Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί εκτάκτως για το 2018, αντί της προβλεπόμενης χρονιάς του 2019, σε έναν έλληνα πολιτικό για τα παραμύθια που έταξε στον ελληνικό λαό τη τελευταία τριετία!!!



Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Τιμητικοί Πίνακες ΙΒΒΥ

Ανά διετία η ΙΒΒΥ απονέμει τα βραβεία Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε ένα συγγραφέα και έναν εικονογράφο των οποίων το συνολικό έργο αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην Παιδική Λογοτεχνία. Το βραβείο Άντερσεν, ένα χρυσό μετάλλιο, είναι η ανώτερη διεθνής αναγνώριση για δημιουργούς παιδικών βιβλίων για αυτό και λέγεται το «μικρό Νόμπελ».

Για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί εκτάκτως για το 2018, αντί της προβλεπόμενης χρονιάς του 2019, σε έναν έλληνα πολιτικό για τα παραμύθια που έταξε στον ελληνικό λαό από το 2015 έως και σήμερα.

Η επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τα μνημονιακά χρόνια, της τελευταίας επταετίας όλων των δοσιλογικών κυβερνήσεων, κατέληξε τελικά μεταξύ πολλών υποψήφιων (βλέπε σχετικό)  παμψηφεί στην βράβευση του μεγαλύτερου εξ αυτών. όχι σε συγγραφέα βιβλίου παιδικών παραμυθιών, αλλά σε πολιτικό απατεώνα που εξαπάτησε με παραμυθίες, εκτός  των ψηφοφόρων του και τους ηγέτες της Ε.Ε. υπακούοντας γονυπετής (στα τέσσερα από ότι φημολογείται)  αποκλειστικά και μόνο στα κελεύσματα Σόιμπλε - Μέρκελ. Βέβαια ο συγκεκριμένος πολιτικός γυρολόγος αναθεωρώντας πολλά από τα δήθεν πιστεύω του προσπαθεί να είναι αρεστός τόσο σε Μόσχα και Ουάσιγκτον, όσο και τα ιερατεία Ανατολής Δύσης και βεβαίως πρωτίστως στο εβραϊκό στοιχείο. Αλλά η αξιοπιστία του φαίνεται από τη βράβευση του παρακάτω video:


Συλλεκτικό: Δείτε ΟΛΑ τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα σε ένα επικό βίντεο!
«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να κυβερνήσουμε με μνημονιακό σχέδιο» και άλλα (δεκάδες) μεγαλειώδη ψεύδη συγκέντρωσε η Ομάδα Αλήθειας και τα παρουσιάζει σήμερα, με αφορμή τα γενέθλια της κυβέρνησης.

Δείτε το επικό βίντεο:



Τα βραβεία Άντερσεν επιχορηγούνται για μια δεκαετία από το Nami Island της Κορέας.

Οι Τιμητικοί πίνακες της ΙΒΒΥ περιλαμβάνουν ανά διετία επιλεγμένα βιβλία από την πρόσφατη παραγωγή για να τιμήσουν συγγραφείς, εικονογράφους και μεταφραστές από τις χώρες μέλη της ΙΒΒΥ. Οι τίτλοι επιλέγονται από τα Εθνικά Τμήματα τα οποία προτείνουν ένα βιβλίο για κάθε πίνακα. Χώρες με ουσιαστική συνεχή παραγωγή παιδικών βιβλίων σε περισσότερες από μία γλώσσες υποβάλλουν έως τρία έργα για τη συγγραφή και τη μετάφραση σε διαφορετικές γλώσσες.
Για τα βιβλία των τιμητικών πινάκων οργανώνονται διεθνείς εκθέσεις.


Σύνοψη της υπόθεσης: Ζητείται ψεύτης

Ο πολιτευτής Θεόφιλος Φερέκης προσλαμβάνει για γραμματέα του τον Θεόδωρο Πάρλα, τον επιλεγόμενο και ψευτο-Θόδωρο, που του ικανοποιεί την ανάγκη να κουλαντρίζει τους ψηφοφόρους και να τους υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια».

