Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ο απόλυτος διασυρμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ: Θα πληρώσουν το Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και θα του ζητήσουν συγγνώμη

Εμφάνιση αναρτήσεων ταξινομημένων κατά συνάφεια για το ερώτημα: Καθηγήτρια του Παν. και μέλος της ΕΛΣΤΑΤ.

Η υποτακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων της τρόικας δεν έχει όρια.
Οι δανειστές όχι μόνο απαίτησαν απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης Γεωργίου, αλλά ζητούν και δημόσια δήλωση «συγγνώμης» για την υποτιθέμενη ταλαιπωρία του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Κι όλα αυτά συνέβησαν για να κλείσει η συμφωνία και να πάρει η Ελλάδα την δόση των 7.7 δισεκατομμυρίων απο τον ESM!
Η είδηση είχε σκάσει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και δεν διαψεύστηκε απο κανένα κυβερνητικό στέλεχος.
Όπως είχε γραφτεί: Παύση δικαστικών διώξεων, αλλά και πληρωμή δικαστικών εξόδων απαίτησαν οι δανειστές στο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, πριν δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.
Μάλιστα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group που προηγήθηκε του Eurogroup στο Λουξεμβούργο τέθηκε το αίτημα προς την ελληνική πλευρά να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά καιρούς εναντίον του για τα στατιστικά στοιχεία του 2010.
Οι δύο επιφυλάξεις του EuroWorking Group αφορούν στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για τη δικαστική περιπέτεια που είχε ως πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και να απαλλάξει τρεις κοινοτικούς εμπειρογνώμονες συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, μία Ιταλίδα, έναν Ισπανό και έναν Σλοβάκο, που διώκονται ποινικά.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, για όλα τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί εγγράφως στο 3ο μνημόνιο!!!!
Δείτε τι γράφει το μνημόνιο

FullSizeRender
Όσο για το πόσο το οποίο θα πληρώσει το ελληνικό κράτος στο Γεωργίου, τηρείται σιγή ιχθύος για προφανεστατους λόγους.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λογο για πανω απο 100.000 ευρώ που αφορούν τα έξοδα του δικηγόρου του, αλλά και τα προσωπικά του έξοδα...
Η υπόθεση Γεωργίου παίρνει πλέον κωμικοτραγικές διαστάσεις εθνικού διασυρμού και δυστυχώς ο ελληνικός λαός θα ζήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.