Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Πως έπεσε το Mirage 2000-5 και πως γλίτωσε τη συντριβή και το δεύτερο τη τελευταία στιγμή


Πως χάθηκε το Mirage 2000-5 με τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και πως λίγο έλειψε να χάσουμε και το δεύτερο αεροσκάφος; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr το σημερινό δυστύχημα μοιάζει με την τραγωδία του Πηλίου όταν δύο F-16 πηγαίνονταν για προσγείωση σε σχηματισμό “κάρφωσαν” στο βουνό. Παραλίγο να γίνει ακριβώς το ίδιο και σήμερα. Ο δεύτερος πιλότος γλίτωσε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Μέχρι τις 10 το πρωί το αεροδρόμιο της Σκύρου ήταν εκτός δράσης λόγω της κακής ορατότητας. Μόλις άνοιξε οι πιλότοι των δύο Mirage 2000-5 πήραν αποστολή αναχαίτισης. ...

Είχαν επαφή με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη. Από εκεί και αφού τους αναχαίτισαν πολλές φορές έφθασαν παρακολουθώντας τους μέχρι τη Ρόδο. Οι Τούρκοι τους ξαναοδήγησαν μέχρι τη Μυτιλήνη!!!. Όλα αυτά με αερομαχίες κατά διαστήματα.
Οι δύο πιλότοι μας φυσιολογικά κουρασμένοι επέστρεφαν στη Σκύρο για προσγείωση. Μπροστά ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος . Στη κάθοδο βρήκαν σύννεφα στα 3000 πόδια. Μπήκαν στη νέφωση κι εκεί φαίνεται ότι ο εφιάλτης κάθε πιλότου , η παραίσθηση “χτύπησε” τον Σμηναγό. “Καρφώσε” στη θάλασσα. Το δεύτερο Mirage 2000 ακολουθούσε. Ο χειριστής του κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις στα 1000 πόδια. Μέχρι να τραβήξει το χειριστήριο είχει βρεθεί στα 300 πόδια!!! Το έσωσε η εμπειρία του.
Όπως γράψαμε ο Σμηναγός Μπαλταδώρος είναι ο πρώτος νεκρός αυτής της ελληνοτουρκικής κρίσης. Ελπίζουμε να μη θρηνήσουμε άλλους.


=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.