Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Είναι ο νέος κυβερνήτης που σας μιλά... Το κομάντο Τσε Γκεβάρα!

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα...
Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι
ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα
την αστική δημοκρατία»
Σήμερα η "Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας" του υπερεθνικού κεφαλαίου της παγκοσμιοποίησης...
Μας λένε όλα τα ΜΜΕ, οι κυβερνήσεις της "αριστεράς" και δεξιάς, τα σχολικά βιβλία πως σήμερα και κάθε 10 Δεκέμβρη εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου... ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες... με αφορμή την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μας τονίζουν εμμονικά και θέλουν να μας το εμφυτεύσουν ως τσιπ βαθιά μέσα στο μυαλό, την ψυχή και την καρδιά μας (μην τυχόν και το ξεχάσουμε...), ότι πρόκειται για τη "σημαντικότερη κατάθεση για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των ανθρώπων".
Η "απάντηση" από τον Μεξικανό φιλόσοφο και στοχαστή περασμένων αιώνων δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περιεκτική κι επίκαιρη σήμερα:

«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)

Σήμερα τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται σε κάθε γωνιά της γης που ο...
ιμπεριαλισμός και το υπερεθνικό κεφάλαιο έχει μπήξει βαθιά τα νύχια του.
Σήμερα σε μια κίνηση πανικού η πάλαι ποτέ υπερδύναμη προχώρησε χωρίς ντροπή σε μια κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και αποφάσεων του ίδιου του ΟΗΕ που ελέγχει: Θέλει την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, την Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα του σιωνιστικού-ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος που βάπτισαν Ισραήλ. Πανικός μπροστά στην κατάρρευση των ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα: Συρία, Ιράν, Ιράκ... Μέση Ανατολή, Μπολιβαριανή Δημοκρατία... Λατινική Αμερική, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας...


Ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, ο ηγέτης που μαζί με ολόκληρο το Συριακό λαό μετέτρεψε σε εφιάλτη το όνειρο των ιμπεριαλιστών μέσω της "αραβικής άνοιξης made in USA"... η Συρία, μοναδική Αραβική χώρα που υπάρχει πολυκομματισμός (στην κυβέρνηση Άσαντ συμμετέχει με υπουργεία το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας), που εκδιώχθηκε από τον "αραβικό σύνδεσμο" που ελέγχει το αμερικανοσιωνιστικό στρατόπεδο, ήταν σαφής:
«Το μέλλον της Ιερουσαλήμ δεν καθορίζεται από κράτος ή πρόεδρο. Καθορίζεται από την ιστορία της, την αποφασιστικότητα και τον προσδιορισμό του Παλαιστινιακού Αγώνα που θα παραμείνει ζωντανός στη συνείδηση του αραβικού έθνους μέχρι τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του»
Μπασάρ Αλ Άσαντ
Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
Σήμερα ακόμη κι οι υπουργοί των Εξωτερικών του "αραβικού συνδέσμου", που συνεδρίασαν στην Ιορδανία, διαφώνησαν με την απόφαση των ΗΠΑ... Τρέμουν κι αυτοί για τους θρόνους των σκοταδιστικών δικτατορικών μοναρχικών τους καθεστώτων. Πανικός μπροστά στους λαούς των χωρών του Αραβικού Έθνους!
Στην Ελλάδα, την πατρίδα μας που δεν αναγνώρισε ποτέ το κατοχικό καθεστώς απαρτχάιντ (η αναγνώριση έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κι υπουργό των Εξωτερικών τον Σαμαρά) κι αναπτύχθηκαν στενές σχέσεις σε πολιτικό, στρατιωτικό πεδίο από τον Γ. Παπανδρέου κι ενίσχυσε ο κ. Τσίπρας, σήμερα μπροστά στο νέο βιασμό της Παλαιστίνης σιωπούν νεκρικά όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα (εξαιρουμένου του ΚΚΕ).
Επισημαίνει εύστοχα με μια φράση η Ιωάννα Υψηλάντη (με την οποία δεν έχουμε καμία προσωπική γνωριμία ή σχέση), όσα έπρεπε να επισημαίνουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα κι ειδικότερα οι αυτοαποκαλούμενοι "αριστεροί": "Ο παραλογισμός, όταν μια τρίτη χώρα θέλει να προσδιορίσει την πρωτεύουσα μιας άλλης χώρας, στην πρωτεύουσα άλλης χώρας.
Τι ζούμε οι άνθρωποι!"Το ελληνικό πολιτικό κυβερνητικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τα αλλεπάλληλα "αριστερά" και δεξιά μνημόνια όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 8 χρόνια, πιστεύει πως οι λαοί δεν έχουν μνήμη;

