Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΠΕΡΙ «ΑΠΙΘΑΝΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ» Ο ΛΟΓΟΣ

- Από τα τσεκούρια και τα ρόπαλα, στις κορδέλες ή Όταν ο Βορίδης «έθαβε» τον Καρατζαφέρη ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : « ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ », αλλά και χέρι - χέρι με την... « φτωχολογιά »!

Είναι πολλά που μας χωρίζουν από τον Καρατζαφέρη. Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς "μα...έχει αλλάξει και έγινε άλλος".

Εκεί είναι το πρόβλημα στην αλλαγή του "άλλου" ενός άλλου κουστουμιού που είναι σαν τα δηλητηριώδη ερπετά που αλλάζουν δέρμα. Αυτοί που τον έζησαν γνωρίζουν καλύτερα. Διαβάστε σχετικά:
"Tι τους πείραξε πιο πολύ και έκλεισαν το ixnos;"

Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο μόνος σήμερα πολιτικός που φέρει επάξια το τίτλο του δημαγωγού, οι άλλοι απλώς βασίζονται σε συμβουλάτορες και καλοπληρωμένους golden image makers. Αυτός είναι από γεννησιμιού του ένας σύγχρονος Αλκιβιάδης, ο οποίος διαθέτει τα έμφυτα προσόντα του παλαιοκομματικού καλοχαιρέτα με βελτιωμένα σύγχρονα αντανακλαστικά και όπλα τη γνωστή ρήση των παλιών καραβανάδων στο στρατό:
"Ότι είναι κινούμενο το χαιρετάμε ότι σταθερό το βάφουμε".

Είναι σημαντικό για αυτόν, εδώ που έχει φτάσει σήμερα. Βέβαια εμείς ως ιστοχώρος ΔΕΝ θα μπούμε σε αήθεις συνειρμούς και διαδόσεις, απλά μπορούμε από τη διαδρομή του να τον χαρακτηρίσουμε ως Μέγα δημαγωγό και λαοπλάνο.

Οι ικανότητες αυτού του ανθρώπου είναι πολλές, θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και ως ένας νέος ηγέτης που θα μπορούσε να ωφελήσει την Ελλάδα σήμερα.
Το θέμα όμως είναι ότι είναι αρκετά φιλόδοξος και αμετροεπής.
Είναι ο παλαιός πολιτικάντης που όταν τον ακούς... έχει μία και μόνη επιλογή:
Να συμφωνήσεις απόλυτα μαζί του.
Κάθε άλλη εξήγηση είναι ΜΗ εξηγήσιμη.

Εάν καθίσει κάποιος και μελετήσει τον Καρατζαφέρη, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να ενώσει τα άκρα με ένα κρίκο ομογενοποίησης, σύμφωνα με τις δικές του φιλοδοξίες. Ο κάθε ένας που συνυπάρχει μαζί του έχει πειστεί και θεωρεί ότι ο καλός κομουνιστής μπορεί να συνυπάρξει με το καλό καπιταλιστή και όλοι αυτοί ενωμένοι να πατάξουν τους κακούς αριστερούς (για αυτόν κακούς) και να ξεκαθαρίσουν τους κακούς καπιταλιστές.
Έχουν λοιπόν πεισθεί οι υποστηριχτές πολυσυλλεκτικοί (κυρίως αποτυχημένοι πολιτευτές) ότι μπορούν να δημιουργήσουν την κοινωνική ειρήνη αριστερών- καπιταλιστών, κλέβοντας ή έστω αποσπώντας νόμιμα οι δεύτεροι, το τίμιο ιδρώτα του εργαζόμενου λιγότερο από ότι σήμερα.
Το συνονθύλευμα αυτό υιοθετεί τη έννοια του λαού ως ΛΑΟΣ (τονίζοντας το λαός αντί του σωστού ΛάΟΣ). Είναι και αυτό ένα ανερυθρίαστα αντιδημοκρατικό και δημαγωγικό λογοπαίγνιο που υποτιμά συλλήβδην όλους τους υπόλοιπους ψηφοφόρους των άλλων λαϊκών κομμάτων (άραγε υπάρχουν και ΜΗ λαϊκά;). Τα ΜΜΕ το υιοθέτησαν και μας έχουν πείσει για τον τονισμό του αρχηγικού κόμματος ΛάΟΣ.

