Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

kalami.net/USA: "Μεγάλη απογοήτευση στην Ουάσιγκτον: Δεν θα κάνει την -9 ημερών- ''περιοδεία'' του στις ΗΠΑ ο υφυπ. Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης"

Η προαναγγελθείσα από τον ίδιον ''περιοδεία'' 9 ημερών σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον (χωρίς λόγο και σκοπό) γιά τα τέλη Ιανουαρίου 2017, ματαιώθηκε τελικά. Και φταίει το ''ΚΑΛΑΜΙ'' επειδή είχε δημοσιεύσει την σχετική ''είδηση''. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός Εξωτερικών -και απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού- Ν. Κοτζιάς, να ζητήσει από τον υφυπουργό του, να ''κοντύνει'' την περιοδεία στις 4 ημέρες, διαισθανόμενος ότι, είναι που είναι ''ρόμπες'' ως υπουργείο αλόγιστης σπατάλης, δεν υπάρχει λόγος να γίνονται μεγαλύτερες ''ρόμπες''.
'Ενας άλλος λόγος ήταν γιά να μην δυσαρεστηθεί ο έτερος των υφυπουργών Τ. Κουίκ, που μονοπωλεί τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά όχι -ακόμα- 9 ημερών το καθένα (αν και το ταξίδι στις ΗΠΑ αρχές Ιανουαρίου '17 το είχε αρχικά προγραμματίσει γιά 9 ημέρες).
Και δυσαρέσκεια των μόνιμα ταξιδευτών στο εξωτερικό ΑΝΕΛ-ικών, με κρατικό χρήμα (''λεφτά υπάρχουν''), μπορεί να έχει επίπτωση και να πέσει η κυβέρνηση, ειδικά αν πουν και στον Π. Καμμένο να περιορίσει τα συνηθισμένα ταξίδια του (βασικά στις ΗΠΑ, όπου του κάνουν ''πλάκα'', επειδή τα τελευταία δύο χρόνια, ουδείς Αμερικανός υπουργός θέλει να τον συναντήσει και ''έχει σκάσει'' ο υπουργός 'Αμυνας), με το ''πρωθυπουργικό αεροσκάφος'', έτσι γιά ''βόλτα'' και θυμώσουν οι ΑΝΕΛ-ηδες.

Η ματαίωση της επίσκεψης Αμανατίδη στις ΗΠΑ, μάθαμε ότι δημιούργησε δυσαρέσκεια, στον Λευκό Οίκο, στα καλά εστιατόρια Νέας Υόρκης και στους... Πόντιους.
Η ματαίωση της ''περιοδείας'', έχει ως αποτέλεσμα, ''αξιωματούχοι'' της κυβέρνησης Τραμπ και η Ομογένεια, να στερηθούν της παρουσίας και βαθυστόχαστης πολιτικής σκέψης του υφυπ. Εξωτερικών Ελλάδας, του κ. Γιάννη Αμανατίδη.

«'Eξεστιν τοις ΑΝΕΛ-ίοις ασχημονείν»
''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'': Οι τουριστικές περιπλανήσεις της κ. Ελ. Κουντουρά, σε Νέα Υόρκη και Σικάγο
Εννέα ημέρες στις ΗΠΑ (πάλι) γιά... ''τουρισμό'' με κρατικό χρήμα. Οι ''επαφές'' με... ''παράγοντες της Ομογένειας'' και λοιπά πανηγύρια, βαφτίστηκαν ''προώθηση του τουρισμού στις ΗΠΑ''. Κι ενώ διαβάζουμε και ακούμε τα γνωστά-συνηθισμένα, γιά ''επαφές με μεγάλους tour operators'' (γιά την δημιουργία εντυπώσεων), ουδέποτε ανακοινώνεται ΠΟΙΟΙ είναι και πότε ''συναντήθηκαν'' με την υπουργό... (Δευτέρα)

''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'': 'Εσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ (ταξιδιών στο εξωτερικό) και πάει γιά... παγκόσμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ''αρμόδιος γιά Απόδημους'', Τέρενς Κουίκ
Από τότε που ανάλαβε ''καθήκοντα'' (αρχές Νοεμβρίου '16) και βρήκε χρήμα στην τυπικά μόνο υπάρχουσα (άχρηστη) Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του υπουργείου Εξωτερικών, έχει ''μουρλαθεί'' στα ταξίδια στο εξωτερικό, ''γιά να γνωρίσει την Ομογένεια''.

