Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Το ψέμα και η προπαγάνδα ώς εργαλεία για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων


του Μιχάλη Χαιρετάκη


Στους παρακάτω 4 πίνακες φαίνεται καθαρά πως ακριβώς χρησιμοποιούνται το ψέμα και η προπαγάνδα για να κρύψουν τα πραγματικά σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συνεργατών τους.
Στους πρώτους 2 πίνακες φαίνεται καθαρά η κατανομή των συντάξεων ανα ηλικιακή ομάδα και βλέπουμε οτι ο αριθμός των συνταξιούχων κάτω των 65 ετών είναι περίπου 20 % του συνολικού πληθυσμού των συνταξιούχων ενώ η πλειοψηφία των μεγάλων συντάξεων είναι μέχρι τα 70 χρόνια.
Για κάποιον που πλήρωνε για 35 και πλέον χρόνια ασφαλιστικές εισφορές και για κάποιον που πληρωνε για 15 και 20 η φορολογιία είναι ακριβώς η ίδια ανάλογα με το εισόδημά του και όχι ανάλογα με τις εισφορές του στην ασφάλιση. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάλι ακριβώς ίδιοι για όλους και οι περικοπές των συντάξεων σχεδόν οι ίδιες ανάλογα με τα ποσά των συντάξεων.
Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε μια κατανομή των συνταξιούχων ανάλογα με τα ετη που εργάστηκαν στη χώρα και το είδος εργασίας τους. Εδώ το άθλιο κράτος βάζει μαζί αυτόν που δούλευε σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με τον συνταξιούχο πχ της Ολυμπιακής ή κάποιου οργανισμού του Δημοσίου και τους προσθέτει για να βγάλει τι ακριβώς; Μείγμα βαριάς εργασίας και κρατικής λαμογιάς μαζί;
Βέβαια ο στόχος δεν είναι ουτε οι 50αρηδες ουτε οι 60ρηδες , είναι το 80% των συνταξιούχων άνω των 65 που με ήδη μειωμένες συντάξεις, αθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον περικοπές οδηγούνται στην εξαθλίωση και στον βιολογικό θάνατο μια ώρα γρηγορότερα.

Πάμε τώρα να δούμε τους άλλους 2 πίνακες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Με μια πρόχειρη ματιά στους πίνακες αυτούς βλέπει κάποιος καθαρά οτι τα περισσότερα απο τα ποσά αυτά οφείλονται απο εταιρείες που δεν υπάρχουν πλέον και απο ιδιώτες που δεν έχουν να αποδώσουν τα υπέρογκα ποσά αυτά:
(κλικ πάνω στις εικόνες για ευκρινέστερη ανάγνωση)
Για ποιό λόγο μπαίνουν αυτά τα νούμερα τότε; Για να φτιασιδώνουν το "εχει λαμβάνειν" του Ελληνικού κράτους ενω η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και οικτρή και να μην φαίνεται στην πραγματικότητα το φορολογικό κυνήγι και η οικονομική αφαίμαξη αυτών που μπορούν στην πραγματικότητα να πληρώσουν.
Το μαγαζί το φτιασιδώνουν ωστε να φαίνεται οτι είναι οικονομικά εύρωστο αν πλήρωναν όλοι τους φόρους και τις οφειλές τους. ¨Ομως εσείς θα αγοράζατε ενα μαγαζί που τα χρέη του ανήκουν σε πεθαμένους ή σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα πληρώσουν;
Τα ίδια τρομακτικά ποσά που δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να εισπραχθούν, μεταφέρονται ως ληξιπρόθεσμε οφειλές απο χρονιά σε χρονια και λειτουργούν ως άλλοθι για να γίνονται κατασχέσεις σε μηδαμινά ποσά αυξάνοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό της αγοράς και των κατοίκων.
Ποιός έκανε το σκάνδαλο της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής; Ποιος γιγάντωσε με δάνεια την Atlantic, τον Κορασίδη την Ηλεκτρονική και άλλες;
Ποιος καταχρέωσε την Ολυμπιακή και κλείνοντάς την συνταξιοδότησε ακόμα και 30χρονους;
Ερωτήματα που δε θα πάρουν ποτέ απάντηση. Ο στόχος δεν είναι να πάρουν πίσω τα χρήματα, δεν υπάρχει καμμία περίπτωση όσο ακόμα ισχύουν οι κανόνες της λογικής,ο στόχος είναι να βάλουν στο χέρι την ακίνητη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Τώρα με το 4ο μνημόνιο δε θα ξαναδείτε τρόικες και κουαρτέτα, μπορεί να δείτε και κούφιους πανηγυρισμούς με γραβάτες, όμως το πιο πιθανό όμως είναι ότι θα βλέπετε κάθε μέρα με αυτόματους υπολογισμούς, συντάξεις και μισθούς να μειώνονται ενώ τη φορολογία να πηγαίνει στα ύψη.
Θα βλέπετε τα συσσίτια να μεγαλώνουν, τη μετανάστευση να γιγαντώνεται και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του συγγενή και του γείτονα.και απο την άλλη πολιτικούς που σχεδιάζουν τις πολιτικές τους ανάμεσα σε ουζάκια φρέντο και φυστίκια να πανηγυρίζουν.


=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.