Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΠΑΠΑ...ΣΟΚ στό ΠΑΣΟΚ... (μετράνε τα "κουκιά" από το παπαδίστικο κόστος)

Ένα βήμα πίσω για τη εκκλησιαστική περιουσία;

Έντονες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, μεταξύ εκκλησίας της Ελλάδος και κυβέρνησης για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Υπό τις έντονες αντιδράσεις των ιεραρχών, στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι ξανασκέφτονται το καθεστώς φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε δηλώσεις τους από το πρωί, μέλη του οικονομικού επιτελείου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του μέτρου. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του AΝΤ1 ότι «εκείνο που είπαμε και εξακολουθούμε να επιμένουμε είναι ότι η εκκλησία θα φορολογηθεί 20% στα μισθώματα.

Αναγνωρίζουμε ότι η εκκλησία έχει ένα κοινωφελές έργο το οποίο σεβόμαστε και με κανένα τρόπο δε θέλουμε η εκκλησία να στερηθεί από τους πόρους με τους οποίους μπορεί να προσφέρει το έργο αυτό. Έχουμε ζητήσει και θα μας δοθεί και η άποψη της εκκλησίας και κατά τρόπο επίσημο. Έχουμε τη διάθεση να το δούμε».

Λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Γεωργακόπουλος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δυνατότητα έκπτωσης μέχρι και 50% στις δαπάνες της εκκλησίας.

Νεκτάριος Νώτης Capital
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.