Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Τον Αντώνη, τη δράση του, την προσωπική του ζωή, την αξιοπρέπεια του, τη σκέψη του, την εικόνα του, θα έπρεπε να την κάνουν μάθημα στα σχολεία . . .

Από τη σίβυλλα το θέμα με τίτλο :

"Το αίμα του Αντώνη Καρά πήρε παγκόσμιο βραβείο μέσα από τη ματιά του έλληνα φωτογράφου Γιάννη Κολεσίδη"

(κλικ για μεγέθυνση της φωτογραφίας, που είχαμε αναρτήσει στις 9 Δεκέμβρη 2009)

Οι διαδηλώσεις έφεραν το βραβείο (Γράφει η Νατάσα Μπαστέα)
Το World Ρress Ρhoto είναι ο πιο έγκυρος φωτογραφικός διαγωνισμός της εποχής μας, με μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο. Φέτος, σε μία από τις 20 κατηγορίες του τιμήθηκε μία ελληνική φωτογραφία από τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο Γιάννης Κολεσίδης πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Άνθρωποι στα Γεγονότα» και παρ΄ ότι δεν είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμάται, είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται ελληνικό θέμα...
«Στις 9 Δεκεμβρίου», διηγείται ο Γιάννης Κολεσίδης, «ακολουθούσα μια από τις διαδηλώσεις των φοιτητών, οι οποίοι σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου φωνάζοντας συνθήματα. Είχαν φτιάξει αλυσίδα και βρίσκονταν μπροστά από διμοιρίες των ΜΑΤ. Είδα ότι ακριβώς μπροστά από τα παιδιά είχε στηθεί ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος κοίταζε ακίνητος τους αστυνομικούς παρ΄ ότι έπεφταν δακρυγόνα, σαν να ήθελε λες να προστατέψει τους νέους. Μου έκανε εντύπωση το κόκκινο ντοσιέ που κρατούσε και πλησίασα για να το τραβήξω με φόντο τα ΜΑΤ. Μόνο όταν έφθασα πολύ κοντά είδα ότι από το χέρι του έτρεχε αίμα, προφανώς θα είχε τραυματιστεί λίγο νωρίτερα. Αργότερα έμαθα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν τυχαίος. Ήταν ο 87χρονος* αγωνιστής Αντώνης Καρράς, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».
Περισσότερα στα "ΝΕΑ"
Σχόλιο σίβυλλα :
* Βαλθήκατε να γεράσετε τον Αντώνη;
Παρακαλούμε να γίνει άμεσα διόρθωση!
Μόλις πέρασε το κατώφλι των 80...
Απολαύστε τον σε ορισμένες δικές μας αποκλειστικές φωτογραφήσεις του, στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων για τη μαρτυρική Γάζα:

και όταν η φωτογραφία του έφερε επιτυχία στον Έλληνα φωτογράφο:

Σχόλιο δικό μας :
Για τον Αιώνιο Έφηβο του ΠΑΣΟΚ ότι και να γράψεις, το μόνο που ίσως θα πετύχεις είναι να υπό εκτιμήσεις άθελα σου το αντιστασιακό του έργο (ΠΑΚ) και να προβάλλεις πιθανόν αχνά την ιστορική του διαδρομή στην νεώτερη ιστορία αυτού του τόπου.
Ο Αντώνης είναι η ζωντανή ιστορία του ΠΑΣΟΚ . . . μία μικρή αναφορά από το blog "ΚΑΤΕΡΙΝΑ" :


" . . . Ο Αντώνης ο Καρράς δεν μπαίνει σε καλούπια γενιάς. Ο Αντώνης είναι ιδέα. Τον Αντώνη, τη δράση του, την προσωπική του ζωή, την αξιοπρέπεια του, τη σκέψη του, την εικόνα του, θα έπρεπε να την κάνουν μάθημα στα σχολεία . . ."

Περισσότερα εδώ

Αντώνη ευελπιστούμε ως "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" να σου κάνουμε το αφιέρωμα που σου αξίζει και παρακαλούμε τους φίλους και συντρόφους του ΠΑΣΟΚ να μας βοηθήσουν σε αυτό.

Νάσος Ζαγγογιάννης ==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.