Οι ψευτιές του Θεόδωρου δεν αργούν να γίνουν μπελάς για τον Φερέκη, ιδίως όταν μπλέκεται και η γυναίκα του, η οποία προσπαθεί με δικά της ψέματα να συγκαλύψει το δεσμό της με τον καλύτερο φίλο του άντρα της.


Θανάσης Βέγγος - Ζητείται ψεύτης (1961) από pc-tech-video

Οταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις "χάρες" που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Μόλις καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν... επαγγελματία ψεύτη.

Την κατάσταση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας, ή Ψευτοθόδωρος, που με το "ταλέντο" του και τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη.

Ατάκες:  
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ε, τι θα κάνεις. Πολιτικό γραφείο έχει ο άνθρωπος. Εκεί μαζεύονται οι φίλοι του, οι ψηφοφόροι του. Ο ένας ζητάει το ένα, ο άλλος το άλλο. Έχει ανάγκη από έναν ιδιαίτερο.
ΘΟΔΩΡΟΣ (ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ): Γιατί, δεν έχει;
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Έχει έναν άλλο, αλλά του τα έχει κάνει μούσκεμα.
ΘΟΔΩΡΟΣ: Ε, και μένα τι με θέλει; Να πάω να τα στεγνώσω;

ΘΟΔΩΡΟΣ: Οι φίλοι μου με φάγανε. Τι κάθεσαι εδώ στην επαρχία και σπαταλάς τα ψέματά σου; Τρέχα στην Αθήνα που έχουν μεγαλύτερη πέραση, για να προκόψεις.
ΤΖΕΝΗ (ΚΥΡΙΑΚΟΥ): Και τι επάγγελμα κάνατε μέχρι τώρα;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Ψευδομάρτυρας.
(και λίγο πιο μετά)
ΘΟΔΩΡΟΣ: Έκανα και δημοσιογράφος.
ΤΖΕΝΗ: Και σε ποια εφημερίδα γράφατε τα ψέματά σας;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Στην "Αλήθεια"!

ΦΕΡΕΚΗΣ (ΖΕΡΒΟΣ): Θα σε τσακίσω.
ΘΟΔΩΡΟΣ: Άκουσον μεν, τσάκισον δε.

ΘΟΔΩΡΟΣ: Κυρία μου, η μετάθεση του κουνιάδου σας τακτοποιήθηκε!
ΚΥΡΙΑ: Μα πέθανε!
ΘΟΔΩΡΟΣ: Α, σας το 'πανε ε; Έτσι άγαρμπα; Λυπάμαι κυρία μου. Ενώ εμείς κάναμε τα πάντα για την μετάθεση, ο Ύψιστος θέλησε να τον μεταθέσει αλλού.

ΤΖΕΝΗ: Για πέστε μου κύριε Θόδωρε, πώς καταφέρατε και κατακτήσατε τόσες πολλές γυναίκες;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Με το μάτι. Έχω ένα ειδικό βλέμμα, που δεν αντέχει σ' αυτό καμία γυναίκα. Αφού να φανταστείτε, μία φορά κοίταξα έτσι μια καλόγρια και πέταξε τα ράσα!
ΤΖΕΝΗ: Και πώς είναι αυτό το βλέμμα;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Να είναι... είναι κάπως έτσι.
(την κοιτάζει με ύφος γόη)
ΤΖΕΝΗ: Αχ... μη, μη κύριε Θόδωρε. Δε ξέρω τι έπαθα. Ζαλίστηκα.
ΘΟΔΩΡΟΣ: Θα έβαλα μεγάλη δόση.

ΘΟΔΩΡΟΣ: Σκοτώστε με κύριε Φερέκη. Θα σας ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή!

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σύντομα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να τους ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 56 χρόνια μετά.




Σημείωση: Η επιλογή των video  είναι ενδεικτική λόγω των πολλών που θα μπορούσαν να καλύψουν τα ψέμματα Τσίπρα, όπως και των εν γένει πολιτικών με ταινίες όπως και η παρακάτω που δυστυχώς δεν.... 


Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.