Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσο σεξ πρέπει να κάνει ένας άνδρας το μήνα

21 οργασμοί τον μήνα: Η «σκληρή ασπίδα» απέναντι στον καρκίνο του προστάτη
Όσοι άνδρες εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 33% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν, συγκριτικά με εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερες από 20 φορές (ή και καμία φορά) μέσα στον μήνα.
Πηγές: European Urology/ Independent - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας

«...αν βρω μια 30άρα δεν τη χαρίζω»: Η ιστορία του 77χρονου κ. Σάκη στην Αννίτα Πάνια (30/4/17): «Είμαι τούρμπος... Δεν αφήνω να περάσει ούτε θηλυκιά ελαφίνα από μπροστά μου... / Είμαι παντρεμένος, αλλά αν μου τύχει και καμιά 30άρα μπροστά μου, δεν τη χαρίζω!»:
Η απίστευτη ιστορία του κ. Σάκη ή Θάνου Χουρζούμης στην Αννίτα Πάνια


Η περίπτωση του 77χρονου κ. Σάκη μπορεί να εμφανίζεται ως απίστευτη αλλά η σύγχρονη ιατρική την θεωρεί ως επιβαλλόμενο κανόνα και όχι σαν εξαίρεση.

Αλλά ας μην το τραβάμε από τα μαλλιά, ακολουθεί το μεταφρασμένο άρθρο του  European Urology/ Independent - σε επιμέλεια: Πάνου Σακκά
.
Το σεξ έχει πολλά οφέλη για την υγεία του άνδρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου εστιάζουν στα οφέλη της εκσπερμάτισης. Η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισής του σε έναν άνδρα. Μια ακόμα μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 στην επιθεώρηση JAMA επιβεβαίωνε τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης.

Πόσο συχνά πρέπει να εκσπερματώνει ο άνδρας;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 32.000 ανδρών και χρειάστηκαν 18 έτη για την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με τους μελετητές λοιπόν, αν ο άνδρας εκσπερματώνει 21 φορές το μήνα ο κίνδυνος θεωρητικά μειώνεται σε ποσοστό 20% συγκριτικά με εκείνους τους άνδρες που φτάνουν σε οργασμό 7 με 8 φορές το μήνα. Φυσικά, οι ερευνητές δεν συνιστούν στους άνδρες να έχουν ως στόχο των αριθμό αυτό, είναι απλά ενδεικτικός της ευεργετικής επίδρασης στον ανθρώπινο οργανισμό. Να σημειωθεί επίσης ότι στον καρκίνο του προστάτη μεγάλο ρόλο παίζουν τα γονίδια και η κληρονομικότητα όπως τονίζουν οι ιατροί.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο τεύχος του European Urology περιέχει στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την ισχύ της κληρονομικότητας του προστατικού καρκίνου. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, που εργάζονται στο Γερμανικό Κέντρο Καρκινικών Ερευνών (Deutsches Krebsforschungszentrum, DKFZ) προσπάθησαν να προσδιορίσουν αριθμητικά τον κίνδυνο που ενέχει η κληρονομικότητα και την ηλικία που πρέπει να ξεκινούν οι προληπτικές εξετάσεις για τα άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Η έρευνα τους περιέλαβε σχεδόν 27.000 περιπτώσεις καρκινοπαθών, από τους οποίους σχεδόν 6.000 προέρχονταν από οικογένειες με ιστορικό προστατικού καρκίνου.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.