Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταθέτουμε μήνυση στον Άρειο Πάγο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, συνέντευξη Τύπου και Εκδήλωση της «Δικαιοσύνης για Όλους» με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Πέμπτη στις 2μμ κατατίθεται ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, λόγω της μη διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:
 «Την Πέμπτη 22.6 θα καταθέσουμε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές. Εναντίον εκείνων που ματαιώνουν την διεκδίκηση και παρατείνουν την μη καταβολή των γερμανικών οφειλών. Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. 
Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. 
Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας. 
Μιλώ για εκείνους, που οφείλουν αυτή την απαράγραπτη και προσδιορισμένη αξίωση της χώρας, να ...
την περιλαμβάνουν σε κάθε διαδικασία λεγόμενης διαπραγμάτευσης ή διεθνούς συνάντησης. 
Μιλώ για εκείνους, οι οποίοι από θέση νεοσύστατων αρχών, όπως είναι η αρχή για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και προϋπαρχουσών υπηρεσιών, δεν προβαίνουν στις οφειλόμενες ενέργειες, προκειμένου οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα να διεκδικηθούν με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο.
Πρόκειται για εγκλήματα εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. 
Πρόκειται για εγκλήματα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. 
Πρόκειται για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου, αλλά πρόκειται και για μία πτυχή της συνολικής εσχάτης προδοσίας, που διαπράττεται στην χώρα μας, με την ματαίωση τόσο της Δημοκρατίας, όσο και της Δικαιοσύνης, όσο και των βασικών αρχών, θεμελιωδών αρχών του Πολιτεύματος, μεταξύ των οποίων είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στο πάνελ Συνέντευξης Τύπου, μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιώργο Κασιμάτη, Ομ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Πρώην Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου, Επικεφαλής Σύμβουλο Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης της Δικαιοσύνης για Όλους, συμμετείχε ο Γερμανός Βουλευτής Αντρέι Χούνκο, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα.

Επίσης, έγινε παρέμβαση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Σαράντο για την δράση και τη λειτουργία της Έκθεσης Documenta 14.

https://www.thepressproject.gr/article/112781/Konstantopoulou-Katathetoume-minusi-ston-Areio-Pago-gia-tis-germanikes

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.