Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο και φωτογραφίες από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.
Άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει με δεκάδες πούλμαν στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.
Οι διοργανωτές αναμένουν περίπου 30.000 άτομα, με τα περισσότερα κόμματα πάντως, να κρατούν αποστάσεις. ...

Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου.
Παρών, ακόμη, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης,  Γιάννης Σαρίδης,  Αριστείδης Φωκάς.
Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.
Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.
Οι αστυνομικές αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Επεισόδια έγιναν όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών με κουκούλες επιχείρησε να προσεγγίσει τους αντιεθνικιστές στην Καμάρα, ενώ επίθεση ακροδεξιών έγινε στην κατάληψη Libertatia και ξέσπασε πυρκαγιά.

http://tvxs.gr/news/ellada/binteo-kai-fotografies-apo-syllalitirio-gia-ti-makedonia

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.