ο ξοδεμένος βίος του παράδειγμα προς αποφυγή. 

   Πολύ δε περισσότερο που το πρώτο ταξίδι του 21χρονου βαρόνου στην Ελλάδα, δεν είχε τίποτε το ηρωικό: Οι μετακινήσεις του ήσαν ασφαλείς και στις περισσότερες των περιπτώσεων, η υποδοχή που του επεφύλασσαν οι οθωμανικές αρχές, υποδειγματική. Κι όταν στην Κόρινθο του την αρνήθηκαν επανειλημμένα, ο νεαρός ευγενής, δεν παρέλειψε να τιμωρήσει τον τοπικό μπέη, διαμαρτυρόμενος στην πρεσβεία της χώρας του για την έλλειψη φιλοξενίας. Και, όμως, όπως γράφει ο ίδιος στην μητέρα του σε μιαν άλλη περίσταση, «δεν απογοητεύτηκα, ούτε ένοιωσα αποστροφή, έζησα με τους τρανότερους και τους ταπεινότερους, έμεινα μέρες στο παλάτι ενός πασά και πέρασα πολλές νύχτες σε στάβλο…»

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Πρωτοφανής πρόκληση του τουρκικού κράτους

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
24.3.2010
Σε πρωτόγνωρη πρόκληση προέβησαν σήμερα 24.3.2010 οι Τούρκοι υποκαθιστώντας τις Ελληνικές αρχές, παραμονή μάλιστα της επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Η τουρκική κορβέτα Βafra παραβίασε τους όρους της αβλαβούς διέλευσης, κατά τη διάρκεια της «κρουαζιέρας στο Αιγαίο», που πραγματοποιούσε από τη Δευτέρα 22.3.2010 και εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα φημολογείται ότι ζήτησε και στοιχεία από παραπλέον ελληνικό πλοίο εντός των ελληνικών υδάτων!

Η κίνηση αυτή από πλευράς του τουρκικού κράτους συνεχίζει τη σειρά προκλητικών ενεργειών από την αρχή του έτους. Αποτελεί και αποδεικνύει, ακόμη μία φορά, πως το τουρκικό κράτος δεν επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη και προσπαθεί να εκτονώσει τις εσωτερικές εντάσεις με προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Επίσης αυτή η κίνηση είναι και απόδειξη της στρατηγικής που έχει χρόνια χαράξει το τουρκικό κράτος, και εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση Ερντογάν, που θέλει να εμφανίσει ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου ως διεθνή χώρο, 

Αυτές οι κινήσεις και στοχεύσεις αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο και είναι προκλητικές και αβάσιμες. Ωστόσο δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Η συνεχής αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο πρέπει να λάβει τέλος. Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να σταματήσει αφενός μέσω της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και των διεθνών οργανισμών, αφετέρου μέσω της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Επιδιώκουμε την κοινή πρόοδο και τη διαρκή βελτίωση των σχέσεων των λαών. Αυτό ισχύει και με την τουρκική πλευρά. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όμως, είναι Αδιαπραγμάτευτα.

Δεν παραχωρούμε τίποτα, ούτε από τα δικαιώματά μας, ούτε από σπιθαμή ελληνικής γης. Διεκδικούμε όλα τα αναφαίρετα δικαιώματα του Ελληνισμού, που υπακούουν στις ίδιες Οικουμενικές Αξίες, που διεκδικούμε για όλους τους Λαούς της Γης.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Συναυλία στο Θέατρο Badminton στις 24 Μαρτίου

Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση μας θα γίνει στο  Θέατρο Badminton 

στις 24 Μαρτίου 2010 στις 9.00μμ.

