Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

"...και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" - Επιμένει ο Σκουρλέτης: Αυτά_που λέω για την ΔΕΗ, τα έλεγα από την πρώτη ημέρα

"...και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" - Μπαμπαδίστικη πολιτικολογία που χαρακτηρίζει πρόσωπα ή πολιτικές που κρατούν επαμφοτερίζουσα στάση, πατούν σε δύο βάρκες, αλληθωρίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις και προσπαθούν να είναι αρεστοί σε όλους κατά το καφαβικό […] «εν μέρει εθνικός κ’ εν μέρει χριστιανίζων:». Με αυτή την φράση, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και παραπέμπει σε άλλες εποχές, καταγγέλλουμε την καιροσκοπική / σπεκουλαδόρικη στάση […]
και αγγλιστί: He's hedging his bets: Lessen one's chance of loss by counterbalancing it with other bets, investments, or the like. For example, I'm hedging my bets by putting some of my money in bonds in case there's another drop in the stock market.
Στημένο αποκάλεσε το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος όμως τελικά διευκρίνισε ότι θα πειθαρχήσει στην όποια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματος γιατί έχει γαλουχηθεί με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι στην Αριστερά για να κάνει προσωπική καριέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018 είναι σα να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων. «Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ όσο - όσο, εκφράζοντας φόβους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα υδροηλεκτρικά, είπε, έχουν βγει έξω, αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξαναμπούν...
Στην πρώτη αξιολόγηση δεν είχε τεθεί θέμα το είπαν και οι ίδιοι θεσμοί.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο «διάδοχός του» στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του, ωστόσο νωρίτερα δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις στα ενεργειακά. «Κάθε προηγούμενη ταυτότητα παραμένει, δεν απαλείφεται» ανέφερε με νόημα.

«Να πωλήσουμε το 40% για 300 εκατ. ευρώ; Είναι επιχειρήματα του αέρα αυτά. Ναι μπορεί και να πουλήσεις, δεν είμαι δογματικός, αλλά μέσα από δικό μας σχεδιασμό όχι επιβαλλόμενο» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε…» είπε δε. Επίσης, τόνισε πως είχε και την Τρίτη κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι το 66% έπρεπε να περάσει σε ιδιώτες, αλλά αυτό δεν ήταν άνοιγμα, το δίκτυο λέγαμε ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, πείσαμε τους θεσμούς και οι Κινέζοι (State Grid) αγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 376 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη μερική ιδιωτικοποίηση.

«Αποτυχία ένα τέταρτο μνημόνιο»

«Θα είναι αποτυχία να οδηγηθούμε σε τέταρτο μνημόνιο» παραδέχθηκε όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές. «Να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο για να βγούμε έξω από το μνημόνιο. Υπάρχει χρόνος, αρκεί τα μέτρα να λειτουργήσουν με τον κανόνα της λογικής, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το ΔΝΤ «έχει βγει μπροστά».

Ο υπουργός παρατήρησε πως «δεν είναι ανεξάρτητη από το περιεχόμενο της». Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία, αποδίδοντάς τα και στο υφεσιακό μείγμα των υφιστάμενων μέτρων, προσθέτοντας πως το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν πρέπει να οδηγεί σε νέα ύφεση, γιατί τότε και η συμφωνία αυτή καθαυτή θα είναι αρνητική. «Ο λόγος της καθυστέρησης δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στην πλευρά των δανειστών» επέμεινε.

«Ο Σόιμπλε θέλει Μητσοτάκη»

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε δε την εκτίμηση πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήθελε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό καθώς προέρχονται από συγγενείς χώρους. «Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνωμοτήσει οι πάντες, εγχώριες και ξένες δυνάμεις - και τα ΜΜΕ. Ενοχλεί που υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς σε μια μικρή χώρα» υποστήριξε.
Βλέπε και video: skai.gr
------------------
Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα το σχέδιο για την ΔΕΗ, λέει ο υπουργός Εσωτερικών

Επιμένει στην θέση του για ξεπούλημα της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας δήλωσε: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα».

Ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε πως τον καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το Σάββατο και για το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε «να δούμε κάτω από τους τίτλους, τα συνθήματα και τις λέξεις, ποια είναι η αλήθεια για τη ΔΕΗ» και υποστήριξε πως «η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο».

«Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν», είπε ο υπουργός.

Εμείς είμαστε οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015. Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, είπε ακόμα ο κύριος Σκουρλέτης.

Όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα, κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών.

Εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας πως θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε: «Ένα σχέδιο που προβλέπει ότι σε ένα χρόνο και κάτι μήνες θα πρέπει να έχει πωληθεί ένα ποσοστό της ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο εξαρχής καταδικασμένο, είναι ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα»

«Η εικόνα της ΔΕΗ είναι κατ'έικόνα και ομοίωση της χώρας. Τι έγινε με τη χώρα, την υπερχρεώσανε και τώρα έχουμε φτάσει στο Ταμείο», είπε.

Μιλώντας για την συμφωνία και την αξιολόγηση, ο κύριος Σκουρλέτης ζήτησε να περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές, αναφέροντας ως αντίμετρα την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επιδότηση ενοικίου, ακόμα και το δωρεάν ρεύμα.

Ο κύριος Σκουρλέτης επανέλαβε τη θέση που έχουν εκφράσει επανειλημμένως στελέχη της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αυτή την στιγμή παρακολουθούμε την τακτική του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ να καθυστερούν την διαπραγμάτευση και να ωθούν την κατάσταση στα άκρα για να κερδίσουν όσα μπορούν.

Η καθυστέρηση δεν είναι με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, τόνισε και στο ερώτημα αν βλέπει εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν εκτιμώ ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο αυτό», συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι «η αξιολόγηση σχετικά σύντομα θα κλείσει».

Σχολιάζοντας την στάση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και ότι είναι προκλητική η στάση του.


=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.