Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ζούμε τις τελευταίες στιγμές του ελεύθερου διαδικτύου - Τι προωθείται - Η Νέα Τάξη παραδέχεται τη λογοκρισία στα social media - BINTEO


Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐ 2011

Η λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εφαρμόζεται ενάντια σε όσους μιλούν κατά της Νέας Τάξης και της ιδεολογίας της.

Όπως θα παρακολουθήσετε στο (παρακάτω) βίντεο, όχι μόνο παραδέχονται την άσκηση λογοκρισίας σε όσους είναι ενάντια στο σύστημα που θέλουν να επιβάλλουν, αλλά ζητούν και συμβουλές από την ...
κομμουνιστική Κίνα για τις μεθόδους εφαρμογής!
Μάλιστα υπό την κάλυψη της εξάλειψης της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, που εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν στην ολομέλεια στις 5 Απριλίου για την εξεύρεση λύσης, όπως σας ενημερώσαμε εδώ στο el.gr
Kαι βέβαια τι άλλο θα προτείνουν όλοι αυτοί, αν όχι τον έλεγχο των πληροφοριών στις οποίες θα μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση. Ποιοί θα ελέγχουν αυτές τις πληροφορίες και με τι κριτήρια, δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος.
(el)


Του Άρη Δημόπουλου

Μεγάλη συζήτηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έπειτα και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συνέβησαν στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν ανοικτά πλέον αυστηρότερες νομοθετικές διατάξεις σχετικά με την ασφάλεια στον αχανή χώρο του διαδικτύου. 
Δείτε λοιπόν τι προωθούν.
Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότεινε να αλλάξει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, ο οποίος θα επεκτείνει τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής σε όλα τα τεχνολογικά μέσα και θα επιβάλει κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη σε όλες τις μορφές ψηφιακών επικοινωνιών.
Η νομοθεσία θα εμποδίσει την κυβέρνηση ή άλλους χάκερς να "αποκρύψουν" ή να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Η Aral Balkan, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ακτιβιστής δικαιωμάτων δήλωσε ότι το σχέδιο της ΕΕ είναι μια "σπουδαία πρόταση".
"Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο οι αρχές του οποίου είχαν ζητήσει τα δικαιώματα για την απαγόρευση της κρυπτογράφησης, πράγμα που είναι βέβαια γελοίο, όπως είναι η απαγόρευση των μαθηματικών. Πολλές κυβερνήσεις που επιθυμούν πρόσβαση στις επικοινωνίες μας, ώστε να είναι μια ανησυχητική μάχη".
Η νομοθετική αυτή πρόταση έχει βρει πάνω σε σκοπέλους.
Η ιδέα μιας "ιδιωτικής δικλείδας ασφαλείας" στο διαδίκτυο έχει αποκτήσει μεγάλα ερείσματα το τελευταίο διάστημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έπειτα και από την απόφαση των G7 στην Ιταλία τον περασμένο μήνα.
Στην πραγματικότητα η επιλογή που θα δίνεται στον απλό χρήστη για...προστασία, θα είναι εικονική, από τη στιγμή που όλος ο χώρος του διαδικτύου στη βάση του θα λειτουργεί στο έλεος των κυβερνήσεων ή των μυστικών υπηρεσιών.
"Όσον αφορά τον εξτρεμισμό και την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, το μόνο πράγμα που πραγματικά λειτουργεί είναι η παραδοσιακή αστυνόμευση", συμπληρώνει ο Aral Balkan και επισημαίνει την ανάγκη κατάθεσης νέων νόμων για την κυβερνοασφάλεια. 

http://www.prisonplanet.gr/topnews/item/5179-zoyme-tis-teleftaies-stigmes-tou-eleytherou-diadiktyou-ti-prootheitai

Τι αποφασίζουν για τα "Fake News". Έρχεται φίμωση του διαδικτύου

Εξαλείφουν την προπαγάνδα από μικρή ηλικία ή επιδεινώνουν το πρόβλημα;

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο ξένα πρακτορεία, οι ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν στην ολομέλεια στις 5 Απριλίου για την εξεύρεση μιας λύσης στη ρητορική μίσους και στην παραπληροφόρηση, που εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια εποχή κατά την οποία εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στο Διαδίκτυο, το χάσμα βαθαίνει μεταξύ των σοβαρών μέσων ενημέρωσης που τηρούν μια αυστηρή δεοντολογία και των ανθρώπων που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ή ακόμα και τη ρητορική του μίσους.

