Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη Γιουγκοσλαβία, το "πατριωτικό" όραμα των ελληνόφωνων αρνητών της Βορείου Μακεδονίας - Σκόπια: Η παγίδα του δημοψηφίσματος





Εάν τα Σκόπια πάρουν το όνομα Βαρντάσκα, και θεωρηθούν σλαβικό έδαφος με αμιγώς σλαβικό πληθυσμό, οι "πατριώτες" της Ελλάδος που δεν θέλουν να αποκαλούνται Μακεδονία τα Σκόπια, θα έχουν καταφέρει ένα απίστευτο κατόρθωμα για λογαριασμό των Σλάβων.

Θα έχουν θέσει τα θεμέλια για την δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας, ή Μεγάλης Σερβίας.

Δηλαδή χωρίς να έχουν χύσει ούτε μία σταγόνα αίματος οι Σλάβοι, θα έχουν αποκτήσει τις βάσεις για την δημιουργία ενός μεγάλου Σλαβικού κράτους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος. Διότι προφανώς η "Βαρντάσκα" θα ενωθεί είτε ολόκληρη είτε ένα μεγάλο μέρος της με την Σερβία ή την Βουλγαρία.

Όντως οι "πατριώτες" θα έχουν επιτύχει έναν μεγάλο άθλο: την δημιουργία της Μεγάλης Γιουγκοσλαβίας εις βάρος της Ελλάδος. Και εις ανώτερα...

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τί κακό κάνουν στον Ελληνισμό οι σημερινές λεγόμενες Μακεδονικές οργανώσεις, ας το ξεκαθαρίσουμε με απλά λόγια.

Επειδή δεν θέλουν να πείσουν τους σλαβόφωνους Μακεδόνες των Σκοπίων ότι είναι Έλληνες, προσπαθούν να τους πείσουν ότι είναι Σλάβοι.

Το ίδιο πράττουν για τα εκτός Ελληνικών συνόρων Μακεδονικά εδάφη.

Με αποτέλεσμα αν στο μέλλον ένα άλλο καθεστώς θελήσει να απελευθερώσει τα υπόδουλα Μακεδονικά εδάφη των Σκοπίων, θα βρεί απέναντί του όλη την διεθνή κοινότητα η οποία θα μας λέει ...

 "Μα εσείς τόσα χρόνια λέγατε ότι είναι Σλάβοι και όχι Μακεδόνες, και ότι τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία, άρα είσαστε κατακτητές και όχι απελευθερωτές".

Οι Μακεδονομάχοι θα στριφογυρίζουν στον τάφο τους, βλέποντας τις σημερινές Μακεδονικές οργανώσεις.

Έτσι όπως το πάνε οι "πατριώτες", θα καταλήξουμε στο ότι οποιοδήποτε έδαφος βρίσκεται εκτός σημερινών Ελληνικών συνόρων είναι ξένο και δεν μας ανήκει. Άρα και στις παραμονές του 1912, τα εδάφη που ήταν εκτός Ελληνικών συνόρων, ήταν ξένα, δεν ήταν Ελληνικά. Άρα οι Βαλκανικοί αγώνες δεν ήταν απελευθερωτικοί, αλλά κατακτητικοί πόλεμοι.

Εκεί οδηγούν οι βλακώδεις αντιλήψεις των "πατριωτών" που ωρύονται για το όνομα της Μακεδονίας, αφού δεν τοποθετούν το ζήτημα σε εθνικοαπελευθερωτική βάση.