 
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποδέχεται με τιμές τους αποκλεισμένους στη Βηρητό Φενταγίν και τον ηγέτη της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ (ο ρασοφόρος είναι ο Παπαφλέσσας της Παλαιστινιακής Επανάστασης Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ Ιλαρίων Καπούτσι, που ζούσε εξόριστος στην Ιταλία: Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!)
Ειλικρινά, πιστεύουν ότι μπορεί να ξεχαστεί η εποχή που μπροστά στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της υποκλινόταν η παγκόσμια κοινότητα; Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αδιαφορώντας μπροστά στις απειλές της τότε ΕΟΚ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έφερνε από τη Βηρυτό τους αποκλεισμένους Φενταγίν (τους Αντάρτες της Παλαιστινιακής Επανάστασης) και τον ηγέτη Αραφάτ στην Ελλάδα...
Ειλικρινά, πιστεύουν πως υπάρχει αμνησία για το λαό της Συρίας και τη στάση τους στην κρίση του Μάρτη '87; (Άσαντ: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!)
Η Ελλάδα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει επιλέξει "στρατόπεδο". Κι αυτή η επιλογή έγινε στέρεα με τον κ. Τσίπρα. Η σημερινή Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευρωπαϊκή χώρα που στηρίζει χωρίς όρους κι ολόπλευρα το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς. Ξεπερνάει σ' αυτή την υποστήριξη ακόμη και τον δικτάτορα σιωνιστή μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας. Παρά τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για "...απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ" (Ολόκληρη η Απόφαση: ΕΔΩ), η πατρίδα μας είναι σήμερα ο πιο πιστός σύμμαχος ενός αποτρόπαιου κατοχικού καθεστώτος απαρτχάιντ.
Σήμερα εκ νέου, εκτός από την παρέμβαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, έχουμε σφαγές και δολοφονίες αμάχων στη Μαρτυρική Γάζα. Στην τελευταία σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη, τη Γάζα, το καλοκαίρι του 2014 στην πλατεία Συντάγματος, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε μαζί με χιλιάδες λαού και μάλιστα ενδεδυμένος την τιμημένη Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν, δηλώνοντας στα ΜΜΕ:

Τσίπρας: «Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει... βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη»

Άλλαξαν οι καιροί και σήμερα ο πρωθυπουργός Τσίπρας είναι ο καλύτερος σύμμαχος των σιωνιστών.
Αυτό δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Πιθανώς να εκπλήσσει λίγους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνώριζαν  όλοι όσοι έμαθαν ότι είχε κληθεί να παρακολουθήσει σεμινάρια στο Ίδρυμα Abrosetti (Κόμο) την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβρης 2014), μιας κι εκεί αποφασίζονται οι επόμενοι πρωθυπουργοί των χωρών της ΕΕ και μάλιστα είχε ως εισηγητή-καθηγητή των σεμιναρίων τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, τον εγγληματία πολέμου Πέρες, τον πρόεδρο της Goldman Sachs του Ηνωμένου Βασιλείου Πέτερ Σάδερλαντ, τον πρόεδρο της JP Morgan Γιάκομπ Φρένκελ... κ.α.π. Την ίδια απαραίητη διαδρομή του Ρέντζι, του Μακρόν... από τα σεμινάρια της Λέσχης του Κόμο.
Δεν πέσαμε από τα σύννεφα μιας κι ο ίδιος ο πρέσβης του Ισραήλ στη Ρώμη μας το είχε επισημάνει επίσημα τον Ιούλη του 2016: Γιατί πρέπει να ενημερώνει το Τελ Αβίβ για την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;
Σήμερα νέες επιθέσεις στη Γάζα και μας προβληματίσουν δύο επίλεκτα κυβερνητικά στελέχη:
* ο Μάκης Μπαλαούρας, σήμερα αντιπρόεδρος της Βουλής, με τον οποίο βρεθήκαμε ανθρώπινη ασπίδα μέσα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα το 2009 (Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!) και σήμερα σιωπά... Μάλιστα ο Μάκης ήταν από τους βασικούς συνδιοργανωτές του τηλεμαραθώνιου για τα "Παιδιά της Γάζας" (2009), όπου συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.200.000 ευρώ και χάθηκαν τα ίχνη των χρημάτων. Στα παιδιά της Γάζας δεν έφτασε ένα σεντς! Όφειλε κάτι να πράξει... αναφορικά με το σομπρέρο που μας φόρεσαν, τη γνωστή "φιλάνθρωπη" ΜΚΟ Unicef, που έβαλαν σ' αυτή την ιερή υπόθεση, δήθεν για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού κι αυτοί της Unicef γνωρίζουν πολύ καλά από τηλεμαρωθώνιους για παιδιά...

