Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

kalami.net/USA: Λευκός Οίκος, Τραμπ-Τσίπρας

Πήραμε από τα τρία που (πιθανά) θέλαμε, πάλι το...μακρύτερο, αναμνηστικές φωτογραφίες γιά εντυπωσιασμό του ''σοφού λαού'' Ελλάδας και μιά καλή...''μίζα'' (αναβάθμιση F-16, που θα πάει η ''μίζα'' δεν γνωρίζουμε)

Η παράδοση συνεχίζεται γιά 30 χρόνια. Ούτε ένας πρωθυπουργός της Ελλάδας τόλμησε να διαπραγματευτεί ''παραχωρήσεις'' στις ΗΠΑ, απαιτώντας ουσιαστικά ανταλλάγματα.
Φυσικό και αναμενόμενο ο Τσίπρας να δώσει στον Τραμπ (βάσεις κ.ά.), στον Λευκό Οίκο (17 Οκτ. '17) χωρίς να πάρει κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
Μόνο αναμνηστικές φωτογραφίες και λόγια-υποσχέσεις. Ενώ τα ψώνια-υπουργοί (με πρώτον τον ''χαβαλέ'' Ν. Παππά και τους Παπαδημητρίου, Καμμένο) που τον συνόδευαν, φρόντιζαν να ''αλληλοτουϊτάρονται'' με φωτογραφία τους στο Blair House (όπου φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός), γιά να δείξουν στον ''σοφό λαό'' Ελλάδας ότι ήταν κι αυτοί εκεί. Και αυτό, την ώρα που το CNN προανάγγειλε 3 ώρες πριν, τι θα αντιμετωπίσει ο Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου (οι δηλώσεις του, κατά Τραμπ, παραμονή εκλογών στις ΗΠΑ). «Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επιβεβαιώνω τη στήριξή μας για σημαντική ανακούφιση από το χρέος», τόνισε (στον πρωθυπουργό), ο πρόεδρος ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Δηλ., αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις (που δεν θα γίνουν ποτέ, γιά να μην θιγεί -ειδικά- η κομματική πελατεία στο Δημόσιο), μην περιμένετε ''ανακούφιση από το χρέος'' ή επενδύσεις... «Η αναβάθμιση του (ελληνικού) στόλου των F-16 μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2,4 δισ. δολάρια, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θα ενισχύσει τη συνεργασία μας», είπε ο πρόεδρος Τραμπ. Δηλαδή, η Ελλάδα δημιουργεί θέσεις εργασίας στις...ΗΠΑ και όχι το αντίστροφο.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχασε μία μοναδική, πολύ μεγάλη ευκαιρία να προβάλει την Ελλάδα τηλεοπτικά (''ζωντανά''), παναμερικάνικα και περιορίστηκε στα συνηθισμένα, άνοστα και άγευστα, ενώ με τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ''ξεχάστηκε'' σε γενικολογίες, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε κομματικό ακροατήριο στην Αθήνα ή ότι εμφανιζόταν στην κρατική τηλεόραση Ελλάδας.



Συμπέρασμα: 'Ολα γιά εσωτερική κατανάλωση, γιά φτηνή αυτοπροβολή στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα... (Λεπτομέρειες, αύριο)

Σημ.: Η τελευταία φορά που δόθηκε δημόσια συνέντευξη Τύπου (ελληνικού ενδιαφέροντος) στο Rose Garden του Λευκού Οίκου, ήταν πριν 21 χρόνια (Μάϊο 1996), όταν ο τότε πρόεδρος Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Κλίντον.

Ιστορικό γεγονός: O Αλέξης Τσίπρας, είναι ο μόνος 'Ελληνας πρωθυπουργός που συναντήθηκε επίσημα με δύο προέδρους ΗΠΑ, σε 11 μήνες. Νοέμβριο 2016 με Μπαράκ Ομπάμα (Αθήνα) και Οκτώβριο 2017 με Ντόναλντ Τραμπ (Ουάσιγκτον). Στο παρελθόν, συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών με πρόεδρο ΗΠΑ, γίνονταν μία κάθε 5 χρόνια (μέσον όρο).

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.