http://www.iphicratisamyras.com/2018/01/blog-post_62.html#more


-------------------------------------------------------------
Σκόπια: Η παγίδα του δημοψηφίσματος
του Σταύρου Λυγερού –
Η κυβέρνηση Ζάεφ έχει δημοσίως δεσμευθεί ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για το όνομα καταλήξουν, θα θέσει τη συμφωνία προς έγκριση σε δημοψήφισμα. Περιέργως, η Αθήνα κάνει πως δεν ακούει. Μπορεί, άραγε, ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό στα σλαβικά για όλες τις χρήσεις, όπως απαιτεί η ελληνική πλευρά, να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα της FYROM; Η απάντηση είναι αρνητική. Γι’ αυτό και ο Γκρουέφσκι είχε υιοθετήσει ως τελευταία γραμμή άμυνας στις διεθνείς πιέσεις τη ίδια θέση περί δημοψηφίσματος.
Ακόμα και εάν οι Αλβανοί της FYROM ψηφίσουν μαζικά υπέρ της συμφωνίας είναι αμφίβολο εάν αρκούν για να επικρατήσει το ΝΑΙ. Μετά από τόσα χρόνια εντατικής πλύσης εγκεφάλου σ’ όλα τα επίπεδα, οι Σλαβομακεδόνες είναι μάλλον απίθανο να αποδεχθούν την πραγματικότητα της περιοχής. Να αποδεχθούν ότι τόσο το κράτος όσο και οι ίδιοι ως εθνότητα αποτελούν Μέρος και όχι το Όλον στη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία.

Αν και έχουν ισχυρά κίνητρα να κλείσουν το μέτωπο με την Ελλάδα, οι Σλαβομακεδόνες του Ζάεφ δεν έχουν σε καμία περίπτωση απαλλαγεί από το ιδεολόγημα του “Μακεδονισμού”. Απλώς, έχουν πάρει αποστάσεις από τις ακρότητες του Γκρουέφσκι και ο δικός τους “Μακεδονισμός” είναι πιο μετριοπαθής και ευέλικτος και γι’ αυτό πιο αποδεκτός από τη Δύση. να

Η Αθήνα δεν μπορεί, βεβαίως, να εμποδίσει τα Σκόπια να προκηρύξουν δημοψήφισμα σε περίπτωση που βρεθεί κοινά αποδεκτή φόρμουλα για την αλλαγή του ονόματος. Μπορεί, όμως, να καταστήσει σαφές πως εάν προκηρυχθεί δημοψήφισμα στη FYROM για την ονομασία, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα και στην Ελλάδα για το εάν επιτρέψει την ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, χωρίς να έχει προκύψει οριστική συμφωνία για το όνομα, η οποία να έχει κυρωθεί και με τροποποίηση του Συντάγματος. Θεσμικά η Ελλάδα έχει αυτό το δικαίωμα και δεν θα ήταν η πρώτη χώρα που θα το ασκούσε. Στις αρχές της δεκαετίας 1970 στη Γαλλία είχε διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην τότε ΕΟΚ.

Το δημοψήφισμα είναι ένας τρόπος υπεκφυγής των Σλαβομακεδόνων από τις ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις. Ο ελιγμός τους μπορεί να ακυρωθεί μόνο με την απειλή διεξαγωγής ελληνικού δημοψηφίσματος. Μετά από τόσα χρόνια προσχηματικών συνομιλιών, έχει καταστεί σαφές πως οι Σλαβομακεδόνες θα διαπραγματευθούν σοβαρά μόνον εάν υποχρεωθούν. Και θα υποχρεωθούν μόνον εάν κλείσει ο δρόμος για την ενσωμάτωση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, που δικαιολογημένα οι ίδιοι θεωρούν αποφασιστικής σημασίας για την επιβίωση του κράτους τους.
https://slpress.gr/sxolio/skopia-i-pagida-tou-dimopsifismatos/

-----------------------------------------------------------------

Το λάθος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Σκόπια και γιατί στο τέλος θα κερδίσει η Ελλάδα;

Πηγή: Το λάθος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Σκόπια και γιατί στο τέλος θα κερδίσει η Ελλάδα; http://mignatiou.com/2017/06/to-lathos-tou-konstantinou-mitsotaki-gia-ta-skopia-ke-giati-sto-telos-tha-kerdisi-i-ellada/

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.