Συμμετέχουν:
Λαική Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" (Νένα Βενετσιάνου, Βασίλης Λέκκας, Τareq Hanouf)
Ross Daly
Ορχήστρα Μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου
Καλλιόπη Βέττα
Γιάννης Ιωάννου
Χ Darawis
Οι ράπερς Lowkey και Shadia με τον DJ Corin (Λονδίνο)


Είσοδος Ελεύθερη

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΠΑΠΑ...ΣΟΚ στό ΠΑΣΟΚ... (μετράνε τα "κουκιά" από το παπαδίστικο κόστος)

Ένα βήμα πίσω για τη εκκλησιαστική περιουσία;

Έντονες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, μεταξύ εκκλησίας της Ελλάδος και κυβέρνησης για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Υπό τις έντονες αντιδράσεις των ιεραρχών, στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι ξανασκέφτονται το καθεστώς φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε δηλώσεις τους από το πρωί, μέλη του οικονομικού επιτελείου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του μέτρου. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του AΝΤ1 ότι «εκείνο που είπαμε και εξακολουθούμε να επιμένουμε είναι ότι η εκκλησία θα φορολογηθεί 20% στα μισθώματα.

Αναγνωρίζουμε ότι η εκκλησία έχει ένα κοινωφελές έργο το οποίο σεβόμαστε και με κανένα τρόπο δε θέλουμε η εκκλησία να στερηθεί από τους πόρους με τους οποίους μπορεί να προσφέρει το έργο αυτό. Έχουμε ζητήσει και θα μας δοθεί και η άποψη της εκκλησίας και κατά τρόπο επίσημο. Έχουμε τη διάθεση να το δούμε».

Λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Γεωργακόπουλος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δυνατότητα έκπτωσης μέχρι και 50% στις δαπάνες της εκκλησίας.

Νεκτάριος Νώτης Capital
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Έρχεται η ευρωδραχμή;

Αλλαγή νομίσματος από ευρώ σε ευρωδραχμή. Θέσπιση  ισοτιμίας 2 ευρωδραχμές προς 1 ευρώ, με υποχρεωτική αναγραφή σε αγαθά και αξίες  και των δυο τιμών.

Εν συνεχεία υποτίμηση του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Λειτουργία της αγοράς με τους παραπάνω όρους για ένα χρονικό διάστημα 2 έως 3 ετών και έπειτα, εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το επιτρέψουν, επιστροφή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και υιοθέτηση εκ νέου του ευρώ ως εθνικού νομίσματος. 
 
Μερικούς μήνες νωρίτερα το παραπάνω ενδεχόμενο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα όμως συγκεντρώνει εξαιρετικά καλές πιθανότητες για να γίνει πραγματικότητα. 
Τo S10 αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας σχετικής αναφοράς αμερικανικού think tank, το οποίο συνδέεται στενά με το Eurogroup και οι εισηγήσεις του γίνονται στην πλειονότητά τους δεκτές από διεθνούς οικονομικούς οργανισμούς και μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους.  
 Πρόκειται για το International Political Economy, το οποίο σε αναφορά του, που υπογράφεται από τον καθηγητή Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Ρόμπερτ Άλιμπερ και φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Η υποτίμηση του ελληνικού ευρώ»,

Ο Μανώλης Γλέζος δείχνει την αξία του...

Εναν ξεχωριστό επισκέπτη είχαν σήμερα οι δόκιμοι αστυφύλακες στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα. 

Ήταν ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος τους μίλησε για περίπου μια ώρα. Παρόντες ήταν οι υπουργός και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης και Σπ. Βούγιας.

Οι δόκιμοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα τους είπε για διάφορα ζητήματα και τη σημασία τους όπως για τη περίοδο της Κατοχής και για την Επανάσταση του 1821. 

Δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τη ρίψη δακρυγόνων στο πρόσωπο του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν γίνει στο Σύνταγμα σε πρόσφατο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο, όπως τους είπε, θα επιστρέψει για να συζητήσουν για το ρόλο της Αστυνομίας στη σημερινή εποχή. Ειδικότερα, είπε ότι επιθυμεί να εστιάσει στο αν χρησιμοποιείται για την καταστολή των λαϊκών αγώνων ή για να κυνηγήσει τους παραβάτες. 

Απο την πλευρά τους οι σπουδαστές, τού πρόσφεραν μια αναμνηστική πλακέτα την οποία ο κ. Γλέζος αφιέρωσε σε έναν υπαξιωματικό της Χωροφυλακής που έχασε τη ζωή του κατά την Κατοχή.

Από την πλευρά του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρόσφερε το βιβλίο: «Η μαύρη Βίβλος της Κατοχής».

 ========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"