Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ζήσε τον εφιάλτη σου στην Ελλάδα


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είμαι οργισμένος,είναι απο τις λίγες φορές που γράφω χωρίς να ξέρω που θα καταλήξω, τι θέλω να πω. Γιατί τί να πεις όταν διαβάζεις την ιστορία του θανάτου μιας νέας γυναίκας στη Φολέγανδρο, του νησιού που κάποιοι οραματίζονται να γίνει νέα Σαντορίνη. Πώς όμως; Με το κράτος ξεβράκωτο;
Είναι μια απο εμάς, απο τα θύματα των μνημονίων, θα μπορούσε να είναι η μητέρα, η σύζυγος, η αδερφή, η γειτόνισσα και αν δεν είναι μην είστε σίγουροι οτι αύριο η δυστυχία δε θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

Ο ενας μπαλάκι της ευθύνες στον άλλο που πέρασαν κοντά 6 ώρες χωρίς να υπάρχουν καν φάρμακα μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο να παραλάβει την ασθενή που λίγα λεπτά μετά κατέληξε

Αν ψάξετε λίγο θα δείτε οτι το τελευταίο ελικόπτερο απο τα 5 του ΕΚΑΒ έγινε ταξί για να μεταφέρει πολιτικούς λίγο πριν καθηλωθεί απο την έλλειψη συντήρησης. Και στη συνέχεια οι ίδιοι που το έκαναν ταξί κατάγγελναν τους προηγούμενους για την έλλειψη συντήρησης.

5 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη αγοράστηκαν το 1999. 3 έπεσαν μέσα σε 25 μήνες μέσα. Γιατί;
κανείς δεν έμαθε το γιατί. 1 αντικαταστάθηκε απο την εταιρεία όπου ήταν ασφαλισμένο και για τα άλλα 2 δόθηκαν χρήματα για να αντικατασταθούν; Που πήγαν; Αν σας πώ οτι ακόμα και σήμερα ο ενας ρωτάει τον άλλο και απάντηση δεν παίρνει για το που πήγαν τα χρήματα αυτά, αλλά κανείς δεν βγαίνει να το καταγγείλει, τι θα πείτε;

Μείνανε τα 3 ελικόπτερα λοιπόν και ενα ενα εμενε απο ελλειψη συντηρησης στο έδαφος. Ενα το 2006 ενα τον Ιουνιο του 2012 και το τελευταίο που στα τελευταία του έγινε και ταξί να μεταφέρει υπουργούς (!!!) το Σεπτέμβριο του 2015.

Και τα αεροπλάνα θα ρωτήσετε; Που πήγαν τα αεροπλάνα. Τα παρέλαβαν κόστισαν 6 δις δραχμές τότε γύρω στο 2000 αλλά οταν τα πήραν διαπίστωσαν οτι δεν χωρούσαν να περάσουν μέσα τα φορεία. Ναι τα αεροπλάνα αυτά που σήμερα πετάνε στην Πολωνία και σε άλλες χώρες ως ασθενοφόρα μεγάλων αποστάσεων δεν παρελήφθησαν απο την επιτροπή που ορίστηκε ως ακατάλληλα. Δηλαδή είτε κάποιοι παράγγειλε λάθος εκδοση αεροσκαφων είτε κάποιοι ηθελημένα δεν τα παρέλαβαν. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση σε ενα σοβαρό κράτος θα υπηρχαν ποινικές ευθύνες. Οχι όμως στην Ελλάδα.

Τι έγιναν; Πουλήθηκαν:

1) SX-BNC Piaggio P.180 Avanti (c/n.1036) πωλήθηκε στην Piaggio America Inc., Greenville, SC, ως N126PA και μετά στην Promotional Researchers Inc., Charlottesville, VA, ως N785JH
2) SX-BND Piaggio P.180 Avanti (c/n.1038) πωλήθηκε στην Piaggio America Inc. Greenville, SC, ως N122PA

Πόσο και γιατί; Πάλι κανείς δεν έμαθε. Δε χρειάζεται άλλωστε, για ποιο λόγο; Για να εκνευριστούμε περισσότερο;
Θα μου πείτε γιατί πήραν 2 αεροσκάφη και δεν πηραν μερικά μικρά ακόμα ελικόπτερα; Τα νησιά του Αιγαίου είναι μικρά και πολλά και τα περισσότερα δεν εχουν αεροδρόμια, ισως ουτε κάν ελικοδρόμια μερικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Και οι αγροτικοί γιατροί;Δεν υπάρχουν πια. Στο έλεος της κάθε ΜΚΟ αν υπάρχει γιατρός και χωρίς κανέναν έλεγχο απο το κράτος αφού είναι ιδιώτης.

Και απο τότε και μετά ο καθένας σε ένα μικρό νησί βρίσκεται στο έλεος του Θεού. Στην Ελλάδα του 2017 που μάταια αναζητάει την όποια ανάπτυξή της πια απο τον τουρισμό και τα ελληνικά νησιά.

2017. Ζήσε τον εφιάλτη σου στην Ελλάδα είναι ο τίτλος της νέας καμπάνιας...

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.