Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ραδιοφωνικό σχόλιο του Μάνου Χατζιδάκι για την 28 Οκτωβρίου


Ένα σχόλιο που έχει τη δική του εξαιρετική σημασία στο "γιατί", και στο "τι" εξακολουθούμε να  εορτάζουμε και σήμερα, όταν μας κατάντησαν μία τριτοκοσμική χώρα - με την δική μας συνενοχή βεβαίως - βεβαίως, της ψήφου στη στήριξη των μνημονιακών σχημάτων και με δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, βεβαίως - βεβαίως...

Το σχόλιο του αείμνηστου Μάνου, αν γινόταν ξανά σήμερα, θα συμπεριλάμβανε σίγουρα την "άνευ όρων" εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, για ένα απεχθές χρέος που δεν έχει λογιστική λογική ή έστω μία απλουστευμένη  δανειακή εξήγηση. Βρέθηκαν  δυστυχώς οι δήθεν δημοκράτες του αυτοαποκαλούμενου και "τόξου" να διασώσουν τις ξένες τράπεζες ενός ιδιωτικού χρέους σε κρατικό αγοράζοντας σαν ΕΚΤ ομόλογα αμφιβόλου εκδόσεως, διάρκειας και χρηματιστηριακής αξίας φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με χρέη τα οποία δεν του αντιστοιχούν δεσμεύοντας  τη κρατική γη για 99 χρόνια και βάλε.

Τι θα έλεγε για τους δήθεν μνημονιακούς προδότες της τελευταίας επταετίας που συνταυτίζονται με τις οδηγίες της Ε.Ε. που ξεπούλησαν κοψοχρονιά - αφού πρώτα τα απαξίωσαν - από αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους, τηλεπικοινωνίας και τα καλύτερα φιλέτα γης με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα με ξεπουλητάδες που δεν θα λογοδοτήσουν - με έναν κατάπτυστο νόμο περί ατιμωρησίας.

Τι θα έλεγες ακόμη αείμνηστε Μάνο, δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί πατριώτες σαν και σένα δεν υπάρχουν σήμερα αλλά ....


Ραδιοφωνικό σχόλιο του Μάνου Χατζιδάκι για την 28η Οκτωβρίου. Μόλις 76 δευτερόλεπτα είναι αρκετά...«Μεθύσαμε από δόξα που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας.

Για μια ακόμα φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές, και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου», έλεγε μεταξύ άλλων ο Μάνος Χατζιδάκις…

«Γιατί είπε το «Όχι» ο Μεταξάς αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού; Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, οι πιέσεις, οι Άγγλοι, τα ανάκτορα κλπ. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Και αν λέγαμε ναι; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ένα δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία – μήπως δεν ήμασταν πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς; - και ύστερα μέσα στη συμμαχία και τέλος στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Άσε και εκείνη την μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις ότι ήμασταν και οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων. Πιστεύαμε στο τέλος σαν τον Καραγκιόζη πως εμείς σκοτώσαμε τον καταραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για άλλη μια φορά νίκησαν οι Χίτες, οι κουτσαβάκιδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και οι Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα

Νάσος

ΥΣ: Διαβάστε έναν πρόσφατο σχολιασμό αυτών των απόψεων του Χατζιδάκι από τον Άρη Χατζηστεφάνου εδώ

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.