Στην ετήσια έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι το 2016 ήταν η χρονιά της ρητορικής του μίσους και της δαιμονοποίησης. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, τα στερεότυπα που ενθαρρύνουν διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την απόρριψη του άλλου και των μειονοτήτων είναι πλέον κοινός τόπος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν σε ένα πράγμα: η λύση είναι περισσότερη εκπαίδευση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει η κύρια πηγή πληροφόρησης για τους νέους. Οι ευρωβουλευτές θεωρούν ότι είναι αναγκαίο οι νέοι να μαθαίνουν να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και στο σχολικό πρόγραμμα να περιλαμβάνεται η ανάλυση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτές.

Η ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο είναι συνεχής και οι πλατφόρμες δεν έχουν τον χρόνο να ελέγξουν την ακρίβεια των πληροφοριών. Αυτό έχει ως συνέπεια οι χρήστες συχνά να εντυπωσιάζονται από μια είδηση, την οποία σπεύδουν να αναπαράξουν, χωρίς πλαίσιο και χωρίς ανάλυση. Ωστόσο η λογοκρισία δεν είναι εναλλακτική λύση, τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια μίλησε ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία 'Αντρους 'Ανσιπ, ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη τη βελτίωση της εκπαίδευσης σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική σκέψη. "Είναι καλύτερη η επικοινωνία με βάση τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την προστασία των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τόνισε.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενεργεί έτσι ώστε το κοινοτικό δίκαιο να είναι σεβαστό, πρόσθεσε ο 'Ανσιπ ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης του για το θέμα στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο της αναθεώρησης μεσοπρόθεσμα της ενιαίας ψηφιακής αγοράς.

Το θέμα βέβαια είναι το ποιος θα αποφασίζει για το τι είδους εκπαίδευση θα παίρνουν οι νέοι, αφού η λεγόμενη νέα τάξη ξέρουμε ότι επιχειρεί εδώ και δεκαετίες την μονόπλευρη εκπαίδευση των νέων, μετατρέποντας το μυαλό τους σε μαρμελάδα.

Επίσης με τα μονόπλευρα εκπαιδευτικά προγράμματα που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται, προερχόμενα για παράδειγμα από τα THINK TANKS του Τζωρτζ Σόρρος, οι νέοι, θα απορρίπτουν κάθε τι που δεν τους το είπαν στο σχολείο , ή στα εγκεκριμένα και έγκυρα δελτία ειδήσεων της εποχής μας που προπαγανδίζουν υπέρ του παγκόσμιου λαού που θα τρώει με αξιοπρέπεια στα συσσίτια και θα φοβάται την δήθεν κλιματική αλλαγή, τρέχοντας σε παρελάσεις GAY PRIDE.

Ο έλεγχος που θέλουν να φέρουν, είναι ένα σοβιετικό χουντικό μέτρο και βασίζεται στην παράνοια που λέει, ότι τα social media και τα διάφορα site, πρέπει να είναι ή εντελώς ανεξέλεγκτα και να βρίζουν όποιον θέλουν , ή ελεγχόμενα μέσα που θα προωθούν μονόπλευρη ειδησεογραφία και προπαγάνδα.

Σύμφωνα πάντως με την ρητορική της νέας τάξης της σύγχρονης αριστεράς, ο πολιτικά ορθός λεγόμενος λόγος, απαγορεύει να μιλάει κανείς για τα ιδεώδη ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Όποιος μιλάει για αυτά θα θεωρείται ναζιστής, φασίστας, ρατσιστής, μισογύνης, οπισθοδρομικός, αντικοινωνικός, σεξιστής κτλ κτλ.

Κάποιοι πρέπει να βρεθούν με τις κατάλληλες πολιτικές εξουσίες και να σταματήσουν την λαίλαπα που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα και να φέρει την παγκόσμια χούντα.

Ήδη υπάρχουν και ιστοσελίδες που προπαγανδίζουν εναντίον κάθε καταγγελίας των παγκόσμιων συνωμοσιών χαρακτηρίζοντας σαν hoax ή fake news, κάθε τι που αντίκειται στην ιδεολογία της νέας τάξης, της οικολογίας, της LGBTQI κοινωνίας κτλ.

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.