Ένας λόγος που μας κάνει σήμερα να σκαλίζουμε τον σύγχρονο Αλκιβιάδη της πολιτικής είναι ότι υπάρχουν και σήμερα απογοητευμένοι σύντροφοι του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου που τον βλέπουν από τα λόγια του σε φωτογραφία (με το ζιβάγκο του αείμνηστου Ανδρέα). Είναι πολλοί αυτοί που υποστήριζαν το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είναι οι γνήσιοι αριστεροί που απογοητεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού και τις αναποφάσιστες επιλογές του ΓΑΠ.
Θα είναι ίσως... το ζητούμενο στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών.

Σήμερα η πολιτική των πολιτικών μας είναι σε ένα ομιχλώδη βούρκο και όποιος από δαύτους είναι ικανότερος φροντίζει να επιπλέει με τα λόγια, συμπαρασύροντας τον απογοητευμένο ψηφοφόρο που ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.
Ακολουθεί χωρίς "αιδώ και περίσκεψιν" αυτόν που τον πείθει ότι αφού αυτοαποκαλείται είναι και η πολιτική λύση. Είναι όμως έτσι; ή ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του;

Ποιος πιστεύει σήμερα τους πολιτικούς; Ποιος πολιτικός σήμερα μπορεί να βγει από αυτόν το βούρκο της διαπλοκής και να σταθεί καθαρός μπροστά στο λαϊκό αίσθημα;

Αυτός που το καταφέρνει είναι ο λαοπλάνος δημαγωγός Γ.Καρατζαφέρης του οποίου τη βερμπαλιστική πολιτική
χαρακτηρίζει η υπέρμετρη μεγαλοστομία και η άσκοπη φλυαρία, η οποία πολλές φορές αγγίζει τα όρια της αερολογίας. Ποιοι λοιπόν και για ποιο λόγο να εμπιστευτούν αυτή τη πολιτική σαλαμάνδρα;

Νάσος.

Ξεδιπλώνοντας λοιπό τα "Εργα και τις Ημέρες" του εν λόγω πολιτικού αναδημοσιεύουμε από το blog "Τελευταία Γραμμή Άμυνας" ένα αφιέρωμα scripta manent, για το τουμπάρισμα των "λόγων" ενός αξιόλογου πρώην ακροδεξιού πολιτευτή, νυν βουλευτή, ο οποίος σήμερα συν ταυτιζόμενος συναγελάζεται συγχρωτιζόμενος με τα πρώην αριστερά ή πρώην επικίνδυνα δεξιά "σταγονίδια" ή άλλους εξημερωμένους αντιδεξιούς σε έναν πολιτικό αχταρμά αμφιβόλου σοβαρότητας...

Αλλά καλύτερα στο δημοσίευμα:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004, έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο νύν βουλευτής του ΛΑΟΣ και τότε πρόεδρος του "Ελληνικού Μετώπου" ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ δίνει συνέντευξη εφ’ όλης
της ύλης στις “Ελληνικές Γραμμές”, το επίσημο περιοδικό του "Ελληνικού Μετώπου" .

Απολαύστε την, πρόκειται για Ντοκουμέντο ανεκτιμήτου αξίας...


«Ο πολιτικός σας λόγος δεν θίγει το ζήτημα του Σιωνισμού.

ΒΟΡΙΔΗΣ: Καλό είναι πριν διαπραγματευτούμε οποιοδήποτε ζήτημα να το ορίζουμε. Ο σιωνισμός τι είναι σε τελική ανάλυση; Ο εβραϊκός εθνικισμός. Οι σιωνιστές τι έπραξαν; Την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Εάν αυτό το οποίο καταγγέλλεται μέσω της λέξης σιωνισμός είναι η επέμβαση του Ισραήλ στα εσωτερικά των άλλων κρατών ή η γενικότερη επιρροή του Ισραήλ στην παγκόσμια πολιτική λόγω της επίδρασης στην πολιτική των ΗΠΑ, εγώ θα έλεγα ότι συμφωνώ. Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που θα ήταν το ίδιο αν η επιρροή αυτή είχε οποιαδήποτε άλλη εθνική προέλευση. Αν αυτή η επιρροή ήταν Ιαπωνική, Γερμανική, Γαλλική κ.ά. η αντίδρασή μου θα ήταν ίδια. Δεν φορτίζομαι ανάλογα με την εθνική προέλευση του οποιουδήποτε φορέα πίεσης.