Η αναλογία είναι κάθε 12 ημέρες ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μαζί με 1-2 συνεργάτες. Κι ενώ οι επιδόσεις του σε ''δελτία Τύπου'', φωτογραφίες και λοιπά σχετικά (γιά διανομή ''κουτόχορτου'' στην Ελλάδα) είναι ''εντυπωσιακές'', ακόμα αναρωτιόμαστε ΠΟΙΑ είναι η πολιτική της κυβέρνησης γιά τον απόδημο Ελληνισμό, επειδή ίσαμε τώρα υπάρχουν μόνο υφυπουργικές ''δηλώσεις, συναντήσεις, φωτογραφίες'' και από ουσία... ''αέρας κοπανιστός''.

Με τα προγραμματισμένα επόμενα ταξίδια (και προαναγγελθέντα από τον ίδιον), εκτιμάται ότι σε 6 μήνες, θα έχει κάνει περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό από ότι όλοι οι ομόλογοί του συνολικά, σε 6 χρόνια, ''σπάζοντας'' έτσι το ''παγκόσμιο ρεκόρ''... (Δευτέρα)

H Ομογένεια, ενθουσιασμένη, λέει στον Ψηφιακό (digital) υπουργό: «Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει ψηφιακά»
Ελλάδα: Επιτέλους ''ανάπτυξη'' και απογείωση γιά το ''διάστημα''
Μετά το ''σκίσιμο των μνημονίων'' και αφού η Ελλάδα ''τον επόμενο χρόνο βγαίνει στις αγορές'', όπως δηλώνουν οι πρωθυπουργοί και υπουργοί της τα τελευταία 7 χρόνια, καιρός ήταν η χώρα, με τον ''σοφό λαό'', να ''απογειωθεί'' και μετά από την δημιουργία ''διαστημικής βάσης'' έξω από την Καλαμάτα (επί κυβέρνησης Σαμαρά), επιτέλους δημιουργείται ''Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών'' (επί κυβέρνησης Τσίπρα), με πρωτοβουλία του -δηλώνοντα ''αριστερός''- Ψηφιακού υπουργού Ν. Παππά.
(Σημ.: Η πρόταση για βάση εκτόξευσης ''τουριστικών πυραύλων'' στην Καλαμάτα, διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρο, τον 2013).
Το ''Κέντρο'', στο οποίο θα διοριστούν τα ''μεγάλα επιστημονικά κεφάλια'' ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα αξιοποιήσει τις αναξιοποίητες δυνατότητες της Ελλάδας στο διάστημα, με την αποστολή δορυφόρων, επικοινωνιακών και μη. Το μόνο που δεν διευκρίνησε ακόμα ο Ψηφιακός υπουργός, είναι αν η ''κατάκτηση του διαστήματος'' θα είναι ψηφιακή ή όχι. Δεν επιβεβαιώθηκε, επίσης, η έντονη φήμη, ότι δύο υπουργοί, οι πλέον ταξιδιάρηδες στο εξωτερικό (Κουίκ και Κουντουρά, αφού ''λεφτά υπάρχουν'') δήλωσαν αμέσως συμμετοχή γιά την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, με δεδομένο ότι το κράτος θα καλύψει όλα τα έξοδά τους και οι υπουργοί θα φροντίσουν απλά να κάνουν αυτοπροβολή με φωτογραφίες και ''δελτία τύπου'', ώστε να εντυπωσιαστεί ο ''σοφός λαός'' της Ελλάδας.
O Ψηφιακός (digital) υπουργός Ν. Παππάς, σε ''δελτίο Τύπου'' (30 Ιαν. '17), αναφέρει επίσης: «...Tα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως –π.χ.- το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος». 'Ετσι μάθαμε ότι ''ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου'' απαιτεί ''εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επίπεδου'' και όχι ''κατσιαπλιάδες'' υπουργούς-''σούργελα'', που δεν μπορούν να συντονιστούν, όπως γίνεται τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες.
O απόδημος Ελληνισμός, ειδικά στις ΗΠΑ, συγκινημένος από τα μεγάλα επιτεύγματα της πατρίδας, δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τα ευχάριστα νέα από την Ελλάδα, ενώ οι συνταξιούχοι, μόνιμοι πρόεδροι των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, ετοιμάζονται να στείλουν συγχαρητήρια μηνύματα. Μόνο ελάχιστοι σχολίασαν γιά τα ''διαστημικά'': «Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι». Ενώ γιά τον Ψηφιακό (digital) υπουργό λένε: «Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει ψηφιακά».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.