Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

kalami.net/USA: Το ''Σκοπιανό'', ο Κούλης (Μητσοτάκης) και ο ''σπουδαίος'' υπουργός Ν. Κοτζιάς


Μίλησε ο Κούλης... Και τι είπε; Ας αναβάλουμε τις συζητήσεις γιά το όνομα των Σκοπίων.
''Η λύση κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία'', τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή, ας σέρνεται αυτή η υπόθεση, ίσαμε κάποια γενική Συνέλευση του ΟΗΕ -αργά ή γρήγορα- αποφασίσει γιά το όνομα: ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''. Θα είναι μιά φυσιολογική εξέλιξη, αφού σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου αποκαλούν και αναγνωρίζουν επίσημα τα Σκόπια, ως ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''.

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ''Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας'' (24 Iαν.'18), ήταν μία επίθεση στην (διαιρεμένη στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων) κυβέρνηση. Φυσικό και αναμενόμενο, αλλά από ουσία ''πάπαλα''.
Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνουμε είναι, γιατί η ΝΔ δεν λέγει, δεν παραδέχεται δημόσια, ότι το όνομα ''μακεδονία'' δόθηκε στους Σκοπιανούς επί κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη (1993), όταν μπήκε στο πΓΔΜ. Και ενώ έχει δεχτεί και διατυμπανίσει το ''Νέα Μακεδονία'' ως όνομα, τώρα ''σφυρίζει κλέφτικα'', θεωρώντας τους 'Ελληνες βλάκες ή αμνήμονες.

Σε ότι αφορά τις ''διαπραγματεύσεις'', το γεγονός ότι τις κάνει ο ''απόγονος του παλαιών Πατρών Γερμανού'' (όπως δηλώνει), υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, δημιουργεί ερωτηματικά και ...
αμφιβολίες γιά αποτέλεσμα, δηλ. να υπάρξει συμφωνία στο όνομα των Σκοπίων.
Ο ''σπουδαίος'' εγωκεντρικός υπουργός, έχει πάγια τακτική: Μετάθεση λύσεων των προβλημάτων, στο μέλλον (τα ίδια έγιναν και στο Κυπριακό).

Αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι ''έμπιστοι'' του υπουργού ζητούν από ''πρόθυμες'' ομογενειακές Οργανώσεις ΗΠΑ, ανακοινώσεις, με τις οποίες να εκφράζουν την ''εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του υπουργού'' ή να διαφοροποιούνται από ψηφίσματα άλλων Οργανώσεων, ''μη φιλικά'' με τις πρακτικές της κυβέρνησης, τότε τα πράγματα μπλέκουν περισσότερο και πιστοποιούν την επικίνδυνη ''ελαφρότητα'' κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που αδυνατούν να μονιάσουν ακόμα και στα εθνικά ζητήματα.

Ανακοινώσεις και ψηφίσματα υπέρ της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, ζητούν και άλλα δύο υπουργεία Ελλάδας. Εξυπακούεται ότι, οι ενέργειες των ''έμπιστων'' του υπουργού Εξωτερικών γιά την ''ηρωποίησή'' του, έγιναν... ''μυστικά'', αλλά κατάντησαν ''κοινό μυστικό'' στην Ομογένεια ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα σχόλια να είναι διόλου κολακευτικά γιά τον κ. Κοτζιά.
Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση, που παρεμβαίνει στην Ομογένεια ''μυστικά'', ζητώντας καταγγελίες της κυβέρνησης.


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Αφού η εξωτερική πολιτική ''δεν διαμορφώνεται από λαϊκισμό και συλλαλητήρια'', τότε, σε τι χρειάζονται ''ανακοινώσεις στήριξης'' και ''θεοποίησης'' του ''σπουδαίου διαπραγματευτή'', υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά;

ΣΗΜ.: Καλά θα κάνουν πολιτικοί και κόμματα της Ελλάδας, να μην χρησιμοποιούν και διαιρούν την Ομογένεια, γιά τα συμφέροντά τους. Καλά θα κάνουν και υποτιθέμενοι ''παράγοντες'' της Ομογένειας, ''ψώνια'' και μη, να μην δέχονται να παίζουν τον ρόλο του ''χρήσιμου ηλίθιου'', χρησιμοποιούμενοι από τυχοδιώκτες πολιτικούς και κόμματα της Ελλάδας, αλλά και από υπερ-εθνικιστές της καταστροφής.

Πρόεδρος Κύπρου ή όταν μιλάει το...ποτό



ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Πρόεδρος της (μισής) Κύπρου: 
«Το όνομα δεν έχει ΣΗΜΑΣΙΑ. Δεν θα είχα αντίρρηση αν τα Σκόπια λέγονταν και Βόρεια Ελλάδα ή Βόρεια Μακεδονία».
Σεβαστή η άποψη του κ. Πρόεδρου. Με την ίδια λογική, γιατί να έχουμε αντίρρηση αν η (''κατεχόμενη'') Β. Κύπρος, ως ''κράτος'', ονομαστεί ''Βόρεια Κύπρος'' ή ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'';
Εκτός και αν ο κ. πρόεδρος, που έχει την φήμη ''γερό ποτήρι'', τα είπε, αφού πρώτα ''είχε κατεβάσει'' μιά μπουκάλα ''σκατς''.

Δυνατό, ηχηρό, ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.