Δεν συμφωνείτε δηλαδή με την «συνήθη εθνικιστική οπτική» που θέλει τον εβραϊσμό -από καταβολής κόσμου- να συνωμοτεί εναντίον του Ελληνισμού;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, εγώ αυτές τις συνωμοσιολογίες δεν τις πολυκαταλαβαίνω, ούτε ασχολούμαι. Σε τελευταία ανάλυση, ειδικά υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κανείς δεν βρίσκεται στο παραβάν του εκλογικού τμήματος μαζί με τον ψηφοφόρο. Τόσα χρόνια ψηφίζω και δεν είδα κανέναν ραββίνο δίπλα μου στην κάλπη να με ελέγξει για το τι θα στηρίξω με την ψήφο μου. Οι Έλληνες τόσα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν δώσει τις δικές τους απαντήσεις στα προβλήματά τους, όπως -εν πολλοίς- το πράττουν οι Γάλλοι, οι Ελβετοί, οι Νορβηγοί, όπως το έπραξαν οι Αυστριακοί και όπως το πράττουν όλοι οι αγωνιζόμενοι λαοί.
Αντί για αυτό, βρήκαν καταφύγιο και εύκολες λύσεις στις συνωμοσιολογίες που απαλλάσσουν, όποιον τις λέει, από τις προσωπικές του ευθύνες. Η στιγμή της ψήφου είναι η στιγμή της προσωπικής ευθύνης. Εδώ στην Ελλάδα, από τη μια μεριά μας αρέσει να τα ρίχνουμε στις αόρατες δυνάμεις -σιωνισμός – ή στην παντοκρατορία των ΗΠΑ, αλλά στην τελευταία ανάλυση πάμε και ψηφίζουμε σε ποσοστό 90% τους βασικούς εκπροσώπους του διεθνισμού, της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης. Εκεί ποιος μας φταίει;»


Στην ίδια συνέντευξή ο κ. Μάκης Βορίδης εκφράζει και αρκετές διόλου κολακευτικές διαπιστώσεις του για τον σημερινό αρχηγό του (υποπίπτει σε απίθανες αντιφάσεις, δεν είναι σοβαρός, λέει αστειότητες, με πιο κραυγαλέα, πως «απολαμβάνει μιας ανεξήγητης ανοχής»):

«Με όλα αυτά εννοείτε ότι ο κ. Καρατζαφέρης που μιλάει για Σιωνισμό επιτίθεται στον εύκολο και αόρατο εχθρό; Συνωμοσιολογεί;

ΒΟΡΙΔΗΣ:
Σημειώνω ότι ο κ. Καρατζαφέρης υποπίπτει σε απίθανες αντιφάσεις.
Να σας αναφέρω μία που άκουσα τελευταία και η οποία τολμώ να πω ότι με βγάζει από τα ρούχα μου. Ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα των λαθρομεταναστών απάντησε: Εγώ θα νομιμοποιήσω όλους τους λαθρομετανάστες από τη στιγμή που θα σκάψουν τόσο πολύ ώστε να βρουν τα αρχαία μνημεία στην Ελλάδα”! Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Τα λέει μάλιστα και σε τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν μεγάλη τηλεθέαση και το αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικό.


Οι δημοσιογράφοι που τον ακούν να τα λέει αυτά υποτίθεται πως είναι σοβαροί και δεν αντιδρούν όταν ακούνε αυτές τις αστειότητες. Αν τα έλεγα εγώ θα με είχαν κατασπαράξει. Περιέργως, ο κ. Καρατζαφέρης απολαμβάνει μίας … ανεξήγητης ανοχής. Τι σημαίνει τώρα να λες ότι θα νομιμοποιήσεις λαθρομετανάστες όταν θα “ανακαλύψουν τα αρχαία”; Σημαίνει ότι θα τους βάλεις να κάνουν καταναγκαστικά έργα και όταν θα τα ολοκληρώσουν θα τους κάνεις Έλληνες πολίτες; Πως μπορούν να λέγονται αυτά;»…

Επισήμανση:
Τα συμπεράσματα δικά σας! Εμείς απλά καταγράφουμε και ασκούμε καλόπιστη κριτική. Αποδεχόμαστε το καλόπιστο διάλογο, αρκεί να υπάρχει υπαρκτό πρόσωπο.

Ο ιστοχώρος μας απαντά σε όλους αρκεί να υπάρχουν αντίστοιχα e-mails.

Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.