* ο Τάσος Κουράκης, σήμερα αντιπρόεδρος της Βουλής, με τον οποίο βρεθήκαμε μαζί στη Γάζα, αλλά και στη Δαμασκό, στη μαρτυρική πόλη καταυλισμό των Παλαιστινίων Γιαρμούκ (Ο Γιάννης Μπανιάς δεν θα έμενε σιωπηλά ένοχος...). Ο Τάσος Κουράκης που τόλμησε τον Αύγουστο του 2012, με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα-Πέρες να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης: "Ο Πέρες έχει ταυτιστεί με τις πιο ελεεινές πλευρές του Ισραήλ"  ("stokokkino"... αξίζει να ακούσετε τη συνέντευξη: ΕΔΩ).
** η Σοφία Σακοράφα (αναφερθήκαμε σε όσους κατέχουν πολιτικές θέσεις κι όχι στους δεκάδες αγωνιστές αυτών των πρωτοβουλιών, που σίγουρα οι περισσότεροι δεν θα έχουν μεταλλαχθεί σε θαυμαστές του καθεστώτος απαρτχάιντ) θα πάρει θέση με μία έστω απλή ανακοίνωση (δεν την είδαμε ακόμη στους επίσημους ιστοτόπους της).
Δεν θα ζητούσαμε να αλλάξουν τη σιδηρά συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Ισραήλ... Ούτε να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση υπεράσπισης του δίκαιου Παλαιστινιακού αγώνα, αλλά έστω ν' αναζητήσουν το 1.200.000 ευρώ του ελληνικού λαού, να αποδοθούν ευθύνες για αυτά τα 9 χρόνια και να πάει κάτι συμβολικό ΣΗΜΕΡΑ στα Παιδιά της Γάζας που δολοφονεί το σιωνιστικό καθεστώς απαρτχάιντ. Δεν το οφείλουν στις μνήμες των αγώνων τους, στον ελληνικό λαό που πρόσφερε για τα παιδιά της Παλαιστίνης;
Πριν λίγες ημέρες η "αριστερή" κυβέρνηση της Ιταλίας (η μετεξέλιξη του πάλαι ποτέ μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος της δύσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας του "ευρωκομουνισμού"), η οποία κι αυτή όπως η κυβέρνηση Τσίπρα στράφηκε στη συμμαχία με το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς, απαγόρευσε την είσοδο στην Ιταλία της Leyla Khaled, για διαλέξεις που θα έδινε προσκεκλημένη Ιταλικών Πανεπιστημίων.
Η δήλωση της Λεϊλά μας δίνει όλες τις απαντήσεις:

«Με απώθησε η ιταλική κυβέρνηση για να μην εισέλθω στην Ιταλία. Ήταν αναμενόμενο γιατί φοβούνται πολύ να επαναφέρω στην Ιταλία το δράμα του Παλαιστινιακού λαού.
Η μεγάλη υποστήριξη που κάποτε έδινε η ιταλική αριστερά στον αγώνα μας, την υπόθεσή μας, εξανεμίστηκε όπως εξανεμίζεται η ομίχλη από τον ήλιο.
Έγιναν όλοι τους συντηρητικοί, πρόδωσαν τις ιδέες τους, την αλληλεγγύη προς τους καταπιεζόμενους λαούς.
Όμως η Ιστορία προχωράει και θα παρασύρει αυτούς τους αστούς που λένε ότι δήθεν είναι αριστεροί, αλλά ενδιαφέρονται μόνον για τα δικά τους συμφέροντα.
Η ευχή μου είναι να τους κρίνει αυστηρά ο ιταλικός λαός, γιατί ξεπούλησαν ιστορικές αρχές για πολυθρόνες εξουσίας»
Leyla Khaled

Leyla Khaled, η πρώτη γυναίκα αντάρτισσα της Παλαιστινιακής Αντίστασης που έκανε το 1969 την αεροπειρατεία στην πτήση της TWA 840 για την απελευθέρωση της πατρίδας της.
* Καθισμένη στην αίθουσα αναμονής του Αεροδρομίου Λεονάρντο ντα Βίντσι της Ρώμης, έμοιαζε σαν μια κομψή κυρία. Κανείς δεν θα μάντευε τι ετοιμαζόταν να κάνει.
Είχε αγοράσει το άσπρο φόρεμα δυο μέρες πριν στο κατάστημα πολυτελείας, στα Ισπανικά Σκαλοπάτια, για να ταιριάζει με την τσάντα της. Φόρεσε ένα άσπρο καπέλο για τον ήλιο με ένα επιπλέον λουρί. Δεν θα έπρεπε να πέσει εάν επρόκειτο να γίνει μάχη. Και ήταν πολύ σίγουρη ότι θα γινόταν. Κράτησε την τσάντα της σφιχτά. Ήταν μόνο δυο λεπτά πριν από την αναχώρηση της πτήσης 840. Μόλις είχε συναντήσει το συνεργό της, αεροπειρατή Σαλίμ, για πρώτη φορά, δυο ώρες νωρίτερα.
Είχαν εισιτήρια για την Ά θέση. Το όπλο χτύπησε το γοφό της. Το είχε δέσει με ταινία μέσα στα εσώρουχά της. Ήταν 29 Αυγούστου 1969 και η πτήση 840 της TWA μόλις είχε απογειωθεί. Ο προορισμός ήταν το Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Λίγο αργότερα η γυναίκα σηκώνεται από το κάθισμά της, απειλεί το πλήρωμα με χειροβομβίδες και μπαίνει στο πιλοτήριο. Παίρνει το μικρόφωνο: «Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ την προσοχή σας, παρακαλούμε δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας. Είναι ο νέος κυβερνήτης που σας μιλά. Το κομάντο Τσε Γκεβάρα, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης…».
Η 24χρονη Λέιλα Χάλεντ μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη αεροπειρατεία της και ταυτόχρονα είχε γίνει η πρώτη γυναίκα που είχε ποτέ καταλάβει αεροπλάνο.
Μετά την απελευθέρωσή της, μόνον η Δαμασκός τη δέχτηκε για φιλοξενία. Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η μοναδική Αραβική χώρα που ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα των Παλαιστινίων!

Θα ατυχήσουν αυτοί που σήμερα πιστεύουν πως η ιστορία αρχειοθετείται...
Θα εκπλαγούν από την ιστορική μνήμη των λαών...
Θεωρούν πως πέρασε η "εποχή" που ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος και δεν αναγνώρισε ΠΟΤΕ το κράτος του Ισραήλ... .η εποχή που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο σοσιαλιστής Bettino Craxi τόνιζε από το πρωθυπουργικό βήμα της Ιταλικής Βουλής: "Ο ένοπλος αγώνας των Παλαιστινίων είναι νόμιμος"! (Bettino Craxi: "Η ελευθερία μου, ισοδυναμεί με τη ζωή μου"...)
Η Παλαιστινιακή Επανάσταση μόλις ξεκίνησε... και το μάθημα στους ιμπεριαλιστές θα είναι πικρό!
Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον...
Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη!

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.