Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

TV BOYLH - ΒΟΥΛΗ: "Συγκοινωνούντα δοχεία" για Novartis Προανακριτική και Εξεταστική


Σχετικά:TV BOYLH - ΒΟΥΛΗ 

"Υπάρχουν πληροφορίες μέσα στη δικογραφία της Novartis που είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την δική μας επιτροπή, στην πορεία εμείς μπορούμε να τα πάρουμε και να εμπλουτίσουμε την εικόνα στον βαθμό που είναι σίγουρα και τεκμηριωμένα" εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία κ. Αντ. Μπαλωμενάκης.

Παρότι ανέφερε ότι η προανακριτική για τη Novartis "μας αφαιρεί αντικείμενο" υποστήριξε ότι στοιχεία τις δικογραφίας που "ακουμπούν" και στις δύο επιτροπές μπορούν να έρθουν από την μία επιτροπή στην άλλη.

Η χαμηλών τόνων και προσεκτική εισήγηση Μπαλωμενάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλου των ΑΝΕΛ ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Εξεταστικής, όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστεί αλλά να αναβαθμιστεί σε σύγκριση με τις ...
εργασίες της προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε σε μία τουλάχιστον περίπτωση που υπάρχει αλληλοεπικάλυψη του αντικειμένου των δύο επιτροπών της Βουλής και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και της εμπλοκής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της κ. Νικολοπούλου-συζύγου του Διοικητή της ΤτΕ τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία έχει παραπέμψει στην προανακριτική.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε και εκ μέρους της ΔΗΣΥ η Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία υπογράμμισε την ανάγκη να κληθεί και να καταθέσει η κ. Νικολοπούλου στην Εξεταστική και να μην κλείσει έτσι ο φάκελος του ΚΕΕΛΠΝΟ. "Πρέπει να την καλέσουμε να μας μιλήσει για την καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, να την σηκώσουμε την ρομφαία αλλά να την δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει, όχι να σπιλώνουμε έτσι χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν" τόνισε η βουλευτής της ΔΗΣΥ. "Δεν μπορεί να μείνει μόνο στην ιστορία με τις 23 προσλήψεις το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν παράλληλες διαδρομές με Novartis, φάρμακο κλπ".

Η επόμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής θα γίνει την επόμενη τετάρτη με την κατάθεση του αναπλ. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μ. Νταλιάνη
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.